islamdan dönen kimse nifak ehlidir içindeki bir casus gibi olur ve ayrıca bu kapı açık bırakılırsa bazı kimseler zekat vermemek vb birtakım yasalardan kaçmak için dinden çıkabilirler bu da islam toplumu ve devletini çökertir. Lakin biz bu açıklamlara bakmayız nas a bakarız nas da bize hükmü zatenkoymuş nedendir neden değildir onu düşünmekle kafayı yormaya gerek yok..
06 Yorumla- +1 yıl
İslam dini vicdan işi olarak görmez mi? İslam din midir yoksa siyasi ideoloji mi?
- +1 yıl
O halde bireylerin tercihlerine saygı duymayan ve seküler yaşama da karşı bir din demek ki.
- +1 yıl
İslam dini vicdanla sınırlı bir dindir, ideolojidir
- +1 yıl
tabiki hemde kökten karşı. Bunu şirk sayar. Yoksa mekkeli müşriklerese kim yarartı alemi dedğinde Allah diyorlardı ama gelin o Allaha uyun kitabına resulune deyince biz atarlımızın adetlerine uyarız diyorlardı bu yüzden müşrik oldular. Yani Allah orada kalsın ama işimize karışmasın dediler...
- +1 yıl
Anladım. Peki safların netleşmesi güzel oldu.
En İyi Cevaplar
İslâm, bütün organize dinler gibi, bir ortçağ ideolojisidir. İnsan yaşmını doğrudan düzenlemeye kalkan bir sistem olma iddiasındadır. Bu yüzden dinden çıkmak, ihanetle aynı şeydir.
Bir ortaçağ ideolojisi olarak İslâm'ın 21. yyda hiç bir toplumsal alanı, devleti düzenleyecek bir programı olamaz. Çağa aykıro çünkü. Köleliğin, cariyenin meşru olduğu bir düzen olabilir mi bugün?
Ama sorun İslamın kendisini "evrensel" olarak tanımlayan bir dogmalar bütünü olması. Çağa uyması gerekiyor, ama uymuyor. O yüzden çağdaş sistemler dini "vicdan özgürlüğüne" indirgeyerek bir alan vermiş. Ama İslâm'ın toplumu düzenleme becerisi, yetisi olamaz. İnannların temel çelişkisi budur00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u +1 yılÖyle kuralları var demek ki.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslamın Sünni mezhebinden 1 olan Hanefi mezhebine göre namaz kılmayan kişi hapse adılı ve dövülür tövbe edip namaz kılana kadar hapsedilir
Ve İslamın Sünni 3 mezhebi. şaafi Hanbeli ve maliki mezheblerine göre namaz kılmayan kişi katledilir.
Namaz kılmayana 4 mezhebin 3 ünde ölüm varken dinden dönene acırlar mı sandın?
10 Yorumla
+1 yılİslam dini arapların kültüründen ibaret... Kur'an'ı Kerim'de erkekler için size itaatkâr olmayan kadınları yatakta yalnız bırakın gerekirse dövün diyor... bunu yapan zaten asarda keserde öldürürde o yüzden çok takılmamak lazım
10 Yorumla
+1 yılBu konuda hiçbir fikrim yok ne güzel ilgileniyorsun
10 Yorumla
+1 yılÇünkü islam herkese nasip olmaz allahın lutfettigi bu büyük nimeti red etmek... büyük bir şerefi ayak altı etmektir ve cezası haktır
06 Yorumla- +1 yıl
Senden beklemezdim kraliçe. Bunu savunmuş olman ilginç.
- +1 yıl
Valla şariat devleti degiliz böylede olsun demiyorum ama ayetede kafa tutacak kadar cesur degilim... yaşasın korkaklık😅😅
- +1 yıl
Iyi de bu hadis 😅
- +1 yıl
Olsun🤦♀️😅😅
- +1 yıl
🤷♀️😅
Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hadislere inanmıyorum, ayetlerle de çok çelişen hadisler var. Direkt kuranda böyle bi ayet olup olmadığını araştır bence
10 Yorumla
+1 yılKısaca hain kabul edildiği için. Araştırmak bir çoğu konuda gönlünü ferahlatıcaktır
04 Yorumla- +1 yıl
Dinden çıkmanın hainlik sayılması çok ilginç. İnsanların dini vicdan işi olarak kabul ettiğini düşünüyordum.
- +1 yıl
Bunun bir çok açıklaması ve hükmü var :) vicdan işi değil aslında inanç. İnsan yaratılışı gereği bişeye inanma ihtiyacı duyar. Ben İslamın son din olduğuna inanıyorum sen başka bişeye inanıyorsun ama sonuç olarak inanıyorsun :) her olay anlatıldığı gibi değildir her kaynak doğru kabul edilmez :) sahih olmayan hadislerde var
- +1 yıl
Verdiğim hadis kütübü sittenin tüm kitaplarında geçer.
Ayrıca bunun hiçbir mantıklı açıklamasını bulamadım. İnsan doğuştan inanma eğilimine sahip değildir. Çocuklukta kendisine öğretilenler yüzünden inanmaya meyilli hale gelir. - +1 yıl
Biliyorum bu hadis sahih değil demedim olmayanlar var hepsine inanmamak gerek dedim. Kendisine öğretilmeyen bir çok Müslüman var..
+1 yılDüşündüğünüz gibi olsaydı, peygamberler o kadar dinsizi yaşatır mıydı
043 Yorumla- +1 yıl
Doğuştan olan dinsizler zaten öldürülmüyor.
- +1 yıl
İslam'a göre herkes doğduğunda islam üzere doğar, buna dayanarak neden öldürmedi dinsizleri peygamberler?
- +1 yıl
Bu sadece çocukluk çağında müslüman oldukları anlamına geliyor ancak kendi iradeleri ile değil. Kendi iradeleri ile müslüman olup sonradan da dinden ayrılanlar öldürülür.
- +1 yıl
Doğduğunda ister hristiyan olsun ister budist yani mesela dinsiz de olabilir ama islama göre müslüman olur herkes doğunca. Ergenliğe kadar.
- +1 yıl
@Wksıssısoek Savaş halini konuşmuyoruz
- +1 yıl
Evet ancak biz burada akli iradeyle dine girip çıkmaktan bahsediyoruz.
- +1 yıl
Kank cptsimona diyorum sana demedim
- +1 yıl
“O hâde (Habibim) sen yüzünü bir muvahhid olarak dine yönelt. Allah’ın insanları yaratmasında esas aldığı o fıtrata uygun hareket et...” (Rum, 30/30)
“Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar.” (Buhârî, cenâiz 92; Ebû Dâvut, sünne 17; Tirmizî, kader 5)
- +1 yıl
Bir kişi ergenlige kadar sorumlu değil ki günahı yazılmıyo dini ne olursa olsun. Hem söz konusudur savaş sa, peygamberler birini sırtından vurmaya bile korkardı
- +1 yıl
Hakaret edenin yorumu silicem
- +1 yıl
Bunları dmde tartışın
- +1 yıl
Lütfen dikkatli konuşun 🙏🙏
- +1 yıl
Dikkatli konuşacak bir şey yok bakın internete zaten girince aynı adamın yazdığı şeyler yazıyor bütün sitelerde aynı yazılar var islam dini içi yanlış bilgilerle doldurulmuş hadislerle dolu hala hoca adı altındakiler hiç duymadığımız etmediğimiz hadisler türetiyorlar. Bunu yapanlarda münafık oluyor ki münafıklar kafirden daha aşağı tabakada olacak cehennemde.
- +1 yıl
Hadis sahih yalnız onu düzeltelim
- +1 yıl
Hadis no? Versene, biyerde duymuştum
- +1 yıl
Hakaret suçunu içeren yorumları okuyup siliyorum bildiriyorum da
- +1 yıl
Bak kanka buna bi
İnsanlardan öylesi vardır ki, bilgisizce Allah yolundan saptırmak ve o yolu eğlenceye almak için, eğlencelik asılsız ve faydasız hadisleri satın alır. İşte onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.” (Kur’an’ı Ker’im Lokman Süresi-6. Ayet, Kelamullah) - +1 yıl
@Wksıssısoek Neyse ki asılsız hadislerle uğraşmıyoruz Kütübü sitte güvenilir bir hadis kaynağıdır.
- +1 yıl
@PATRON79 yine islamı bildiğini iddia edip yaptığıyla çelişti. Eğer bir müslüman birine kafir derse ve o kişi kafir değilse kafir diyen Müslüman kişisi kendi kafir olur.
- +1 yıl
6: İnsanlar arasında öyleleri var ki, hiçbir doğru bilgiye dayanmaksızın halkı Allah yolundan saptırmak ve dini alay konusu yapıp gözden düşürmek için aldatıcı, oyalayıcı ve saptırıcı sözleri satın alır. Böyleleri için alçaltıcı ve aşağılayıcı bir azap vardır.
- +1 yıl
Al sana sahih hadis
"Herhangi bir kimse, din kardeşine 'Ey kâfir!' derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner." (Müslim, 1/319) - +1 yıl
Bu sahih bir hadis
- +1 yıl
@Wksıssısoek Peki o halde benim verdiğim hadisi de inkar etmezsin
- +1 yıl
Verdiğin hadisi inkar edecek bi kafada olduğunu sanmıyorum, çok ileri gitmeyin.
- +1 yıl
Mantıki düşünceler lazım size @cpsimonriley
- +1 yıl
İnsanlar arasında, bir bilgisi olmadığı halde Allah yolundan saptırmak için gerçeği boş sözlerle değişenler ve Allah yolunu alaya alanlar vardır. İşte alçaltıcı azap bunlar içindir. (lokman 6) gerçek tercümei yukardaki gibidir. İblis onu bile almış hadise saldırmak için lafzını değiştirmiş...
- +1 yıl
Farklı mealler var , ayete ters düşmüyosa doğru hepsi.
- +1 yıl
Hadis senin verdiğim benim verdiğim şeklinde olmaz. Paylaşırsın kaynağı ile birlikte bilgimiz dahilinde geçmişten gelen edindiğimiz bilgiler ile aydınlatırız bilmediğimiz konularda susarız
- +1 yıl
@patron79 kafana göre kafir diyemezsin
- +1 yıl
Soruda paylaşmış durumdayım da neyse soruyla bağlantıyı keseceğim felsefe kitabı okumam gerekiyor
- +1 yıl
Allah'a emanet
- +1 yıl
Hadi Allah a emanet ol selametle
- +1 yıl
@Wksıssısoek Şizofren kelimesiyle kimi kast ettiğini merak ettim doğrusu?
- +1 yıl
Biriyle karşıt fikirlerde olduğunuz zaman karşınızdaki insan şizofren mi olur? Saygılı olun.
- +1 yıl
Tam sana demedim diyecektim üstüne alınmışsın rahat ol sadece kolay manipüle olma eğer merak ediyorsan kendin araştır ama çok araştır çünki islam dinine hakim olduğunu söyleyen çok sahte hocalar geziyor ahirzamanda. Ben bu işin medrese eğitimini küçük çocuktluktan almış birinin kızıyım.
- +1 yıl
Çok güzel 👍👍
- +1 yıl
Konu çok uzuyor karşıt fikir olduğum çok insan oldu burada ama bu kişi var olan gerçek bilgileri reddedip başka hiç bir fikir tanımayıp sürekli kavga ve kendiyle çelişme halinde. İşi uzmanına bırak şizofrenlerle yakından ilgilendim stajlarımda. Onları hemen tanıtım
- +1 yıl
@Wksıssısoek Ben de dindar bir aileden geliyorum ancak bilgisel egonun zararlarını hatırlatmak isterim
- +1 yıl
Tamam uzmansınız lütfen susun
- +1 yıl
Akplilerin ateisti de var CHP'li bir arkadaşım da çok dindar. Nasıl oluyo o iş 🤔🤔
- +1 yıl
Konuyu saptırdınız
- +1 yıl
Kanka ben kaçtım hakkını helal et
- +1 yıl
Allah'a emanetsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk oyuncağı değil çünkü terbiyesizlik gibi geliyor bana hem Müslüman ol sonra dinden çık.
016 Yorumla- +1 yıl
Sırf terbiyesizlik diye adamı mı öldüreceksin?
Cevap sahibi+1 yılAnla işte sen. Çocuk oyuncağı değil bu dinle oynamış gibi geliyor anladınmı
- +1 yıl
Neyi anlayayım adam başta mantıklı bulur sonra çıkar. Adam dinden çıktı diye niye ölüyor?
Cevap sahibi+1 yılMüslüman olmadan iyice araştırsın o zaman öyle olursa olsun.. ayrıca ben Kuran'da yazana ve peygamber efendimizin dediğine bakarım daha çok yanlış bilinen şeyler var o yüzden
- +1 yıl
Bence insanı mantığını ve vicdanına bakmalısın o zaman. İyice araştırmadı diye ufak bir bilgi hatası yüzünden adamı öldürmek akla da vicdana da sığmaz.
Cevap sahibi+1 yılLütfen sadece hadislere bakma boş yere yanlış şeyler öğrenip dinden çıkıyorsunuz sonra dediğim gibi peygamber efendimizin ve Kuran'ı Kerimde yazanlara bakın önceliğiniz bunlar olsun
Cevap sahibi+1 yılBak mesela bunu çoğu kişi yanlış biliyor durdurarak oku sırayla şunları www.instagram.com/.../aGlnaGxpZ2h0OjE3OTYzMTM0NTE3NjE0MDQz
- +1 yıl
Kuran'da aksi bir hüküm yok. Ayrıca sadece hadis peygamberin sözüdür zaten ve verdiğim hadis de sahih hadistir.
Cevap sahibi+1 yılEn çok üzüldüğüm şeyde yanlış şeyleri öğrenip dinden çıkmanız... Ne oldu öğrendinmi şimdi Aişe olayın doğrusunu?
- +1 yıl
Ben bir yanlışlık göremedim. Aişe'nin 6 yaşında nikahlanıp 9 yaşında zifafa girdiği hadisle sabittir.
Ayrıca Kütübü sitteyi ve islam fıkıhını baştan sona okumuş birine yanlış öğrendin demen ilginçtir.
Cevap sahibi+1 yılHala hadismi diyon? Kardeş bütün gerçekleri gördün işte hiç inkar etme boşa bal gibi gördün gerçekleri açıklaması ile Aişenin küçük yaşta evlenmesinin imkansız olduğunu...
- +1 yıl
Neresi imkansızmış? Adamın doğru bildiği bir şey yok ki. Yetim kelimesinin ergenliğe girmemiş çocuk anlamına girdi sanan biri bir şeyi kanıtlamış olmuyor.
Cevap sahibi+1 yılGüzel kardeşim ne alaka? Saçmalama 🙂.. buna takılıp laf cambazlığı yapma konuyuda saptırma boşa gösterdiği gerçeklere takıl onuda inkar etsene nasıl ediyon bakalım
- +1 yıl
Beni anlamsız şeylerle suçlamanı göz ardı edip asıl konuya gelirsek ben bir kanıt göremedim sen biraz bahseder misin? Mesela Hatice'nin yaşı Aişe'nin 9 yaşında zifafa girdiğini ispata yetiyor. Gösterdiği bir gerçeği net bir şekilde izah eder misin?
Cevap sahibi+1 yılBen niye izah ediyorum okudun öğrendin işte bir sürü açıklamış izah etmiş zaten adam sen onu hangi delille yalanlıyacaksın onu söyle bana
- +1 yıl
Ben bir delil veya açıklama göremedim? Kamer suresine dair Aişe'nin sahih bir hadisi olduğuna rastlamadım Son kanıt yazarın kendi iddiasına dayanıyor ayrıca. 11 yaşındaki bir kızın su taşıyıp taşıyamayacağına nasıl karar verebiliyor?
+1 yılBu olaya kendi gözünle bakarsan anlayamazsın.
022 Yorumla- +1 yıl
Senin gözünden dinleyelim o halde.
- +1 yıl
Kişisel olarak algılamayalım. Ben konuya tamamen objektif yaklaşıyorum. Yani ben bir müslümanım Allah a şükür ancak ben bile kendimi bu hükme muhatap görmüyorum. Çünkü kendimi dört dörtlük bir müslüman olarak görmüyorum. Yanlış bir anlaşılma olmasın. Bu konu ilmi bir konu neticede.
- +1 yıl
Benim ailem de müslüman ki ben de bir zaman müslümandım zaten daha sonra da olmayacağımın garantisi yok.
- +1 yıl
Olabilir
- +1 yıl
Yani bu konuya vakıfım. Ancak sana nasıl anlatsam bilmiyorum ki. Seni ikna etmek de değil amacım. Sana nasıl anlatabilirim bunu düşünüyorum.
- +1 yıl
İlginç.
- +1 yıl
Çünkü sen anlamak istemedikten sonra ben sana nasıl anlatabilirim ki? 😊
- +1 yıl
Bunu çünkü bilmiyorum şeklinde mi tercüme etmeliyim?
- +1 yıl
Eyvallah. Peki sana bir soru: İslam dini hakkında gerçek anlamda bilgi sahibi misin? İslam ı biliyor musun? Ve İslam sana göre nasıl bir din?
- +1 yıl
Dediğim gibi ben 15 yaşıma kadar müslümandım. Elime geçen tüm kaynakları okumuştum. İslam'ı ise daha çok bir siyasi yayılım ideolojisi olarak görüyorum meşruiyetini ise ilahi güce dayandırır.
- +1 yıl
Tamam. Bunu bize biraz açıkla. Çünkü bir iddia ortaya attın. Neden İslam ı siyasi bir yayılım ideolojisi olarak görüyorsun? Ve meşruiyetini ilahi güce dayandırıyor derken ne demek istiyorsun? Üçüncü bir soru Yaratıcıya yank ilaha inancın var mı?
- +1 yıl
Tanrı konusunda bilinemezci takılıyorum. Yayılmacılığına ise tarih ve cihat ideolojisi kanıttır. Meşruiyetini ilahi güce dayandırması içerisinde bilgilerin bir tanrı tarafından gönderildiği iddiasıdır.
"Haram aylar çıkınca, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, esir alın, kuşatın ve onları her geçit yerinde gözetleyin. Şayet tövbe ederler, namazlarını kılarlar ve zekâtlarını verirlerse artık onları serbest bırakın. Allah yargılayıcıdır, bağışlayıcıdır." (Tevbe 5)
"Fitne ortadan kalkıncaya ve dinin tamamı Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın. Vazgeçerlerse kuşkusuz Allah yaptıklarını görmektedir." (Enfal 39)
- +1 yıl
Neden bilinmezci takılıyorsun? Evet İslam dini tarihte cihat veya birtakım İrşad faaliyetleriyle yayılmıştır doğru, ancak bir insanin veya bir kitlenin bir inancı veya bir fikri yaymak istemesi ve yayılmasını istemesi normal bir şey değil mi? Bu sadece İslam dini için geçerli değil ki sadece. Kişiler gruplar kitleler milletler toplumlar gruplar örgütler vesaire herkes kendi inancını fikrini ideolojisini kültürünü sanatını vesaire yaymak ister zaten.
- +1 yıl
Ideolijini telkin yoluyla yaymak varken neden kılıç yoluyla yaymak ister bir düşünce biçimi.
Talkan ve Curcan'da Türgiş Türkleri neden kılıçtan geçirildi? Neden Avrupalı insanların erkekleri kılıçtan geçirildi kadınları çocukları cariye köle pazarlarında satıldı? İslam'ın vadettiği iyilik ve adalet bu mu? - +1 yıl
Önemli olan kimin neyi yaydığı değil mi? Yaymak kavramsal başlı başına bir problem olarak ele alınmaz. İçeriği problemli mi değil mi buna bakılır.
- +1 yıl
Bir fikir zaten zorlamaya gerek kalmadan kendiliğinden yayılır. Ancak bunu savaşa dayalı bir siyasi yayılma unsuruna dönüştürmek dünya barışını bozar ve masum canlara mal olur. Haçlı seferleri müslüman akınları derken insanoğlu birbirini yiyip bitirdi
- +1 yıl
Şimdi biz İslam dan mı konuşacağız yoksa tarihteki bazı kişilerin ya da toplumların grupların yaptıklarını mi konuşacağız? Böyle yaparsak işin içinden çıkamayız.
- +1 yıl
İslam'dan konuşuyoruz zaten ki tarihteki olan biten şeyle sence dinlerin alakası olduğu göz ardı edilebilir mi? İslam'ın yayılmacı idekljisinin tarihsel gölgesi olduğu reddedilebilir mi? İslam imparatorlukları savaşları kafalarına estikleri için düzenlemediler.
- +1 yıl
Öncelikle cihat fetih gibi konuları yanlış anlamışsın veya öğrenmişsin. Örneğin sende bir iyilik var sen bu iyiliği bir yere götürmek istiyorsun. Oradakilerin iyiliği için. Ancak bazı bencil firavun ruhlu adamlar sadece kendi menfaatini düşünüp buna engel oluyor zulmediyor. Bu durumda ne yaparsın?
- +1 yıl
Bu sana göre iyilik bu bir.
Ikincisi ticaret kültür paylaşımı ile zaten milletler kültür etkileşiminde yoğun olarak bulunurlar.
Sonuç olarak bu cihat ile kendi fikrini ya da "iyiliğini" yaymak için ortalığı kana bulama fırsatı doğurmaz. Amerika'nın demokrasi için Irak'a gitmiş olması ne kadar inandırıcı ise bu da o kadar inandırıcı kalıyor. - +1 yıl
Olayı anlamıyorsun. Sana anlatamam ben.
- +1 yıl
Hidayet Allah tandır. Kal sağlıcakla. 👋👋
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler