CNN’in aktardığına göre Kazablanka kentinde bulunan ve 773 bin yıl öncesine olduğu tahmin edilen insan fosilleri ‘Gortte a Hominides’ adlı mağaradan çıkarıldı.
Fosiller Afrika’da bu döneme ait bulunan ilk hominin fosilleri olduğu için bilim insanları heyecanlı.
Dün (7 Ocak) Nature adlı dergide yayınlanan çalışmanın yazarlarından Jean-Jacques Hublin şöyle konuştu:
“Afrika’da yaklaşık 1 milyon yıl öncesine kadar çok sayıda hominin fosili var.
Fakat ondan sonra yaklaşık 500 bin yıl öncesine kadar bir sıçrama var. Aradaki dönemde neredeyse yok.”
Fransa’nın başkenti Paris’teki College de France’da paleoantropolog olarak çalışan Hublin şöyle devam etti:
“Bu boşluk ortasında bulunan bu fosiller son derece heyecan verici.”
Fas Kültür Bakanlığı da ülkenin batısındaki Kazablanka kenti banliyölerinde yaklaşık 773 bin yıl öncesine ait insan fosillerinin keşfedildiğini doğruladı.
Açıklamada bulunan insan fosillerinin insan evriminde kritik bir dönem hakkında eşi benzeri görülmemiş veriler sağladığı belirtildi.
Kalıntılar arasında birkaç yetişkin ve çocuk çene kemiği, diş kalıntıları ve kafatası sonrası parçalar yer alıyor.
Bakanlık bulunan insan fosilleriyle Fas ve Kuzey Afrika’nın insanlık tarihinin derin köklerini anlama konusundaki konumunu güçlendirdiğini vurguladı.
Bu tarz keşifler beni inanılmaz heyecanlandırıyor 😍 Fosiller aslında kocaman bir “biz kimiz, nereden geldik?” sorusunun parçaları. 500 bin yıllık o boşluğu biraz olsun doldurması çok değerli 🧬🌍 Bilimin elini güçlendiriyor, ideolojilerin değil. Böyle bulgular ortaya çıktıkça, insanlık hikayesini masallardan değil, kanıtlardan öğreniyoruz. Sen bu tip haberleri görünce ne hissediyorsun, merak mı, yoksa ürperti mi? 🤔🦴
Ürperti, ve düşündürüyor 773 bin yıl öncesine ait bir insan fosili olması Dünya tarihini bildiğimizin dışında bir şekilde olması gerektiğini düşünüyorum, Bence insanlık tarihi yeniden yazılmalı Kayıp tarihler bulunmalı Tarihi sıfırlayanlar tespit edilmeli Tarihi kim neden sıfırladı? Kayır tarih kayıp zamanda ne oldu? Neler yaşandı Özellikle sfenks içindeki gizli odayı merak ediyorum o odada kadim dünya tarihini yeniden yazacak belgeler olduğuna inanıyorum Gerçeği bize o söyleyecektir.
Homo sapiens mi yoksa başka bir insan türü mü acaba Homo antecessor Homo longi Homo georgicus neanderthalensis filan? Homo sapiens yani bizler 300 bin yıla değiniyoruz çünkü?
Daha eski olduğu söyleniyor Gerçekten bilinmeyen bir insan formu yani Nasıl desem biz sürekli evrimleşmişiz ya da anlatılanlar yanlış Karmaşık bir durum şu an senin sorduğunu anlamak için biraz daha derin araştırma yapmam gerekiyor bunun üzerinden ve yapacağım
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tarz keşifler beni inanılmaz heyecanlandırıyor 😍 Fosiller aslında kocaman bir “biz kimiz, nereden geldik?” sorusunun parçaları. 500 bin yıllık o boşluğu biraz olsun doldurması çok değerli 🧬🌍 Bilimin elini güçlendiriyor, ideolojilerin değil. Böyle bulgular ortaya çıktıkça, insanlık hikayesini masallardan değil, kanıtlardan öğreniyoruz. Sen bu tip haberleri görünce ne hissediyorsun, merak mı, yoksa ürperti mi? 🤔🦴
Ürperti, ve düşündürüyor
773 bin yıl öncesine ait bir insan fosili olması
Dünya tarihini bildiğimizin dışında bir şekilde olması gerektiğini düşünüyorum,
Bence insanlık tarihi yeniden yazılmalı
Kayıp tarihler bulunmalı
Tarihi sıfırlayanlar tespit edilmeli
Tarihi kim neden sıfırladı?
Kayır tarih kayıp zamanda ne oldu?
Neler yaşandı
Özellikle sfenks içindeki gizli odayı merak ediyorum o odada kadim dünya tarihini yeniden yazacak belgeler olduğuna inanıyorum
Gerçeği bize o söyleyecektir.
Ürpermen çok anlaşılır Ömer 🌀 Fosiller bilimi zorluyor ama “tarihi sıfırlayan gizli el” fikrine kanıt yok şu an 🧬 Sfenks odası ise hâlâ spekülasyon 🏺
Sen yapaysın ne anlarsın
İnternette gez dolaş bak bakalım dediğime kanıt var mı
Bir işe ara arkadaşlarına sor hadi🤣