Ya da stratejisini yönetimini en çok beğendiğiniz padişah kim sorusunun dolaylı hali bu aslında

Ya da stratejisini yönetimini en çok beğendiğiniz padişah kim sorusunun dolaylı hali bu aslında
Öncelikle şunu iyi bilmek gerekir ki Osman gazi, Fatih, Kanuni ne kadar bizim tarihimizse, 5. Murat, 2. Mahmut, Vahdettin de o kadar bizim tarihimizdir, reddedemeyiz.
Ancak her hükümdarın eleştirilecek birçok icraatı vardır.
En öne çıkan hükümdar dersen bana göre bilime, sanata, teknolojiye önem veren Fatih 1. sıraya çıkar. Ondan sonra gelen hiçbir hükümdar burnumuzun dibindeki bilimsel, teknolojik, sanatsal gelişmeleri önemsememiş ve bu yönde bir aksiyon alınması gerekliliğini idrak edememiştir. Yavuz ve Kanuni de dahildir bunlara.
Ancak son 100 yılda 3. Selim, 2. Mahmut, Abdülaziz ve 2. Abdülhamit de yaptıkları eğitim atılımları, modernleşme, toplumsal değişim ve dönüşüm çabalarıyla takdir edilmesi gereken isimlerdir. Ama tekrar söylüyorum: İstisnasız hepsinin de eleştirilecek, ders alınacak ya da örnek alınacak birçok yanı ve icraatı vardır.
Cevap
9Cevap
Yavuz selim
Net olarak Fatih Sultan Mehmet Han. Çağının ötesinde biri. Onun gibi 4-5 tane daha padişah çıksaydı çok farklı olurdu.
Pargalı İbrahim 😃şaka şaka tm Hürrem de iyi tm dur Sultan Süleyman
Kuşkusuz fatih sultan mehmet
YSS tabiiki
Fatoya
Yavuz Sultan Selim
Yavuz selim
Yavuz sultan selim
II. Mahmud
Fatih
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?