Polisiye, dedektif türü hariç her şey kabulüm. İnsanın bakış açısını değiştirecek, bir şeyler katacak her kitap.. Yazdıklarınız hepsini değerlendireceğim, içeriğiyle birlikte yazarsanız çok sevinirim..

Polisiye, dedektif türü hariç her şey kabulüm. İnsanın bakış açısını değiştirecek, bir şeyler katacak her kitap.. Yazdıklarınız hepsini değerlendireceğim, içeriğiyle birlikte yazarsanız çok sevinirim..

Tabii ki, hayatımda en az bir kere mutlaka okumanızı önerdiğim kitaplar şunlardır:
Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupéry: Küçük Prens, bir pilotun çölde kaza yapması ve Küçük Prens adında bir gezginle tanışması sonucunda yaşadığı maceraları anlatan bir masaldır. Kitap, evrensel temaları ve derin mesajları ile her yaştan insanın ilgisini çeker.
Yaşlı Adam ve Deniz - Ernest Hemingway: Yaşlı Adam ve Deniz, yaşlı bir balıkçının büyük bir marlinle mücadelesini anlatan bir romandır. Kitap, insanın doğaya karşı mücadelesini ve pes etmemenin önemini anlatır.
Suç ve Ceza - Fyodor Dostoyevski: Suç ve Ceza, bir genç adamın bir işadamını öldürmesini ve işlediği suçun pişmanlığını anlatan bir romandır. Kitap, iyilik ve kötülük, adalet ve ceza gibi evrensel temaları ele alır.
Sefiller - Victor Hugo: Sefiller, 19. yüzyıl Fransa'sında geçen ve Jean Valjean adlı bir adamın hayatını anlatan bir romandır. Kitap, adalet, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları ele alır.
Don Kişot - Miguel de Cervantes: Don Kişot, hayal dünyasında yaşayan ve şövalyelik maceralarına atılan bir adamın hikayesini anlatan bir romandır. Kitap, gerçeklik ve hayal arasındaki ilişkiyi ele alır.
1984 - George Orwell: 1984, totaliter bir devlette geçen ve Winston Smith adlı bir adamın baskıcı rejime karşı mücadelesini anlatan bir romandır. Kitap, özgürlük ve baskı gibi kavramları ele alır.
Büyük Gatsby - F. Scott Fitzgerald: Büyük Gatsby, 1920'lerin Amerika'sında geçen ve Jay Gatsby adlı bir adamın zenginlik ve aşk için verdiği mücadeleyi anlatan bir romandır. Kitap, Amerikan rüyası ve hayal kırıklığı gibi kavramları ele alır.
Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez: Yüzyıllık Yalnızlık, Kolombiya'da yaşayan Buendia ailesinin 100 yıllık hikayesini anlatan bir romandır. Kitap, aşk, aile ve ölüm gibi evrensel temaları ele alır.
Bu kitaplar, farklı türlerden ve farklı yazarlardan olsalar da, hepsi birbirinden değerli ve okunmaya değer eserlerdir. Bu kitapları okumak, size yeni bakış açıları kazandırabilir, farklı kültürler hakkında bilgi edinmenizi sağlayabilir ve hayatın anlamını sorgulamanızı sağlayabilir.
Tabii ki, bu sadece benim kişisel önerilerim. Sizin ilgi alanlarınıza ve zevkinize göre farklı kitaplar da önerebilirim.
Aldın yine Bibotu 😄 suç ve cezayı da ekledim sepete, teşekkür ederim.
Rica ederim :D :)
Aşk Birdenbire, Haziran ayında çıkan bir mahalle romanı. Yeditepe İstanbul özlemi çekenler için birebir. Konusu, içeriği ve dili ile insanı içine çeken ve özlediğimiz mahalle ortamını yeniden hatırlatan harika bir çalışma.
Yeditepe İstanbul ile teknik olarak benzerliği yok ancak üslup olarak diziyi aratmıyor. Hatta bazı kısımlarda diziyi de aşan hoş bir dil tutturmuş yazar Ergin Borobey.
Kitabın tanıtım paylaşımı:
"Nerelisin?” diye sordu, “İstanbulluyum.” dedim. “Kimse İstanbullu değildir, yalnızca aşk İstanbulludur.” dedi gülümseyerek. O an içime tatlı bir bahar güneşi gibi doğan o sıcacık gülümseme, bana İstanbul'u bir kez daha, bir kez daha sevdirdi. Yalnızca aşk İstanbulludur."
instagram sayfası:
:) kitap yeni çıktı
:/ yok soru bana geldi
Cevap
79Cevap
"Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü" bu kitabı karamsar, negatif enerjili ve olumlu herhangi bir şey göremeyen herkese tavsiye ederim. İlk sayfalar beni dellendirdi yalan yok. Ama yarım bırakmadım gönlü kırılmasın diye. Biraz sabredince kitabın cevherini keşfettim.
Keşke herkes sizin gibi detay vererek yazsaydı, teşekkür ederim müsait olunca bir bakacağım.
Keşke demeyelim henüz gün bitmedii. Hem belki bundan sonra daha ufuk açıcı ve detaylı görüşler gelir 🥹 Rica ederim, lezzetli ve keyifli okumalar almaya karar verirseniz
♥️
1- paolo coelho - simyacı.2 - john steınbeck - fareler ve insanlar .3 - lev tolstoy - anna karenina. Yerli olarak 1 - kuyucaklı yusuf - sabahattin ali.2 -sinekli bakkal - halide edip adıvar 3 - dokuncu hariciye koğuşu - peyami safa. Bunları tavsiye edebilirim.
İçeriğini sakın sormayın. Okuyunca içeriğini anlarsınız. internette kısa bir araştırma bile yeterli olur. kimseye bu kitapları okuyup okumadığımı ispatlamak zorunda değilim. Dolayısıyla size de
bu kitapları okuduğumu ispat etme çabasına girmeyeceğim. Hayatım da hiçbir konu da hiçbir zaman ispat çabasına girmedim , girmem ve girmeyeceğim de. anlayışınız için teşekkür ederim.
Doğan Cüceloğlu Savaşçı kitabını okumadıysan tavsiye ederim. İnsanın hayatındaki mücadelelere güçlü bir insan olarak nasıl mücadele etmesi gerektiğini anlatıyor diyebiliriz ama içeriğinde olaylara farklı yaklaşımlar insanların olayları algılama şekli vb şeylerden de bahsediyor.
ricalar hanımefendi
Reşat nuri güntekin anadolu notları anadolu ve İstanbul halkının geçtiğimiz yüzyılda neredeyse hiç değişmediğini gösteren bir kitap olduğu için okunabilir
Ayrıca neden varolduğunuzu sorguluyor, insanları anlamakta güçlük çekiyorsanız osamu dazai insanlığımı yitirirken çok iyi bir kitap olabilir sizler için
Zar Adam okudun mu bilmiyorum ama heyecan tutkunu biriysen çok güzel bir kitap ruhumu yansıttığını düşündüm bir çok noktasında. Hayattan sıkılmış bir adam hayatına zar atarak yön veriyor. Peki bu zara seçenekleri kim veriyor? Tabii ki kendisi. Ne kadar cesur olabilir ve ne kadar ileriye gidebilirsin? Sınırlarını zorlayabilir misin? Çokta açıklayıcı yazmayayım heyecanı kaçmasın :) Tavsiye ederim okumadıysan.
Rica ederimm.. Pişman olmayacağına ve keşke bitmeseydi diyeceğine emin gibiyim her ne kadar sizi tanımasamda :)
O zaman okuduktan sonra yorumunuzu ve düşüncelerinizi bekliyorum :)
Yıllar olmuştu okuyalı hafızamdan çıkmıyor tekrar okuyasım geldi hahaha :)
İlk müsait anda başlayacağım :)
Başladın mı kitaba?
Hadi bakalım beklemedeyim :)
Bülbülü Öldürmek çok güzel bir kitap. Muhakkak okunmalı.
Çok fazla var önereceğim kitap. Bir kaç tane yazayım;
Celal Şengör "senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor"
Tuluhan tekelioğlu "üvey evlat" boyun eğmeyenler" , "istenmeyen kişi"
Sabahattin Ali "içimizdeki şeytan"
Celal Şengör'ün kitabı kişisel gelişim tarzı mı?
@MuhteşemGüneş evet gelişim üzerine
Kişisel gelişim okumak genelde sıkabilir akışı nasıl?
@MuhteşemGüneş bende tam tersi en keyif aldığım kitap türleridir. Kitap akıcı , söyleşi tarzında güzel bir serüven ve çok şey öğretiyor. Ben her kelimesinin altını çizerek okumuştum. Tavsiye ederim
Elimde kitabım var ama bu kitap gizemli bir şekilde sürekli karşıma çıkıyor. İşaretlere dikkat etmek gerek. Çok teşekkür ederim ☺️
@MuhteşemGüneş rica ederim, keyifli okumalar
Venedik Taciri
Simyacı
Aşk ve Gurur
Siddhartha
1984
Fareler ve İnsanlar
Gazap Üzümleri
İki Şehrin Hikayesi
Savaş ve Barış
Sefiller
Suç ve Ceza
Bülbülü öldürmek
ve Türk Romanından önerilerim
Saatleri Ayarlama Enstitüsü
Tutunamayanlar
Çankaya
Kürk Mantolu Madonna
İnce Memed
Esir Şehrin İnsanları
Hür Şehrin İnsanları
Neredeyse hep aynı kitaplar önerilmiş. İlgimi çektiği için ilk yorumları okumak istedim. Tarzını bilmiyorum ama yıllar önce Kutsal Fa'hişeler diye bir kitap okumuştum sürükleyici, akıcı ve tadı damağında kalacak bir kitap tavsiye ederim.
Kesinlikle felsefe ile ilgilenmeyen birisinin bile okuması gerekir, Platon devlet. Devlet yapısı hakkında uzun bir tartışma ama hikaye tadında.
Beyaz Zambaklar ülkesi, Atatürk'ün önerdiği ve bir dönem her askere okuttuğu bir kitaptır, yine devlet hakkında bir kitap olduğunu söyleyebiliriz.
Robert greene, iktidiar, güç sahibi olmanın 48 yasası, bir başyapıt. Anlattığı şey üzerinde zaten.
1. Nutuk
2. Ah şu çılgın Türkler
3. Bülbülü öldürmek
Sonuncusu roman formatında olup yaşanmış gerçek bir hikayeyi anlatıyor
Sizde soruma gelirseniz sevinirim buraya bırakıyorum soruyu sakıncası yoksa? 😇
Aklından bir sayı tut bana çok hitap eden bir kitaptı olasılıksızda öyle ikisi de mutlaka okunmalı
Bence ip ucu bile vermeyim sana sadece şu kadarını söyleyebilirim okurken sabah olsa kaldığım yerden devam etsem diyeceğin türden güven bana sonra okuyunca gel tartışırız üzerine kısa olanda başla :)
Sizi belki de çocukluğunuza götürecek bir öneride bulunayım o halde aklıma geldi istemsizce söylemek istedim :) Beyaz Diş :) :)
Bu kitap özelinde müthiş şeyler katar diyemem ama vermiş olduğu güzel mesajlar var elbette. Uzun zaman oldu tabi okuyalı :)
Göz atarken pişmanlık duymazsınız umarım, rica ederim.
Kürk Mantolu Madonna, net ya. Raif beyden alınacak o kadar çok ders var ki. Hayatı doğru yaşayabilmek, ilişkileri doğru bi şekilde kurabilmek için herkesin bence Raif beyi tanıması, hayatına ortak olması lazım..
Sefiller-Victor Hugo
Bir kez degil.. herdaim okumali.. bir kez'se dunya klasiklerinden olabilir.
Herkes en azından bir kere Kitabımız Kuran'ı okumalı.
Ankara 'daki denizin derinlikleri adlı kitabı öneririm.
Ankara 'ya denizi getiren belediye başkanına teşekkür eden bir grup Ankara 'lının yaşadıgı mutllulugu anlatıyor
Tamam kötü bir şakaydı kabul ediyorum
“Yalnızca yavaşladığında görebileceğin şeyler”
Meşgul olan dünya mı, yoksa benim zihnim mi?
Meşgul bir dünyada sakin kalmak.
HAEMIN SUNIM
Halit Ertuğrul _ aşk böyle yaşanır
Kahraman Tazeoğlu _ intikam
Jose mauro de vasconcelos_ şeker portakalı
George orvel _ hayvan çiftliği
Sarah jio _ mavi kelebek adası 👌👌
Bence "karanlıkta yürüyen yabancı" neden diye sorarsan insanın kendisini anlatıyor kınadığımız şeyleri yaptığımız zaman diğer insanlar tarafından anlaşılsaydı ve bunu biz farketmeseydik ne olurdu okuyunca bir çırpıda bitirebileceğiniz bir sonraki bölümü merakla beklediğiniz insanın kendisine bir çok yaşanmışlık katan yer yer dersler verip kendini sorgulatan bir kitap
Ben de Şah ve Sultan demek istiyorum. Konusu Babür şahı ve yavuz sultan selim in arasındaki çekişmeyi ve aynı kadına aşık olmalarını anlatıyor. Dili biraz ağır
Bülbülü Öldürmek, Kya'nın şarkı söylediği yer, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Serenad ilk aklıma gelenler
İçimizdeki şeytan o okumalısın bence
klasiklerden de dorian gray in portresi bu kitaba bayılıyorum
Zülfü Livaneli serenad kardeşimin hikayesi arafta bir çocuk Amin molouf doğunun limanları Tarih seversen Alamut kalesi
Uçurma avcısı Khaled Hossein simyacı Paulo Coelho göz açıp kapayıncaya kadar Bredow&C. V. Bredow. fareler ve insanlar John Steinbeck kuyucaklı Yusuf Sebahattin Ali Gramafon Avrat deli tarla Şermin Yaşar Ayşe Kulin Geniş zamanlar Furaye Emine Şenlikoğlu Sevgide hiç veda yokmu Aliya İzzetbegoviç Tarihe tanıklığım Aliya Hayat kaybettiğin yerden başlar Miraç çağrı Aktaş Aklımda dağ bir sürü kitap var okuduğum aklıma gelen şimdilik bunlar
En son okuduğum Ahmet Ümitin kitapları çok iyi gerçekten 🙏
sıfır noktasındaki kadın ya da
kadının sıfır noktası
Klasikler derim bu konuda tek kitap diyemem ancak Dostoyevski kitapları güzeldir.
Kürk mantolu Madonna , Sebahattin Ali herkes okumalı !! 🫶
Kürkmantolu Madonna yı da öneririm ince bi kitap ancak güzeldir.
yav ATATÜRK' ün NUTUK illaki bir kere okunmalı.
sinan akyuzun herhangi bir kitabini alip okumalisin kesinlikle siddetle tavsiye ediyorum
Gündüzsefası (Sarah Jio)
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu (Stefan Zweik)
Bunlar beni çok etkilemişti 🌚
şu çılgın türkler. ve serisi
mutlaka bir kez dahi olsa okunmalı
Seninle başlamadı. Kalıtsal aile travmalarının hayatımızı ne kadar olumsuz şekillendirdiği ile ilgili bir kitap.
Bu günlerde cumhuriyet tarihimizi anlatan eserler okumak iyidir.
Olasılıksız, Şeker Portakalı, KÜçük Ağaç'ın Eğitimi, Tutunamayanlar, Gün Olur Azra Bedel, Ölü Ozanlar Derneği... çok fazla varmış ya🙂
John Steinbeck’in Gazap Üzümleri ya da Henri Charriere’nin Kelebek
Madem polisiye o zaman Sherlock Holmes bir de umarım doğru yazmisimdir diyerek başlayacağım Arsen lupin kibar hırsız serileri
Sokak nöbetçileri diye bir roman okumuştum, yazarını hatırlamıyorum.
Hem ağlattı hem kahkahalarla güldürdü, kesinlikle tavsiye ederim.
Çocuk esirgeme kurumunda büyümüş çocukların yetişkin olduklarında kendileri gibi büyüyen çocuklara yardım etmeleri asıl içerik.
Romanın içinde aşk var, aksiyon var, komedi var biraz cinsellik var...
Ben her kitapta kalamam bu kitabı okumak için kaç kez sabah ettim hatırlamıyorum.
Bilmiyorum sever misiniz ama ben çok sevmiştim 🙂
Rica ederim.
Fikrini merak ediyorum bana dönüş yap olur mu 🙂
Anlaştık o halde.
Şimdiden keyifli okumalar dilerim 😀
Şova gerek yok. Simyacı der ilerlerim
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Kitap; gördüğü bir rüyayı bazı kişilere danışan ve söylenenler üzerine Mısır piramitlerine yola çıkan Bir çobanın yaşadıklarını ve yol boyunca tanıştığı insanlarla olan sohbetini konu alıyor. Rüyasında hazine bulan bu çabanın sonunda çektiği tüm zorluklara rağmen hazinesini bulur ve artık yapması gereken tek bir şey kalmıştır. O da aşık olduğu kadının yanına gitmek
Duygusallik arıyorsan ilgini çekmez konu sahibi
Çöle inen Nur n. f. Kısakürek okunmaması gereken kitaplardan. Geri kalan ne varsa tavsiye ederim😂
Gençliğimi yedi bu adamın kitapları aman diyim abla😅
1. Senden önce ben
2. Senden sonra ben
3. Yüreğim seni çok sevdi
Bunları okudum ben bide böğürtlen kişini oku
Teşekkür ederim en kısa zamanda alıp okumayacağım 🤗
Marlo Morgan - bir çift yürek
Aborjin kelimesinin de nereden geldigini de anlamış olursunuz.
Her ne iş yapıyor olursanız olun bence bu kitabı okumalısınız çünkü ikna üzerine yazılmış en iyi kitaplardan biri iknanın psikolojisi Robert b. Caldini
Bugün kalan Hayatımın ilk Günü.
Hayat bitti dedigin Yerde Başlar.
Önerim olmayacak ama; bir şey sormak istiyorum müsadeniz varsa..
Bukowski Woman kitabı
Hayatında önemli yer etmiş, aşık olduğu, peşlerinden koştuğu, birlikte yaşadığı kadınları anlattığı romanı. Yer altı edebiyatının örneklerinden birisi çok samimi.
Vallahi Her kitabın ayrı bir hikayesi var. Ülkemizdeki sorun şu hiç kitap okumaması. Benim için en özel kitap "Son Ada" Zülfü Livaneli...
ben tarih kitaplari okuyorum valla kizlarin çoğu tarih ogrenmeyi istemiyor ama ben bir tane önermek istiyorum birinci dünya savaşı hakkinda olabilir
Yorumları okumaya geldim.
Yorumlar geldikten sonra yarın bilgisayar başında tek tek önerileri araştırıcam
outliers (çizginin dışındakiler)
Rica ederim güzel bir kitaptır
Özcan ünlü
Baba anneme bağırma
Felaket güzel
Finda Lee Yeşim şehri
fahrenheit 451 başlangıç için uygun
Michael sikkofield - piyon
Roman olarak Khaled Hosseını kitapları muhteşemdir. Okurken göz yaşlarını tutamazsın
Hristiyan gülü🥀🥀🥀🌟🌟🌟
Mutlu Prens🤰🤱🧑🍼👪
Düzceli Mehmet🌟🌟🌟
Okumalısın bence
Uçurtma avcısı, bin muhteşem güneş, kış bahçesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?