Kemana karşı zaafım var ve çalmak istiyorum. Keman kursları çok fazla zaten kemanın kendisi de pahalı. Kursa gitmeden evde öğrenilir mi? Evde kendi başınıza YouTubeden ya da başka sosyal mecralardan keman öğreneniz oldu mu?
Evet evde de öğrenilebilir. Ama uygulama konusunda başarılı olmanız gerekir. Ayrıca enstrüman alırken kaliteli bir şey almak hevesini artırır. Düşük kalitede olursa tam tersi olumsuz etki eder. Özellikle keman sesi kötü olduğunda rahatsız edici olabiliyor.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben de böyle söyleyerek almıştım.2-3 hafta denedim dedim ki kendi kendime ilerliyorum falan sonra şüpheye düştüm bi hocadan yardım aldım meğerse arşe tutuşum yanlışmış yani hoca olmazsa sıkıntı biraz. Çünkü doğruyu yanlışı sorcak biri ya da yanlışlarını görüp düzelticek yok. Doğruyu tam olarak öğrenmek zor ya. Evden biraz sıkıntı gibi.
Ben 7 aydır çalıyorum. Öyle çokta iyi değilim hala eksiklerim çoook. Ama hiç yoktan iyidir. En azından notaları okuyabiliyorım. Basit şarkıları çalabilirim. Bir de günde max 1 veya 1 buçuk saat ayırabiliyorum ondan dolayı çok hızlı ilerleyemiyorun tabiki ama benim hobi amaçlı yani keyif veriyor her türlü