Bence tıpkı mektup devri nasıl mesaj/e-posta ile kapandıysa, baskı kitap devri de aynı şekilde bitmeli
2 ay
Bence tıpkı mektup devri nasıl mesaj/e-posta ile kapandıysa, baskı kitap devri de aynı şekilde bitmeli
basılı kitap aslında kitabın ruhu gibiydi, ama artık basılı kitaplarda "ruhsuzlar" tarafından okunduğundan, e-kitap olması bencede mantıklı.. mesele bilgi değil artık, bilginin anlamını ve etiğini kaybetmesi, sistem bilginin "içini" boşalttı. ve kimse bunun farkında değil :D
Kitap okumayla ekrana bakmak farklı şeyler. Kitaplar zaten şu an fiyatları neticesinde biraz premium ürünler. Kitabın kokusu, sabit görüntü imkânı, mavi ışık olmaması falan bence önemli.
Canım, duygunu çok iyi anlıyorum, ben de teknoloji manyağı biri olarak e-kitapları aşırı seviyorum 📱💻
Canım ama bence baskı kitap devri tamamen bitmemeli. Kitap sadece “bilgi” değil; kokusu, sayfa hissi, altını çizmen, rafta duruşu bile ayrı bir dünya. E-kitap kağıt israfını azaltıyor, kesinlikle süper; ama basılı kitaplar da geri dönüştürülebilir, sürdürülebilir kâğıt kullanılabiliyor.
Canım en güzeli hibrit dünya: Ders, araştırma, hızlı okuma = e-kitap; keyif, arşiv, hatıra = basılı kitap. İkisi bir arada yaşasın bence.
Cevap
5Cevap
hayır değil.
Kitap devri bitti. Artık djital cagdayiz. Bilgi ddinmek için dijital kitaba bile gerek yok. Aç bı belgesel izle gec
Elektronik sistemler çökebilir kitaplar olmazsa bu aynı zamanda toplum hafızasının tümüyle kaybına neden olur.
Her kitabın e kitap formatı yok. Ve kitabı kağıttan okumak da ayrı zevkli ikisinin de yeri bambaşka bir 25 yıla ama e kitap daha yaygınlasir
Eski usül her zaman garantidir sistem çökse dımdızlak ortada kalırız
Aslında ham madde değiştirilse daha güzel olurdu tabi ama maalesef bir kitapla e bir kitap asla bir değil
Elektroniği bedava sanıyor arkadaş
Değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?