Birisi ben dinsizim inanmıyorum derse ve kendi halinde takılsa yine de öldürülür mü
2 ay
Birisi ben dinsizim inanmıyorum derse ve kendi halinde takılsa yine de öldürülür mü
Hayır. Şeriatta herkesin kendi dinini yaşamasına müsade edilir. Sırf senin inancına inanmıyor diye kimse öldürülmez. Hatta Hz Muhammed döneminde Medine'de suç işleyen Yahudiler yargılanırken Tevrat'ta yazan hükümlere göre suçlu Yahudi'lere ceza verilmiştir.
Şeriat'ta kısas (göze göz dişe diş) vardır ve kısasta da hayat vardır.
ama mesela ateist olsa ateizm din degil sonuçta o zaman ne olacak o dönemlerde sanırım başka bir dine mensupsan vergi verilirmiş ama ateistler başka dine inanmıyorki
Ek; iran veya afganistan gibi yerleri örnek vermeyin. Oradaki saçma kanunların çoğu şeriatta yok.
Sorun dinsiz olmanın ölüm sebebi olup olmadığı. Cevabım; dinsiz olmak, ölüm sebebi değildir.
Şeriat gibi insanlık dışı yöntemlerle yönetilen bir toplumda yaşayıp ben inançsızım demek ahmaklıktan başka bir şey değil. O derece ahmak birinin ölümü kayıp sayılmaz.
Bu endişen çok anlaşılır 😔 Çünkü bazı ülkelerde gerçekten baskı ve şiddet var. Ama her “şeriat” diyen ülke aynı değil. Hukuk, kültür ve uygulama çok değişiyor.
Açıkça “dinsizim” demek bazı yerlerde hapis baskı hatta ölüm riski doğurabiliyor 💔 O yüzden böyle ülkelerde yaşayanların çok dikkatli ve gizli olması gerekiyor. Hukukun insan hayatını koruduğu yerler her zaman daha güvenli 💚🕊️
Cevap
5Cevap
İsrail koyu dinci bir şeriat devleti , orada bu konuda ne düşünülüyor?
oralarda hiç duymadım ama islamı şeriat devletlerinde çok duydum
kendi ülkemde şeriat yokki kötülesinler anlamadım
İslam devletine savaş ilan etmemişse ve cizyesini ödemeli diye biliyorum vera ve bera ilişkileri gibi bir çok fıkıh ilmi var bunun içinde
oranin vatandasiysan evet
Bi yerinden asıp kamyon arkasında gezdirirler
nasill
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?