Labirent çizmenin, şehir haritaları çizmenin bir faydası var mıdır? Hoşuma gidiyor niyeyse 😄 bazı haritaları da ezberleyeceğim
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Vardır illa ki. Soruma cevap alamadım ama neyse. Bitirdiğinizde buradan yazarsınız
Nasıl hızlı düşünebileceğimizi ve yaratıcılığımızı nasıl arttırabileceğimizi mi soruyorsunuz?
Evet ve neden dinimi sorduğunuzu. Alakasını çözemedim
Müslüman olmayanlara anlatmak istemiyorum. Tamam yazarım bir gün ben sana biraz uzun sürebilir ama. Muhakkak yazarım şu an bu beyin işlerinde başka şeylerede bakıyorum onlarda önemli hepsini birleştirip bir program oluşturacağım o yüzden sırayla gidiyorum şu an ki baktığım konudan başka bir konuya bakarsam karışık olur neyse dediğim gibi belki ay sürer yazmam ama unutmam muhakkak yazcam o yüzden yazmadı bu da diyip siteden gitme sakın hata yaparsın
Bakarıız ölmez sağ kalırsak inşAllah
Amin
...
yazdın mıı?
En önemlisi kitap okumaktır. Bütün sanat dalları için ortak noktadır. Her kitap sevsek de sevmesek de bir dünya anlatır ve resim, müzik, tiyatro, mimari, kısacası sanat tarihi bilmek ve hepsiyle bir köşesinden ilgilenmek, tarih, mitoloji, psikoloji ve sosyoloji bilmek, öğrendiklerini uygulamaya çalışmak ( örn: okunulan kitabın özetini çıkarmak, filmin ana fikrini bir kaç cümlede toparlayabilmek vs.
Düşün ve hisset. Zihninde bir manzara çiz. Diyelim ki yemyeşil bir orman düşlüyorsun. Detaya in ormanın rengine renk kat, yeşilin bir kaç tonunu yerleştir ağaçlara, otlara, çiçeklere sonra çam ağaçlarının kokusunu duyumsa, çiçeklerin kokusunuda... Hafif bir rüzgar essin rüzgarın sesini duy, tenine dokunuşunu hisset...
Kısaca hayal ederken 5 duyunu da kullan imaje edeceksin yani.
Bilgisayar oyunlarının sinematik tanıtım videoları olur. Çoğu hayal gücü için iyi bir yakıt sağlar.
Kitap önerisi: Lotr' u okumak, J. R. R. Tolkien usta hayal gücü baya iyi kitapta, en çok silmarillion okumak önerilir, bazen olmak kitabı
Şiir okumanın hayal gücüne katkıları sadece roman ve hikaye değil şiir okumakta hayal gücünü geliştirir. Didaktik şiirlerde ufkumuzu genişleten bilgiler öğreniriz. Pastoral şiirler okurken gözümüzün önüne daha önce hiç gitmediğimiz yerler canlanır. Lirik ve romantik şiirler ise doğrudan insanların duygu dünyasına seslenir. Şiir, roman, hikaye ve diğer türleriyle, edebiyat sadece fikir dünyamızı geliştirmekle kalmaz, hayal gücünüzü de arttırır.
Yaratıcılık
Mavi ve yeşil renklere odaklanmanın yaratıcılığa teşvik ettiği belirlendi ( bilimsel)
Önemsiz modeller çizme: yaratıcılığı arttırma için kafadan tasarlanmış 3 boyutlu modeller çizme. Yaratıcılığı teşvik eder ve çözüm üretme yeteneğini artırır
Yaratıcı biri olduğunuzu, olabileceğinizi kabul edin ve bunu kendinize hatırlatın.
Hiçbir fikri -kendinizin ya da bir başkasının- saçma diyerek es geçmeyin. Farklı fikirlere, önerilere açık olun. Hemen hayır demeden önce kenara koyun. Fikir, fikri açar, aklınıza bambaşka bir şey getirebilir.
Oyun oynayın.
Yürüyüşe çıkın.
İyi bir şey yaptığınızda, bir şey başardığınızda -ne kadar küçük olursa olsun- kendinizi tebrik edin. Aynı şekilde, başkalarının başarılarını da görün.
Her zaman gittiğiniz yoldan değil, başka bir yoldan gidin.
Bulutlarda, seramiklerde, desenlerde ya da dokularda şekiller / suratlar arayın. Bulacaksınız, emin olun!
Daha önce hiç denemediğiniz bir şeyi deneyin, deneyimleyin.
Çizin, boyayın, renk kullanın.
21/03/2014
Nasıl Daha Yaratıcı Olabilirim?
Nasıl Daha Yaratıcı Olunur
Yaratıcı olmak demek ille de bir şeyler çizmek ya da elle tutulur bir şeyler üretmek anlamına gelmiyor. Yani, yaratıcı olmak demek sanatçı olmak demek değil. Hayatınızın her alanında, evde, işte, okulda ve hatta ilişkilerimizde her zaman yaratıcı olabilir ve kendimizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz.
Yaratıcı olmaya çalışmak stresli bir olay haline gelebilir. Oturup ilham gelmesini beklemek, aynı fikirler etrafında dolaşıp farklı bir şey çıkarmaya çalışmak, iyice sıkıcı olmamıza ve bu sürecin çekilmez bir hale gelmesine neden olabilir. Şunu söyleyelim ki yaratıcılık öğrenilen bir şeydir. Yani, “Ben yaratıcı doğmamışım, ne yapabilirim” diye ne sıyırmaya çalışın ne de kendinizi yıpratın! Yaratıcı düşünmeyi bir tarz haline getirebilir ve bunu her an uygulayabilirsiniz. Öncelikle bunu kendinize hatırlatın ve unutmayın ki yaratıcılık eğlenceli bir aktivitedir ve öyle de olmalıdır.
Her şeyden önce yaratıcı bir fikir üretmenin zaman alan bir süreç olduğunu bilin. İki dakika kafa yorup hemen vazgeçmeyin. Ya da oturduğunuz yerde saatlerce düşünüp -daha çok düşünür gibi yapıp- fikrin size gelmesini beklemeyin. Farklı ve inovatif fikirler üzerinde zaman harcanan fikirlerdir. Bazen hiç beklemediğiniz ve hatta hiç kafa yormadığınız bir anda karşınıza çıkabilirler, hazır olun!
Aşağıda, yaratıcılığınızı körüklemeniz için, sizi yaratıcı olmaya hazırlayacak, ısındıracak bazı alternatif yollar bulabilirsiniz. Her zaman söylediğimiz gibi, her biriniz farklı bireylersiniz ve bunları bir harita olarak kullanıp kendiniz için en iyi yolu siz keşfetmelisiniz. Bunu keşfederken de olabildiğinde yaratıcı olabilirsiniz ; )
Şu sıra o kadar kendimde değildim ki kafam başka yerlerde olmadık sorular sorup duruyordu yani tam anlamıyla yaşamıyordum bile ama gerçekten çok iyi geldi. Teşekkür ederim, iyi ki varsınız
Yaratıcılığınızı Körükleyin
Bunları her gün uygulayabilirsiniz!
Yaratıcı biri olduğunuzu, olabileceğinizi kabul edin ve bunu kendinize hatırlatın.
Hiçbir fikri -kendinizin ya da bir başkasının- saçma diyerek es geçmeyin. Farklı fikirlere, önerilere açık olun. Hemen hayır demeden önce kenara koyun. Fikir, fikri açar, aklınıza bambaşka bir şey getirebilir.
Oyun oynayın.
Yürüyüşe çıkın.
Küçük molalar verin ve kendinize keyifli anlar yaratın.
İyi bir şey yaptığınızda, bir şey başardığınızda -ne kadar küçük olursa olsun- kendinizi tebrik edin. Aynı şekilde, başkalarının başarılarını da görün.
Her zaman gittiğiniz yoldan değil, başka bir yoldan gidin.
Bulutlarda, seramiklerde, desenlerde ya da dokularda şekiller / suratlar arayın. Bulacaksınız, emin olun!
Daha önce hiç denemediğiniz bir şeyi deneyin, deneyimleyin.
Çizin, boyayın, renk kullanın.
Absürd, komik, uçuk olmaktan korkmayın.
Kolleksiyon yapın.
fantezi, bilimkurgu ve/veya animasyon izleyin.
Rutin, gündelik işlerinizi yapış tarzınızı değiştirin.
Genellikle tercih etmediğiniz bir rengi tercih edin.
Kullandığınız araç-gereçlerin zamanında nasıl icat edildiğini hayal edin.
İmkansız olduğunu varsaydığınız şeyleri bir düşünün ve onları mümkün kılmanın bir yolunu bulun.
Başınıza gelen her kötü olayda daha önce başınıza gelmiş üç güzel şeyi kendinize hatırlatın.
Yeni bir şey okuyun, mümkünse öğrenin.
Sizden daha farklı insanlarla tanışın, arkadaş olun.
Aklınıza bir fikir geldiğinde mutlaka not edin. Daha sonra gerçekleştirdiniz mi geri dönüp kontrol edin.
İnsanlar, eşyalar, fikirler ve bilgiler arasında bağlantılar kurun. Çevrenizdekileri es geçmeyin, inceleyin, fark edin.
Çocuklarla sohbet edin. Onlara akıl danışın, soru sorun ve nasıl düşündüklerini, yaratıcılık süreçlerini, neler sorduklarını izleyin. Örnek alın
1-peki ya sorusunu kullan
2-yaptığın herşeyi farklı yapın
...
4-bilmiyorum demekten korkma hatta bilsende en ufak ihtimalleri bile gözardı etme
5-farklı konular konseptler ve özelliklede farklı dünyalar-evrenler hakkında düşün her şey hakkında ger ihtimali görmeye başlıycaksın
6-sürekli sor
7-aynı anda 5 10 şeyi düşünmeye çalış (yani görev gibi değil ama tutma kendini düşünceler aksın anlamında)
8-yargulardan ezberlerden ve hazır olan herşeyden uzak dur
9-ya şöyle olsaydı vs diye düşün
10-yatarken ve kalkarken hiçbirşeyle ilgilenme en az 30dk
11-mümkünse sık sık yanlız ol
12-sakin olmaya ve smooth düşünmeye çalış (smooth ama hızlı)
13-yanlış yap bol bol yanlışlar geliştirir diye değil yanlış yapmaktan korkmamak için
14-sen hariç kimsenin düşüncesini umursama ve elon musk'ın dediği gibi zorbalanacak kadar kendin ol, fakat onların düşüncelerini de çöpe atma (yani her düşünceyi fikri eleştiri olarak al
14- sıradan ve sıkıcı şeylerden hikayeler anlamlar uydur
15-her şeyi sorgula her şeyi
16- düşünceler üret ama rahat ol
Thomas Edison uyku tekniğini kullanın yaratıcılığı arttırıyor
www.ntv.com.tr/.../salvador-dali-ve-thomas-edisonun-yaraticilik-uykusu-gercek-cikti,zZneMciE_EaIJ6nCk_-6ag
hepsine bakıcam inşallah siz aklınıza gelenleri de yazın bittiğinde hepsini yazıp üstüne düşüneceğim ve yapacağım tekrar teşekkürler
Bir tanede kitap var PDF olarak bırakıyorum yaratıcılığı nasıl arttırılacağından bahsediyor
www.gorselsanatlaregitimi.com/.../...anin-Gucu.pdf
Beyin dalgaları var birde bazı beyin dalgaları yaratıcılığı arttırıyor
Bunun hakkında bir soru sormuştum soruda ki fotoğrafa bakıp beyin dalgalarına inebilirsiniz
Alfa uykusu ile 8 saat uyumuş gibi hissedebilirsiniz ne düşünüyorsunuz? ↗
Rica ederim bu kadardı yazı, aslında bunun bir sınırı yok ne kadar şey bulursam denerim hepsini
Bu arada güzel ders çalışma teknikleri de biliyorum onlarıda atabilirim istiyorsan
yani kaynak söz konusu bende istemem yan cebime koy diyemem ne varsa gönder kullanırım lazım olur hatta disiplin, planlı olmak irade vs bunlarla ilgili bişiler varsa da alabilirim ✨
Ders çalışma teknikleri
1) Ezberlemek istediğin metni oturarak değil yürüyerek oku
2) öğreneceğin şeyleri ses kaydına al dinle
3) ezberleyeceğimiz metni yavaş yavaş oku ses kaydet yatarken dinle ( bu çok işine yarar)
4) mantığını kavra bu konu bana ne anlatıcak diye sor. Sorki , rahat rahat kullanasın.
5) okuduktan sonra başkasına anlatıyor gibi bir kağıda özet yaz
6) pomodoro taktiği
7) yüksek sesle oku
8) aynı sıra ile okuma farklı oku
9) tekrar not çıkar farklı farklı sırayla yaz
10) kodla, görselleştir
12) severek çalış ( duygularını katarak ders çalışmak daha uzun hafızanda kalmasını sağlar)
Kopyala yapıştır; Nedir Arkeolog Metodu?
Arkeolog metodu : Sorgulayarak öğrenme metodudur. Misal başlangıç sorumuz kalem nedir olabilir. Arkeolog ile köküne kadar inerek problemin detaylı çözümü elde edilir. Örnekten yola çıkarak kazıya başlayalım..
Kalem nedir? Tahta parçası ile kaplı grafit. Şimdi kazı yapmaya devam edelim.
Tahta parçası nedir? : Biçilmiş ağaç parçası
Grafit nedir? :
Grafit maden parlaklığında, kurşuni siyah renkli, yumuşak, kolayca toz durumuna gelebilen, yapay olarak da billurlaşabilen, kurşunkalemi ve kimi aygıtların yapımında kullanılan, bir tür doğal karbon.
Devam Devam
Ağaç nedir?
Karbon nedir?
Ve bu böyle böyle gider.
Eee arkadaş ben hep böyle sorgulayacak mıyım?

Hayır dostum, sorunun cevabını alana kadar sorgulayacaksın. Yani en baştaki sorunun cevabı sorgulamalardan sonra elde ettiğin bilgiler ile seni tatmin ediyorsa duruyorsun.
Peki neden öğrenmeyi zevkli kılar?
Çünkü beynimizin çalışma mantığı budur aslında. Beynimiz birtakım kimselerd
kimselerden hiç merak etmediği soruların cevabını istemiyor kaçmak istiyor uzaklaşıyor. Lakin beynimizin içerisinde gerçekten merakı sağlayan sorular parça parça gelirse, öğrenme tam anlamıyla gerçekleşmekle beraber tamda beynimize uygun bir metot olduğu için zevkle öğrenirsiniz.
Çünkü insan beyni sorgulamayı sever. Yeter ki siz sorgulayın.
Örnek veriyorum : Siz arkadaşlarınızla birlikte bir başka ülkeyi gezen turist kafilesi olduğunuzu varsayın. Turist rehberiniz size gezilen yerler hakkında bilgiler aktarır. Turist rehberi 30 dakika sonra anlattıklarını öğrenip öğrenmediğinizi test etmek için sorsaydı bir çoğunu unutmuş olurdunuz. Ama eğer o bölgeyi gerçekten merak edip araştırsaydınız , gördüğünüz her taşın, baktığınız mimari yapıları turist rehberine sorarak öğrenseydiniz , 30 dakika sonra tekrar sorduğunda hatırlıyor olacaktınız. Çünkü tam bir öğrenme gerçekleşmiştir..
Bunu derslerde nasıl uygulayacağım?
Adım adım anlatıyorum;
1. Öğrenmek istediğiniz konunun ne olduğunu önce kendinize bir tekrarlayın. Yani tam olarak ne işe yarayacağını.
2. Öğrenmek istediğiniz konu hakkında çeşitli test/klasik sorulardan 5 veya 10 adet boş bir kağıda yazın.
3. Ve ardından tek tek soruları arkeolog metodu ile çözümlemeye başlayın.
4. Mesela x + 6 =13 ise x = ? gibi..
5. Bir soru karşısında önce x'in ne olduğunu sorarsınız. Ardından arada ki eşitlik kavramının Matematikte ne işe yaradığını. Böylece denklem konusunu yavaş yavaş çözersiniz.
Üstelik unutmadan, gerçekten öğrenerek ve zevkle (saatlerce bile öğrenebilirsiniz)
gelelim ders çalışma isteğinin yoğunlaştırılmasına
Lakin dikkat et bu yol günde 4 , 5 saat çalışıyorsan çalışma süresini 4 5 kat arttırabilir çünkü isteyeceksin.
Sayısal dersler mantıksaldır. Mantıksal hesaplamaları bilinçaltı bizim yerimize yapar bu yüzden bilinçaltı ve hayal gücü bağlantısını kullanırız. Hayal ettiğimiz her şey bilinç altında hesaplanır yani tekrar ve tekrar zihnimizi öğrenmek için yormaya gerek yok, ben felsefede insanların baştan bütün evrensel bilgileri bildiğine inanırım öğrenmede tek yaptığımız bilinçdüzeyine indirmek
Özetle hayal gücünü yine kullanacağız,
Yüksek bir öğrenme arzusu için bunu baştan zihnimize tanıtmak için
Önce matematikte öğrenmeniz gereken bütün ana başlıkları önünüze alın.
Bu başlıklarda ne amaçlanıyor bunu kısa olarak öğrenin detayına inmeyin misal toplamada 2 sayının toplanması.
bütün bu başlıklar arasında bağlantı oluşturun.
Yani bir konuda 2 sayı arasında toplama yapılıyorsa diğer konuda 2 sayı arasında çıkarma yapılıyor
Yani burada yaptığımız bütün bu konuları parça parça değilde bir bütün olarak algılamayı sağlamak.
Dikkatli olun bütün başlıklar arasında oluşturduğunuz bağlantılar tamamiyle mantıksal olmalı
Bu bütünü ardından hayal etmeye başlayın.
Zihninizde 2 sayıyı topladığınızı, çıkardığınızı, böldüğünüzü, çarptığınızı hayal edin.
Mantıksal bağlantıların hepsini bütün olarak hayal gücünüzde gördüğünüzde,
zihninizde derin bir arzu uyanacaktır detaylarını öğrenmek için.
İyi çalışmalar.
ufak bir testte yapabiliriz
Kendinizi büyük bir matematikçi olarak görün , bunu canlandırın hissedin
göreceksiniz düşünceleriniz de değişikliğe uğramaya başlayacak matematiği kavrama hızınızı siz arttıracaksınız ama gerçekten hissederek inanarak yapmak lazım
Hangi derse çalışıyorsan o alanda kendini uzman gör misal kimya çalışıyorsan kendini uzman bir kimyacı gibi gör hisset bunu, canlandır zihninde fizik coğrafya vs. İşte çalıştığın derslerde bunu uygula
iki tane site linki atıyorum bunlarıda okursunuz
blog.inekle.com/surdurulebilir-ogrenme-yontemleri/
ozelegitimsitesi.gen.tr/...-hafiza-teknikleri.html
sondaki açılmadı ama başka bir alternatifi var mı onun?
Disiplin, irade sahibi olmak vs. Kısacası kendinizde olmasını istediğiniz özellikler için bunu yapabilirsiniz
alfaloji.org/.../
Kötü olmuş çok ayrıntılı anlatmıştı o site kısacası şu tekniklerden bahsediyor du
Zihin sarayı
Akrostiş metodu
Bağlama metodu
Asma metodu
Yerleşim metodu
Fonotik alfabe metodu
Etrafınızda olumsuz, boş boş konuşan insanlar varsa onlardan kesinlikle uzak durun dinlemeyin yani olumsuz cümlelerini yok sen yapamazsın, senden olmaz vs. Diyenler yani ama eleştireyede açık olmak lazım kişi gerçekten sizin için doğruyumu söylüyor fikrini belirterek yoksa gerçekten durduk yere olumsuz mu konuşuyor bunu iyi ayırt edebilmek lazım
www.donusumkonagi.com/.../...ndisi-bilincalti.html
zihin sarayını merak ediyordum heba olmuş evet.. bununla ilgili bir kaynak var mı? Bide bütün bunları nereden, nasıl bulduğunuzu sorsam?
Zihin sarayını duymuş muydunuz önceden? Googleden aratırsanız rahatça bulursunuz bir sürü şey çıkıyor
Barış Özcanın videosunu izleyebilirsiniz izlemediyseniz bununla ilgili
https://youtu.be/p7yN5vm0rK8?si=acXK68SamSkHNCQH
Yani ben araştırmacı meraklı biri olduğum için farklı farklı yerlerden buluyorum merakımın peşine düşmem yetiyor sadece Albert Einstein benim özel bir yeteneğim yok sadece tutkulu bir meraklıyım sözünü şimdi daha iyi anlıyorum 😄 o yüzden bende merakınızın peşine düşmenizi öneririm bu söz basit gelebilir belki ama gerçekten eğer ben bu bilgilere ulaştıysam sebepleri merakımın peşine düşmem, birde üşenmiyorum bir şeyi merak ettiysem gerekirse onu yıllarca araştırırım zaten bunu yapıyorum ben çocukluğumdan beri bu bilince sahibim birde bilgiye kendi ellerimle kazıya kazıya ulaşınca daha keyifli oluyor 😄 misal bu sitede ciddi bir bilgi birikimi var insanlar bunun farkında mı bilmiyorum bu site tee yıllar önce kurulmuş baya eski o zaman dan bu zamana kadar kim bilir kaç kişi burada bilgilerini paylaştı bu siteden de yıllar önce sorulan sorulara bakarak baya bilgi öğrendim takip ettim soruları, benceleri
Misal arkeolog methodunu bu siteden öğrendim
Çok doğru rica etsem hesabınızı deseniz? Yazdığınız benceler varsa onlardan da bilgi edinmek kaçınılmaz olur bence teşekkür ederim paylaştıklarınız için de
Bence paylaşmıyorum, önceden insanları bilgilendirmek için sorular soruyordum ama burnu havada olan birisi sorularımda şuursuzca yorumlar yazınca vazgeçtim artık o kadar önemli bilgileri soru olarak sormam bu tip insanların bilmesini istemiyorum.. bazen bazı insanlara işte yazıyorum konuşuyoruz faydalı şeyler filan söylüyorum, bilginin zekâtı vardır derler
ama öyle de kurunun yanında yaş da yanmaz mı belki çok kötü durumda biri açıklamayla ya da o soruyla başka bir bilince sahip olacak ya da bir şekilde hayatı değişecek? yani çok da haddimi aşmak istemiyorum ama takip etsem sizi? çünkü bilinçli ve bilgili birisiniz ki bu da sitede epey nadir bulunan bi kombinasyon
Arada sırada sorulara bakıyorum kötü bir durumdaysa ve yardımcı olabileceğim bir şeyse yazıyorum zaten yardım ediyorum, kusura bakmayın gerçekten..
dediğim gibi sadece arada bazı insanları bilgilendiriyorum, konuşuyorum, bilgi alışverişi vs. Yapıyorum o kadar sizede yardımcı olabildiysem ne mutlu bana yazdığım ve attığım şeyleri kaydetmenizi öneririm, son olarak EQ duygusal zeka yani, bunu araştırıp geliştirmenizi kesinlikle öneririm
Allah (c. c. ) Hayatınızda hep iyi ve yardım sever insanları karşınıza çıkartır inşallah
Sağlıkla, mutlulukla kalın
estağfurullah siz benim kusuruma bakmayın bi tık tac*z etmişim gibi hissettim özür dilerim amin sizinde, teşekkürler tekrardan.
Öyle hissedecek bir şey yapmadınız ki bir sorun değil benim için, rica ederim bende tekrardan
Hayırlı geceler 👍
size de
İstanbul'un nerdeyse bütün metro ağlarını ebzerlemeye çalışmıştım seneler önce.
Seninde mi hoşuna gidiyor du? Ezberleyebildinmi bari?
Aynen aga djejsksk çoğunu ezberlemistim o zamanlar.
"doğuştan beyindeki hipokampus bölgesi büyük olan çocukların matematikte çok daha başarılı olduğu bulundu. Taksicilerin de zamanla yolları ezbere bilmesi gerektiğinden dolayı beyinlerinde ki hipokampus bölümünün büyüdüğü bulundu. Yani eğer siz de çok fazla yol ve güzergah ezberlerseniz, (oyunda vs bile olabilir) matematikte başarılı olabilirsiniz." Böyle bir şey okumuştum matematikte başarılı olmanın maddelerine bakarken harita ezberlemek vs. Bu konuda fayda sağlar Amerika da ki bazı şehir haritalarının yollarını filan ezberleyeceğim çizip. Çok iyi sdfgklkdkjl
Görsel hafızayı da güçlendiriyor bu bir yandan
Oda var tabi. İlgin var mı bu tür şeylere çoklu zeka, beyin gücü vs.
😄?
Niye yazmadın
Aferim sana bir işine yarar elbet
Teşekkürler. "doğuştan beyindeki hipokampus bölgesi büyük olan çocukların matematikte çok daha başarılı olduğu bulundu. Taksicilerin de zamanla yolları ezbere bilmesi gerektiğinden dolayı beyinlerinde ki hipokampus bölümünün büyüdüğü bulundu. Yani eğer siz de çok fazla yol ve güzergah ezberlerseniz, (oyunda vs bile olabilir) matematikte başarılı olabilirsiniz." Böyle bir şey okumuştum matematikte başarılı olmanın maddelerine bakarken harita ezberlemek vs. Bu konuda fayda sağlar
Benim hipokampus sağlam sıkıntı yok :D