Sonunda okumak için sabırsızlıklandığım bu kitabıma başlayayım artık 💆♀️
"... eninde sonunda herhangi bir zaman herhangi bir şey, boşluktan ve hiçlikten çıkmış olmalı.."

Sonunda okumak için sabırsızlıklandığım bu kitabıma başlayayım artık 💆♀️
"... eninde sonunda herhangi bir zaman herhangi bir şey, boşluktan ve hiçlikten çıkmış olmalı.."

Bu kitabın sonunu getiremedim. Çünkü okumam sınav haftama denk gelmişti ve bir tık ağır bir kitaptı. Üzerinde durarak anlayarak okunması gerekiyor. Felsefeye başlangıç kitabı diyebilirim. Ben de önce Nietzsche okumaya başladım. Sonra katman katman ilerlemem gerektiğini düşündüğüm için almıştım bu kitabı. Bence beğenirsin. İyi okumalar❤️
Ben psikoloji olarak Irvın D. Yalom kitaplarını keşfettikden sonra felsefeye sardım. Bu kitaplarda da Nietzshe çok geçtiği için dikkatimi çekti. Psikolojiden önce başlasaydım muhtemelen anlamakta bende sıkıntı çekerdim. Uzun zamandır felsefe üzerine okumama rağmen kafa doluyken kitabın başına oturunca halen anlamakta sıkıntı çekiyorum bazen 😬😂
Bu kitabı okumuştum 😻 Kitap oldukça ilgi uyandırıcı bir şekilde başlıyor. Sofie adlı karakterimiz sıradan bir günde posta kutusunda kendine gönderilmiş bir notla karşılaşıyor ve bu isimsiz notta "kimsin sen? " yazıyor... Böylelikle Sofie hiç düşünmediği soruların ardındaki gizemleri yavaş yavaş farkediyor. Kitap 14 yaşındaki Sofie' nin etrafında döndüğü için dili gayet anlaşılır ve akıcı ve felsefe tarihiyle bazı filozoflara dair genel bir bilgi sahibi oluyoruz. Felsefe okumasına yeni başlayacak kişiler için bence gayet uygun bir kitap olur ve meraklarını da arttırır diye düşünüyorum. Çünkü kitabın içindeki sorular sizi düşündürüyor ve sonradan bu sorulara filozofların cevabı neymiş onu öğreniyorsunuz, güzel bir teknik. Not olarak düşmem gerekirse bence bu kitabı okumak için en iyi zaman lise dönemi olabilir. Şahsen geç okuduğumu düşünüyorum ve bu beni biraz üzdü. Kitabın sonlarına doğru öğrendiğimiz gerçeklik yanılgısı cidden çok hoşuma gitti. Yaşanan olaylara anlam verememiştim fakat böyle bir şey tahmin etmemiştim hem şaşırttı hemde bayıldım. Sofie ile Alberto' ya oldukça üzüldüm 🥺 Hilde gibi bende onların gerçek olmalarını o kadar istedim ki... Bir felsefe kitabına yakışır bir roman olduğunu düşünüyorum kesinlikle çok sevdim.
Bende geç okudum ama Ben lise dönemlerimde felsefeden nefret ederdim. Daha doğrusu hocadan kaynaklıydı. Irvın D. Yalom'un kitaplarından bi merak sardım son 5 aydır felsefe, psikoloji okumayı çok seviyorum artık. Kitabı okuduktan sonra görüşü öyle okurum 😬😂okuyunca geri dönüş yaparım 😬😬😂
Nietzsche gibi beyin yakan bir adam varken okumamak olmaz
Beyin yakan ve ruhu yıkan. İşin kötüsü bu nihilist herife hak vermemek elde değil.
Teşekkürler 💫
Evet okumayı severim ama benim için biraz sıkıcı oluyor ben daha çok yüzüklerin efendisi gibi kitapları okumayı seviyorum yani hem fantastik hem tarihi hem de dram içeren kitaplar ki böyle kitapların zaten film ve dizilerini de oldukça severim.. en son okuduğum kitap da yüzüklerin efendisi ve hobbit kitaplarıydı.. bir daha ne zaman okurum bilmiyorum hiç.
Cevap
15Cevap
Kusura bakma eleştiri için demiyorum kesinlikle ama bu kitap 42 yaşa kalmamalıydı ya. Lise dönemindeki gençler de okusun mutlaka
Bir kitap 50 yaşada kalabilir. Bu demek değildir ki o yaşa kadar kitap okumamıştır. 7 yaşımdan beri kitap okurum. Ve her kitabı herkes zamanında okuyacak diye bir şey de yoktur. Hee neden bu yaşa kadar okumadım. Lise dönemlerimde felsefe dersinden nefret ederdim. Bunun da öğretmenden kaynaklanıyordu. O yüzden bu seneye kadar felsefe üzerine kitap okumadım. Irvın D. Yalom kitaplarımı keşfettikden sonra felsefe ve psikoloji kitaplarını sevmeye başladım. Umarım neden 42 yaşıma kadar neden okumadığım hakkında açıklayıcı bir yorum olmuştur..
Yok olmamış dhjcjckkdks
Güzel kitap ama sıkıcı bulan varsa Mehmet hengirmenin tansik serisini okumasını öneririm. O daha akıcı.
Çok severim zamanında da çok okuduğumu düşünüyorum ancak bir sınırı yok bir yerden sonra yön belirlemek zorunda kalıyorsun. Bu kitap da başlangıç için iyi bir seçim. İyi okumalar dilerim
Ahmet cevizci felsefe tarihini tavsiye ederim gerçekten başucu kitabıdır ilgilisi isen.
felsefe adına hiç bir kitabı sevmiyorum kütüphanemde neredeyse her türden (agırlıklı polisiye/tasavvuf) var ama felsefe kategorisine yakın kitap bile yok
Kitap okuma alışkanlığı edinseydim sanırım bu konu bana uzak olurdu ilgim olmasına rağmen kitaplarını sıkıcı bulacağımı düşünüyorum nedense
Okumaya başladım ama bir süre sonra sıkıldım. Galiba sokrates ve Nietzche den sonra biraz anlamsız ve basit kaldı…
Varoluş krizlerim devreye girer germez, Sartre okumaya başlıyorum. Buna aşermek de diyebilirsin.
Yok çok sevmiyorum. Çok çabuk sıkılıyorum. Sevmiş olmayı isterdim. Bilgi edinmek iyi bir şey.
Kitap seçerken konuların akışkanlığı daha çok ilgimi çekiyor bunala bunala kitaplardan nefret etmek istemiyorum o nedenle nadirdir okuduğum
Felsefe ilgimi çeken bir dal değil maalesef, uzaktan yakından ilgilenmem. Ben daha çok psikoloji seven biriyim.
Sofie’nin dünyası felsefe alanında çok bilgilendirici bir kitap sadece mektupları okumuştum ama 😅💓
Olabilir. Sıkılacağıma şüphem yok. Okumak için çabalarım.
Bizimkiler normal felsefeyi zor okuyor kaldıki bunun tarihini okuyacaklar
Evet severim okuyunca gerçekten insan bazı şeyleri anlıyor.
Tavsiye ile okumuştum felsefeyi sevdiren bir kitap
Dünya klasiklerini okuyan bile çok azdır.
Devrimciyken okurdum :)
Albert camus yabancı okudm en son felsefetik bir kitaptı
8 dönem felsefe dersleri aldığım için məcbur sevmək zorunda kaldım.
Okudum bu kitabı ama. Çok beğendiğimi söyleyemem.
Çok merakım var ama şu sıralar okuyamiyorum
Hayır sevmiyorum
Keyifli okumalar.
Özellikle siyaset felsefesi
Zaman zaman evet..
Sevmem ama kısa notlar ilgimi ceker
Cokkk severim tarih sevmem ama 😅😅
Severim okudum da o tarz kitaplar.
Severim.
Hiç sevmem...
Evet.
Felsefeden anlamiyorum