İsrail Eski Eserler İdaresi (IAA) tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada, İsrailli araştırmacıların 1,5 milyon yıl öncesine dayanan bir eski insan omurunu keşfettikleri belirtildi. IAA, bu keşfin İsrail'de eski insanlara dair en eski bulgu olduğunu ifade etti.
Bulgu, her ikisi de İsrail'in orta kesiminde bulunan Bar Ilan Üniversitesi ve Ono Akademik Koleji ile ABD'deki Tulsa Üniversitesi ve IAA tarafından yürütülen yeni bir araştırmada yer alıyor.Kemik, 1966 yılında, Celile Denizi'nin güney kıyısında, İsrail'in kuzeydoğusunda yer alan Ürdün Vadisi'ndeki Ubeidiya tarih öncesi sahasında ortaya çıkarıldı. https://www.indyturk.com/node/467936
İsrail'de 1,5 milyon yıllık insan omuru keşfedildi! Bu buluş" Adem ile Havva" tezini çürütür mü?
adem ile havva bir tez değil gerçektir.. bir kaç adamın çıkıp da 1,5 milyon yıllık insan kemik parçası bulduk demesi bu gerçeği değiştirmez.. ben açıkçası karbon testine tam olarak güvenmiyorum.. bunun yanında.. insanlık tarihinin geçmişi bir noktadan sonra sır.. adam as ve havva annemizin dünyaya ne zaman indirildiğini bizler tarih olarak bilemiyoruz.. belki 10 000 yıl önce.. belki 100 000 .. belki 1 mn yıl önce.. artı karbon testi denilen test , belirli şartlar altında uzak geçmiş konusunda hatalı sonuçlar verebilir.. adem ve havva tezinin çürütülmesi cümlesi , islami reddetmek manasına gelir, böyle düşünen bir insan kafir olur.. tüm insanlığın atası Adem ve Havva dır.. bunun yanında.. çok uzak geçmişte nasıl canlılar yaşadığını biz bilmiyoruz.. genetik olarak insana çok yakın primatlar yaşamış olabilir.. ve o primatlardan birine ait bir kemik olabilir. ve insan kemiğiyle birbirine uyuşuyor olabilir.. insan bilimi pek çok şeyde çaresiz kalıyor.. bu haber tamamen yalan da olabilir.. veya test sonuçları yanlış da olabilir. Ölürüm de Adem ve Havva "gerçeğini" reddetmem.. Siz de etmeyin.. ... öte yandan.. çok uzak geçmişte insanlar yaratılmadan çok önce dünya üzerinde cinler hüküm sürüyordu, bu islami kaynaklarda geçer.. sonra isyan edip birbirilerini yok ettikleri için Allah cinlerin dünya üzerindeki hakimiyetlerine son verdi ve dünyayı onlarda alıp insanlara verdi.. bir nevi cinlerin bu dünya üzerindeki mahiyetini değiştirdi ve başka türlü bir alemde yaşamalarına hükmetti... onlar hakkındaki bilgimiz sınırlı.. belki o dönemde etten kemikten vücutları da vardı ve insanla benzeşen canlılardı , kim bilir? insanlar , sınırlı bilgileri ve kusurlu test yöntemleriyle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.. bunun yanında , dönem dönem pek çok bu tarz sahte haberler de çıkıyor.. açıkçası ben bu habere inanmıyorum.. ya yalan ya da bir sebeple, kemiğin saklı kaldığı ortama bağlı olarak karbon değerleri farklılaştığı için karbon testinde böyle abes sonuçlar çıkmış olabilir.. Bu arada yine son bir bilimsel gerçek sunayım.. kuyruk sokumu kemiği dışında tüm insan kemikleri zaman içinde tamamen yok olmaktadır.. bu kemiğin , 1,5 milyon yıl toza dönüşmeden kaldığına inanmıyorum yani.. kendi bilimlerinde kendi bilimleriyle çelişkiye düşüyorlar.. yani haber benim için gerçeklik taşımıyor.. sevgiler..
Bence evrimi çürütür, diyebiliriz. Bir buçuk milyon yılda, evrimleşememiş, aynı kalmışız demek, bir canlının evrimleşmesi için, bir buçuk milyon yıl yetmiyorsa, yaklaşık 8 miyon 700 bin türün oluşabilmesi için, 4 milyar 55 milyon yılın yetmesi çok imkan dahilinde görünmüyor. Ne labaratuvar ortamında, nede, bu süreçte, gözlemlenilemeyen şeye, "gerçeklik" demek mantıklı değil, esasen "kesinlik" bilimsel bir açıklama değil, çünkü bilimde kesinlik olmaz..! RNA ve DNA yokyan nasıl kendi kendine olaşaniliri düşünmeliyiz. Bir yazılım düşünelim. Çok basit bir kod için, 0 ve 1 rakamları doğru şekilde, sadece iki rakam ile bir araya gelmesi ve bu kodların ilk olarak kendi kendilerine hiçten oluştuğunu, iddia edecek kimse bilmiyorum. Peki durum böyle iken 4 harfin, milyarlarca, doğru şekilde diziliminin kendi başına oluşmasına kesinlik atfetmek, ne kadar mantıklı? Eski insanlardan bazılarının ilk bebeğin, vakvak ağacından meydana gelmesi bile daha mantıklı bir önerim olarak kabul edilebilir🙂
O kadarını bilemem daha doğrusu net bir yorum getiremem olabilirde olmayabilirde her gün yeni bir şey buluyorlar yeni bir sav öne sürüyorlar. O yüzden ben farklı bir yorum getirmek istiyorum Adem Havva tezinin çürütülebilmesi veya çürütebilmesinin bir ehemmiyeti yok, bir haber değeri yok fakat 1.5 milyon yıl kimbilir belkide dahada fazla bu kadar uzun süre içerisinde insanoğlunun, halen tam anlamıyla evrilememiş olması başlı başına bir sorun
Yazdığın doğru ise Adem & Havva doğrulanmış, Evrim teorisi çöp olmuş oluyor. Kuran a göre yeryüzüne yaklaşık 124K peygamber gelmiş. Kaba bir hesapla, 1500 yılda bir peygamber geldiğini düşünürsek 124Kx1500=186Milyon/Yıl önce Adem & Havva yaşamış oluyor. Evrim teorisine göre, ilk Homoerectuslar 2,5 milyon yıl önce oluşmaya başladı. Modern insan 600K yıl önce oluşmaya başladı. Bu durumda EVRİM TEORİSİ ÇÖP OLMUŞ.
"Hani Rabbin meleklere muhakkak ben yeryüzünde bir halife (bir insan, Âdem) yaratacağım." demişti (Bakara, 2/30).
"And olsun biz insanı kuru bir çamurdan, suretlenmîş balçıktan yarattık." (Hicr, 15/26).
"O insanı (Âdemi) bardak gibi (çınlayan) kupkuru bir balçıktan yarattı." (Rahman, 55/14)
"Yaratılışta kendileri mi daha kuvvetli yoksa bizim yarattıklarımız mı? Hakikat biz onları cıvık bir çamurdan yarattık." (Saffat, 37/11)
"Ki o, yarattığı her şeyi güzel yapan, insanı (Âdemi) yaratmaya da çamurdan başlayandır." (Secde, 32/7)
"And olsun biz insanı (Âdemi) çamurdan (süzülmüş) bir hulâsadan yarattık." (Mü'minun, 23/12)
"O, sîzi çamurdan yaratan, sonra ölüm zamanını takdir edendir." (Enam, 6/2).
"Sizi (aslınızı) ondan (topraktan) yarattık." (Tâhâ, 20/55)
"Sizi bir topraktan yaratmış olması O'nun ayetlerindendir. Sonra siz (her tarafa yayılır) bir beşer oldunuz." (Rum, 30/20)
"... İblis dedi: Ben bir çamur olarak yarattığın kişiye secde eder miyim?" (İsra, 17/61; A'raf, 7/12; Sâd, 38/76) Bu âyetler özetlenecek olursa, "Âdem çamurdan yaratılmıştır."
"Âdem çamurdan süzülmüş bir hulâsadan yaratılmıştır." (Mü'minun, 23/12)
"Âdem kuru çamurdan suretlenmiş balçıktan yaratılmıştır." (Hicr, 15/27; Rahman, 55/4). Âdem (yerden çıkmış varlık) edim (yeryüzü, toprak) anlamında İbranice bir kelimeden gelmektedir. Âdem'in çamurdan, yani toprağın su ile karışımından yaratıldığı, daha açık bir ifade ile kuru çamurdan şekillenmiş bir balçıktan yaratılıp ilâhi ruhtan üflendikten sonra canlandığı beyan ediliyor:
"Ki o yarattığı her şeyi güzel yapan, insanı (Âdem'i) yaratmaya çamurdan başlayandır." (Secde, 32/7)
"Sonra onu (Âdem'i) düzeltip tamamladı, içine ruhundan üfürdü; sizin için kulaklar, gözler, gönüller yarattı." (Secde, 32/9).
ya hadi inanmayayım dine tamam da bilim adamına neden inanayım? 1,5 milyon yıl önce dedi diye 1,5 milyon yıl oldu hemen. yanlış anlaşılmasın yalan söylüyorlar demiyorum işin inanç-inkar kısmında da değilim ama bilim adamlarının en büyük sorunu geldikleri noktanın gelinebilecek en iyi nokta olduğunu düşünüyorlar, dolayısıyla her şeyin doğrusunu şu an ki bildikleri ile ispat ediyorlar. aynı bilim adamları radyumu diş macununda kullandı, plastik şişeye camdan sağlıklı dedi, 50 yıl önce deli diyerek aforoz ettikleri kaç tane meslektaşlarının tezinin doğruluğu bu günlerde ispatlandı. ben bazı konularda iki tarafa da çekimserim
Biz hz Adem'in ne zaman yaratıldığını bilmiyoruz ilk insan oldugunu biliyoruz tabi yine araştıralım ama çıkan sonuçların %100 doğruluğu var mı yok bize okullarda yıllarca ilk insanlar şu kadar bin yıl önce yaşamış diyorlardı şimdi milyon yıldan bahsediliyo daha geçen aylarda 80 bin yıllık çocuk mezarı bulunmuş yani evet aklımız var ama cüzi akıl sınırları var herşeyi bilemeyiz ama araşdırmakdanda geri durmayalım hz Adem'in kaç milyon yıl ya da bin yıl önce yaşadığını bilirsekmi İslam'a inanıcaz yani
Adem ile hava zaten orta doğudan çıkmış dinlere uyarlanmış bir masal. insan öncesi maymunları incelerseniz bakın insan özelliklerini taşıyan sıfat olarak çok maymun var.. dikkat edin çatık kaşlıdan kel beli uzun vs vs bir sürü genler insana gelişme döneminde geçmiş. Hatta benim gözlemim çoğu memeli hayvan genlerinden insanlarda var.
Adem ve Havva'nın tam olarak M. Ö. hangi yüzyılda doğduğu bilinmiyordu ki zaten. Bir defa dünya büyük tufanla ikinci kez yaratılmış gibi olduğundan Hz. Nuh dan öncesiyle ilgilenen pek olmadı. Done olmadığından kaynak olmadığından. Saf insanlarla üç harflilerin soyuyla karisik insanların dunyada birbirine düştüğü, onlardan saf ırkı arindirmak için Tufan'ın geldiğine dair güçlü deliller var, bir defa bu kemikler Adem'in soyundan gelen insanlara mi ait cinlerle iliskisi olan Lilith in soyundan gelenlere mi. Nuh dan daha sonra da Hz. Süleyman doneminde iblisin büyü basarmasiyla insanların boyutlarina geçmeyi başaran üç harfliler oluyor onları da Hz. Suleyman a indirilen yüzükle (ahit sandigina saklanan) üç harflilere kapı acilmamak uzere kapatılıyor. O dönemde görünen ve öldürülen üç harflilerin kemikleri olmadığı ne malum tam da İsrail topraklarında oluyor? Benzer canlılar ama farklı bir boyuttalar gorunmuyorlar sadece mekan aynı.
Hayatın ve varoluşun anlamını sadece din eksenli değerlendirenlerin cevabı zaten belli. Bilimsel bakış açısıyla bakan ve görmek isteyen içinse bu adeta ufkun ötesi..
Adem ile Havva tez değil, sadece bir inanç. Bilimsel olarak incelendiğinde belki mitokondrial Havva ve Y kromomozomu Adem’ini bulabilirsiniz. Evrim bilimsel bir gerçektir, buna inanıp inanmamanız bir şeyi değiştirmez!
Adem ile havva olayı genel hatlarıyla oluşumu ifade etmeye çalışan yüzeysel ve çok basit bir izah biçimidir Bizim basit algı duyularımızla idrak edemeyeceğimiz bir durumun özetidir Kemiklerin bulunması tezi çürütmek durumunda değil
Ademden havvadan önce insanlar vardı zaten dünya da olaylar sadece bir yerde şekillendi için diyer alanlara gidilememiş olumsuz şartlardan dolayı sonradan zamanla dünyanın diğer alanlarını keşfetmeye başladı insanoğlu
Ademle havva neden insanlara dokunuyor enteresan. Maymundan gelince nolacak evrenimi çözecez. Eger evrim varsa, bu akq evrimi halen niye göremiyoz ara türleri, neden günümüzde durdu zımbırtı? Onların iskeletlerinin niye hiç izi yok. 3 dinde de atadır bunlar. Şeytanın yalan oyununun takipçileri işte. Şurda yasayacagımız daha belki 40-50 yıl belki, belki o kadar da sürmez, ne gerek var
@İndeepth Hz Adem’in yaratılır yaratılmaz peygamber olduğunu söylemedimki. Kaç yıl yaşadığını bilmiyoruz belkide 200 yıl yaşadı 200 yıl sonra peygamberlik verildi. Güzel beyninle uzun yıllar yaşamanı dilerim ama inan çok zor.
@İndeepth baş edemediğin birini iki ile çarparsan hiç başedemezsin. Kaç ettiği belli olmayan bir farenin beni çeyreklerle hesaplaması ne kadarsa acınası bir hal veriyor sana😂
Adem ile Havva masalı ile İslam dini tarihindeki eşik çoktan aşıldı. Bunun ilk ve en önemli unsuru da hepimizin bildiği üzere Göbeklitepe oldu. Yeni keşifler her gün dini hurafelerin kalıplarını birer birer yıkıyor.
O tez çoktan çürüdü.. Zaten Sümer tabletlerinin büyük bölümü Vatikan tarafından iç edi, ldi..Çinde bulunan 3,5 milyon yıllık Pekin adamı zaten çoktan çürütmüştü..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Eski dostum nasılsın fenomen olmuşsun tebrik ederim sadece öylesine yazmak istedim kendine iyi bak hayat için hayatını yakan çocuk
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bana yazsın fakat sana kendimi tanitmak için mesaj atamadım birbirimizi takip etmediğimiz için beklide 8 9 önce HAYAT yazıyordum her yoruma işte o benim eski hesabım vardı