seriata ve islam hukukuna hayır...
hristiyan inancını anlatan türkçe bir site neden hristiyan olunur hristiyan kimdir
hristiyanligi hristiyanlardan öğrenmek isterseniz işinize yarar

Müslümanım. Anlamadım sebebini anlayamayacağım da. Sebep olarak genelde hakikati bulduktan sonra ayrılmak nedeniyle ahirette çekeceği cezayı hafifletmek için olduğu söylenir. Bana çok mantıksız geliyor. İslam'ın bile gerçekliği kesin değilken sırf insanı bir tarafa bağlı tutmak için oluşturulmuş bir kuralı mantıklı bulamam zaten. Ancak diğer inançlar arasında en olabilirliği yüksek olanı İslam hala. Ha bir de Deizm olabilir tabi. Böyle bir soru üzerinden insanları Hristiyan olmaya davet ederse kimse oturup düşünmez bile. İnsanlar önyargılı.
Maalesef Kuran-ı Kerim'de birbiriyle çelişen ayetler var. Bazı ayetlerde şiddet varken bazılarında hoşgörü var. Ama sonuç şudur ki hangi dine ya da mezhebe üye olursan ol; ister inançlı ol ister inançsız ol, iyi insan ve kötü insan vardır. Bizler iyi olmayı örnek alalım. İnsanları, doğayı, hayvanları sevelim. Gelecek nesillere iyi bir dünya bırakmaya çalışalım...
en adam gibi cevap bu işte...
onun dışında müslümanların çoğu yine saldırgan yine kindar yine sesini yükselten tipler çıktı
akıllı 2 cevap geldi şimdi
Dindar olup son derece iyi olan bir çok insan da var. Bunu biliyorum. Söylediğim gibi kalbin kötüyse seni hiç bir sistem düzeltemez. İyiyse zaten sisteme de gerek yoktur..
Ya bunlar cok uzucu keske olmasa
- ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, allah yaptıklarını görür.
- kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, allah'ın ve resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.
kuran diyor ben degil
bizlere kuru laf salatası geliyor bunlar aştık bu konuları
insanları öldür demenin bir savunması olamaz
Sen incil okuyor musun 😂
Cevap
16Cevap
degerli kardeşim tek bir soru soracağım sana incilde hıristiyan kelimesi geçiyor mu? Hz. İsa' ya inen değiştirilmemiş incilde şu an kiliselerde yaptığınız ayinlerle ilgi neler var? Cihatla barış olmaz diyorsun insanların öldürülmesi dinimizce yasaktır "Allah'ın verdiği canı Allahd'dan başkası alamaz." Kafirleri öldürün diye ayet var bu çogu sosyal medya araçında çarpıtılarak söylenir islamda müslüman olmayanları öldürün diye ayet var derler o ayette şe şekildedir kardeşim canınıza malınıza namusunuza kastedenleri ödürün manasında söylenmiştir. şimdi soruyorum sana biri seni öldürmeye gelse ve sen kendini savunmak istemicekmisin? sen onu öldürürsen bunun adı nefsi müdafadır. Eğerki İslamiyeti ögrenmek istiyorsan kardeşim sana yardımcı olmak isterim.
Bir musluman Islam devletinin icinde oldugu halde dininden donerse o zaten devletin icinde barinamaz. Yillarca yasadigi Islam devletinin icinde bildigi tum gizli olusum ve sirlari disarda muhbirlik yapmamasi icin boyle bir kanun var. Mantikli. Sen cozememissin
müslümanlıktan değil müslümanlardan nefret ederim sanki zorundayız anasnı satayım bende inanıyorum ama yobaz değilim çok şükür one öyle dinden dönene ölüm cezası dayak cezası müslümanlar bu kafada oldukça asla gelişemez günümüzdede görüyoruz hristiyanlar müslümanları eziyor
Simdi gercek islam bu degil, bunlar Islami yanlis anlamis deyip tüm Müslümanlari kafir ilan edecekler.
islama müslümanlığa şu islamı bilyorum diyenler yapmıştır diğerlerine gerek yok zaten araştırmayı biraz daha detaylı yap
bunlar yine iyi bir ilgili ayeti araştır bakalım neymiş cezası
çünkü mürted oluyor ama yine de fetva veremem. mürted islam da dininden dönen kişiye deniyor.
Allah ayette kafirun suresinde senin dinin sana benim dinim bana diyor yaratıcı bile kabul etmiş ama insan oğlu kabul etmemiş
Müslümanlık İslamiyet bunu istemiyor. Çok ama çok yanlış bir görüş bu. Allah diyorki isteyen inanır istemeyen inanmaz dinde zorlama yoktur.
laikliğin değerini anlayacaklar...
hahaha ulan tespite bak yaaa 😂😂
Para karşılığı günah çıkarabildiği bir dine mensup olmak nasıl birşey misyoner provokatör
para karşılığı bizde günah çıkarmak yok Kadir gecesi bin aylık sevap işleyip her halti yiyip sevapla kapatan islamin isini bilmeyen şahıs
Allah allah? Afaroz edip dinden atma var ama sizde
Serçe parmağının ucuna bakarak bir insanın resmini çizmek ne kadar yanlış bir sonuç doğurursa, bir tek ayetin sadece mealine bakarak Kur’an hakkında hüküm vermek de en az onun kadar yanıltıcı olur.
Konuyla yakından ilgili bir ayet-i kerime: “Dinde ikrah (zorlama) yoktur. Doğruluk sapıklıktan cidden ayrıldı…..” (Bakara, 256)
Bu ayetin tefsirinde, ayet-i kerimeye “Zorlama denen şey dinde yoktur.” manası da verilerek, “Sadece dinî konularda değil, hiçbir konuda zorlamaya izin yoktur.” denilmiştir
Aynı gerçeği ders veren bir başka ayet: “Eğer Rabbin dileseydi yeryüzündekilerin hepsi elbette iman ederlerdi. O halde sen, inanmaları için insanları zorlayacak mısın?” (Yûnus, 99)
Demek oluyor ki, Peygamberlerin görevi ve Kur’anın hedefi hakkın ve hakikatin tebliğ edilmesi, duyurulmasıdır. İnsanlar bu dünyaya imtihan için gönderilmişlerdir. İmtihanın vazgeçilmez bir gereği de kişinin doğru ve yanlış yoldan birisini kendi iradesiyle seçebilmesidir. Zorlama iradeyi yok edeceğinden imtihanın da bir manası kalmaz.
Neden? Kilisede Günah çıkarmıyor mu Papaz'larınız? Sen nerden biliyorsun benim nasıl yaşayıp nasıl haltlar yediğimi. ? İslamı bilmiyormuşum? Ben yukarda paylaştığın ceza sistemini kesinlikle desteklemiyorum.. Allah'ın Hidayet vermediğine ben nasıl vermeye çalışıp onu ölümle cezalandırayım.. bu paylaşımı bir müslüman yapsa alkışlardım da Tanrı'nın oğlu inancına sahip bir dine mensup birisi benle aşık atamaz
İslamda herşey Allahla kul arasındadır yok günah çıkarma falan yok bizde
Hıristiyanlarda YAHUDİlerde ateisti deistide bizim kardeşimiz bizim dinimiz barış sevgi kardeşlik istiyor
evet haklısınız
maide 51 tövbe suresi falan yanlış okuyoruz
sizler arapça kitabinizi okurken bizler türkçe okuyoruz
içiniz sadece insanların dinden cikmasini hazmedemiyor sikintiniz bu
cihad dini barış olamaz :) neyse çok uzattiniz siz istediğiniz gibi inanın
İslam hoşmerim dinidir bro
Senin gibi provakotorler arastirsin diye
- ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, allah yaptıklarını görür.
- kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, allah'ın ve resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.
çok harika bir din bu islam...
islamı karalamaya çalışma çarparım seni. inanmayın bu velede. yok bu tür şekilde cezalar islamda.
ne yaparsın adres tespiti mi yapacaksın :)
kanıt?
şu cihad ayetlerini şu pislik sözleri okurken insanlığından utanmıyor musun? islami kabul etmeyenler öldürün diyen şu sözleri için nasıl sindiriyor sende hiç utanma denen bir şey yok mu? şu sozleri okurken hiç için titremiyor mu
daha hayatında kendi kitabını okumayan adam bana ahkam kesiyor burda maide 51 tövbe 29 aç. oku
ama. nerde siz kuran kapağı bile acmazken bizler kuran okuyoruz
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar