Süleyman Peygamber eski ahid'e göre yani yahudiliğe göre peygamber değildir. Kraldır. Adaletiyle ünlüdür. Süleyman Mabedini yaptırmıştır. Babil ile Mısır ile antlaşmalar yapmış ve barış huzur adalet içinde savaşmadan ülkesini yönetmiştir. Hani öyle süper güçleri filan yoktur. Öyle cinlerden ordusu, hayvanlardan ordusu uçan halısı vs. yoktur. Kraldır.
İslam inancında ise peygamber olduğu gibi çok üstün mucizelere sahiptir. Cinler emrine verilmiştir. Hatta bazı rivayetlere göre devasa bir uçan halısı vardır. Onunla ordusunu bir aylık bir yere bir günde götürebilmektedir. Tüm yer küreye hükmetmiştir. Tüm dünyaya hakim olmuş 4 kişiden biridir.
Şimdi sitede varsa yahudi arkadaşlara veya farklı felsefi görüşlere sahip arkadaşlara sorumu soruyorum: Kral Süleymanın mö. 990-931 arasında yaşadığı ve m. ö 970-931 arasında krallık yaptığı söyleniyor. Kral Süleymana ait her hangi bir belge kayıt var mı? örneğin dönemindeki devletlerle yapdığı bir antlaşma metni, ya da yaptığı bir savaşa ait kayıt belge var mı?
Sorsam mı bilmiyorum ama bu soru da müslüman arkadaşlara: Emrinde cinlerden ordusu, uçan halısı olan, tüm yer küreye hakim olmuş Süleymana ait arkeolojik bir kayıt var mı? örneğin amerika kıtasında, ya da dünyanın her hangi bir yerinde çinde japonyada Hz. Süleymana ait bir eser var mı, Hani uçan halısıyla cinlerden ordusuyla çine, japonyaya, amerikaya da gitmiş olmalı.
Hani m. ö 1286 yılına ait kader antlaşması var. m. ö 1750 civarından kalma hammurabi kanunları, urukagina kanunları, tee m. ö 4000'lere ait sümer yazıtları var. Cinlerden ordusu olan ve yıllarca tüm dünyaya hükmetmiş bir peygambere ait hiç arkeolojik iz yok mu?

Emrince Cinlerden ordusu olan, kuş dilini bilen, tüm dünyaya hükmetmiş, uçan halısıyla ordusunu bir aylık yola bir günde götüren Süleyman Peygamberin ya da kral Solo-Moon'un ülkesi bu. Selam ve dua ile.
Ha aklıma gelmişken, Kabe varken Süleyman Mabedini neden yaptırdı, halkından bu mabedi kutsal bilmesini istedi? zaten kabe vardı ya. Kabeyi ziyaret etmelerini neden istemedi onlardan da Süleyman Mabedini yaptırdı. Kabe bildiğim kadarıyla Hz. Ademden beri varmış. Varsa Tüm peygamberlerin ordan bahsetmesi orayı ziyaret etmesi gerekmez mi? Süleyman Musa İsa Kabeyi ziyaret etmiş mi? behsetmişler mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer