Evde nasıl daha verimli ders çalışabilirim? Okul programını takip ediyorum fakat kendimi derslere veremiyorum. Daha verimli olmak için nasıl çalışmalıyım?evde verimli ders çalışma
Uyku ve beslenme konusunda bir sıkıntı yoksa, sessiz ortamda ders çalışmalısın. Sessiz ortam varsa, odaklanmalısın. Bunun için tüm düşüncelerini kenara bırakarak, derslere çalışman gerekliliğini hisset. Çalışırken de çok uzun süreler çalışma, tabii hemen de sıkılma. Belirli zaman aralıkları koy. 45 dakika ders 5 dakika mola gibi. Kolay gelsin 🙂
Ben kendime program oluşturdum ona göre hareket ediyorum. - İlk önce sakin, kimsenin olmadığı odada çalışmalısın. - Eğer acıkırsan ders çalışırken kalkma diye derse başlamadan önce yanında abur cubur bulundur. - Zamanını iyi yönetmeye çalış. Kendine haftalık program yap daha rahat oluyor bu şekilde ve saat belirle. O saatleri sadece derse ayır. Bu notlarını da etkiler. - Akşamdan sabaha kadar ders çalışırım diye düşünme. Çünkü uykusuz kalırsan bu verimliliğini düşürür. Uyku düzenini mutlaka ayarla. Yeteri kadar uyursan kendini derslerine daha rahat verebilirsin. - Çalışmaya başlamadan önce aklında başka şeyler varsa bunları not al. Bu zihnini rahatlatır, ve sadece o derse odaklamanı sağlar.
evde ders çalışma
- Dikkatini dağıtan şeyleri kendinden uzaklaştır. Mesela ders çalışırken telefonun yanında olmasın çünkü mutlaka bakmak istiyorsun. Ya da bulunduğun oda da televizyon olmasın. - Ders çalışırken not almaya çalış ve önemli detayları mutlaka bir kalem ile vurgula. - Ders hızını ayarla. Mesela bazı konuları daha çabuk anlıyor olabilirsin bazıları onun iki kat zoru olabilir. Önce zordan başla. - Çalıştığın yerlerin taslağını hazırlayabilirsin, hem özet çıkarmış olursun aklında daha çok kalmış olur. - Her şeyi bir defada anlamak yerine, konuyu parçalara ayır. - Ufakta olsa ara vermeye çalış, sürekli oturmak bir süre seni yorabilir. Arada kalkıp dolaşabilirsin.
En başta kesinlikle zorlayacaksın kendini. Bir plan olacak çalışma maratonunda ben 20 gün önceden başlardım çalışmaya 2 günde 1 kitap bitirir 11 günde 6 kitabım biterdi sonra da özet ve çıkmış sorular ile sınava hazır olurdum.
Öncelikle düzenli uyku uyuman gerekir gadası. Daha sonrasında kendine ders programı hazırlamalısın. En çok sevdiğin dersleri en başa koy ki canın hrmen sıkılmasın.
Öncelikle ruh hali çok önemliSeni mutlu eden şeyleri aklına getirmen gerek. Sonra güzel bir plan yapmalısın. Ve ders çalışmanın hiçbir zaman bir zorunluluk olduğunu düşünmemelisin.