Getirir
Getirmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sanmıyorum. Ben okuduğum kitabı elimde tutmayı, o kitabın sayfalarını çevirmeyi ve bunun verdiği hazzı çok seviyorum. Ayrıca her okuduğum kitabın fiziki bir şekilde kütüphanemde yer almasını da istiyorum. Benzer duygulara sahip insanlar olduğunu da biliyorum o yüzden hiçbir zaman tamamen sonunu getirmez diye düşünüyorum.
Bende de her ne olursa olsun o kitabın fiziki hali bulunmalı ya takıntım var
E-kitap teknolojisi, basılı kitapların yerini alacak gibi görünse de, araştırmalar insanların hala basılı kitapları tercih ettiklerini göstermektedir. Örneğin, 2018 Pew Research araştırmasına göre, Amerikalıların %67’si basılı kitap, %26’sı ise e-kitap okuduklarını belirtiyor1. Kitap evi sahibi olan Meryl Halls, e-kitap satışlarının bir anda büyük bir ivme gösterdiğini, ancak uzun vadede insanların basılı bir kitaba sahip olmaya daha çok yöneldiğini belirtiyor.
E-kitap teknolojisi ile birlikte, artık elektronik ortamda yayımlanan içeriklerle birlikte, basılmış kitapları da elektronik ortamda bulabiliyoruz. Bu sebeple e-kitap okuyucuları birçok kitaba kolayca ulaşabiliyor. E-kitap okuyucunun en önemli özelliği gözü yoracak kadar ışığı bulundurmamasıdır.
Ancak, basılı kitapların da kendine has avantajları bulunmaktadır. Örneğin, basılı kitap satın alırken herhangi bir kitapçıda istediğiniz zaman kitaplara uzun uzun göz atabilirsiniz. Sevdiğiniz ya da sizin için özel olan bir kitabı sevdiklerinizle paylaşabilme imkânı sunarken yaptığınız bu alışverişin keyfi ve mutluluğu yanınıza kar kalıyor.
Bu nedenle, e-kitap teknolojisi basılı kitapların sonunu getirmeyecektir. Her iki türün de kendine has avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır ve okuyucuların tercihleri değişebilir. Önemli olan, okuma alışkanlığının devam ettirilmesidir.
Cevap
2Cevap
Getirmiyor elektromanyetik alan, her ne kadar biraz olsun çözülmüş olsada ekranın yorduğu gözler bu sebeple ekrandan okumak çok zor basılı kitap candır.
Hiç bir şey o güzel sayfaların kokusunun yerini tutmaz ama maliyet sonunu getirecek
Getirmez inşallah yaa
E kitap teknolojisi uzun yıllardır var halen basılı kitapları azaltmadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?