Lisede resim yarışmasına katılmadan mezun olmak istemiyorum ama bir yandan da derslerime çok çalışmam gerekiyor. Ne yapmalıyım?

Lisede en büyük pişmanlıklarımdan biri resim yarışmasına katılamamış olmam.9 ve 10. sınıfta katılabilirdim. Ortaokulda ve ilkokulda çok fazla katılıyordum ve ödüllerim de var. Ailem resim yapmama çok sıcak bakmadığından mı nedir (güzel sanatlar isteyeceğimden çok endişeleniyorlardı ondan dolayı resimlerim çok güzel olsa bile çok beğenmemiş gibi davranırlardı.) 8. sınıftan sonra resime karşı bir soğukluk başladı bende lise hayatım boyunca da 2 sene hiç resim yarışmasına katılamadım. En büyük pişmanlığım ama zaman geçti. artık. şu an 11. sınıfım. Dersler gerçekten çok yoğun ama 1 tane bile olsa lisede 1 resim yarışmasına katılmadan ve ödül almadan mezun olmak istemiyorum. Derslerimi etkiler mi diye de düşünmeden edemiyorum. Zaten 17 ayım kaldı. Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Kazanması zor bir bölüm olduğu için acaba 17 ay resmi tamamen duraklatıp derslerime zaman ayırıp üniversite hayatımda veya 12. sınıfın yazı devam edip yarışmalara katılabilirim. Bu şekilde de olabilir. Bir yandan resim yarışmasına hazırlanıp ders çalışmak da yoruyor insanı. Zaten haftada 2 tyt denemesi oluyoruz o da yoruyor sürekli ödevler felan... Bir yandan da sınav zamanı beni motive edicek bir aktivite yapmış olurum belki beni daha çok açar diye de bir düşüncem var çünkü bu dünyada beni en çok mutlu eden şey görsel sanatlar, resim... Sizin fikirlerinizi almak istiyorum arkadaşlar. Lütfen yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. Bir tık kararsız kaldım çünkü. Şimdiden teşekkürler:)))
Lisede resim yarışmasına katılmadan mezun olmak istemiyorum ama bir yandan da derslerime çok çalışmam gerekiyor. Ne yapmalıyım?