Evde nasıl ders çalışabilirim?

Birkac yıl mezuna kaldım hiç ders çalışmadım ev işi de yapmazdım odamdan çıkmazdım bunun da bazı sebepleri vardi kimseye söylemediğim sebepleri ama normal olarak herkes beni suçladı tabi neyse 2 yıllık bölüm bitirdim şu an kpss vb sınavlarla ilgilenmek istiyorum akrabalarım ailem dahil kimse inanmadığı icin artık bundan ne olur dediği için evdeysem özellikle her işe benim kosusturmami istiyorlar evde eksik olan ne varsa benden biliyorlar her zaman yaptığım şeyi yapmadığım zaman gelip gören yakın akrabam özellikle gördüğünde yapmadın mi niye bu böyle diye laf ediyor halbuki zaten normalde benim yaptığım şeydir o yok eğer evdeysem her şeye bakmam lazım annem zaten sürekli hastayım deyip kaytariyor az iş yapınca tuhaf tuhaf hareketler sergiliyor çok bunaldım üzerime gelmeyin bilmem ne suram ağrıyor kalbim sıkışıyor yıllardır da böyleydi zaten hep böyleydi toparlıyorum sadece iki kişiyiz evde sanki küçük çocuk var gibi sanki daha büyümemiş gibi nereyi elimi atsam kaç saat sonra orada eşyalar görüyorum söyleyince bakıyorum kaçıp gidiyor yanımdan dinlemek istemiyor karşılık da vermiyor kalkıp gidiyor yani ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum
Evde nasıl ders çalışabilirim?