Tarihe çok meraklıyım bilgimi arttırmak istiyorum. Önerdiğiniz kitap, belgesel var mı?

Tarihe çok meraklıyım bilgimi arttırmak istiyorum. Önerdiğiniz kitap, belgesel var mı?
Hangi dönem veya konulara ilgi duyduğunuzu belirleyin. Antik çağlar, Ortaçağ, Yeniçağ, 20. yüzyıl gibi belirli dönemler veya savaşlar, devrimler, medeniyetler gibi belirli konular üzerine odaklanabilirsiniz.
İlgilendiğiniz dönem veya konular hakkında güvenilir kaynaklar ve tarih kitapları okuyun. Akademik kaynaklar, popüler tarih kitapları veya biyografiler gibi farklı türlerde kitaplara başvurabilirsiniz. Tarih kitapları, dönemleri, olayları ve insanları daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.
Tarihle ilgili belgeseller ve filmler izleyerek görsel bir perspektif elde edebilirsiniz. Bu şekilde tarihle ilgili olayları daha canlı bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Tarih kanallarına veya çevrimiçi platformlara göz atarak belgeseller bulabilirsiniz.
Aslında tarih hakkında her şeyi merak ediyorum. Özellikle merak ettiğim Haçlı Savaşları ve müslümanlara yapılanlar.
Okuduklarımdan birkaç tane tavsiye edeyim:
Bilal Toprak - Din Arkeolojisi ve Göbekli Tepe
George Vernadsky - Rusya Tarihi
Kürşat Yıldırım - Çin Tarihi,
Michael Prestwich - Yüzyıl Savaşları
Konstantin Nikolayeviç Leontyev - Bizansçılık ve Slavlık
Gordon Kerr - Kısa Afrika Tarihi
Seçkin Çelik - İnönü Döneminde Kemalizm
John Lynch - Simon Bolivar
W. Montgomery Watt - Endülüs Tarihi
Mansur Ömer el-Kihya - Libya'nın Kaddafisi
Mehmet Ali Büyükkara - Suudi Arabistan ve Vehhabilik
William McNeill - Avrupa Tarihinin Oluşumu
Feridun Emecen - Yavuz Sultan Selim
Jared Diamond - Tüfek, Mikrop ve Çelik
John Lewis Gaddis - Soğuk Savaş
Janet Wallach - Çöl Kraliçesi
İlber Ortaylı - Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Yuval Noah Harari - Hayvanlardan Tanrılara Sapiens
Jean Paul Roux - Moğol İmparatorluğu Tarihi
Edward Said - Oryantalizm
Haçlı Savaşlarıyla ilgili de önerdiğiniz kitap var mı?
Bende Steven Runciman'ın üç ciltlik Haçlı Seferleri Tarihi var Türk Tarih Kurumu baskısı. Hepsini okumadım ama güzel ve kapsamlı bir eser. Ondan başlayabilirsiniz.
Teşekkür ederim : )
Rica ederim.
iyi bir hafızaya kıvrak bir zekaya çok iyi empati yeteneğine
analiz bilgisine gerek var.
kitapta çok halil inalcıktan başla ismail hakkıdan devam et.
şimşirgilden gir. ilberden çık baktın olmadı mustafa armağanı dinle, uzun çarşılıdan çık
Mustafa Armağan eski Fetöcü ve Atatürk düşmanıdır. Dinlemeyin onu.
Teşekkür ederim.
Ne Sinan Meydanı dinlerim ne de Mustafa Armağan'ı. Biri dinci kesime oynar öteki de laikçilere. İkisi de tribüncüdür.
History channel (tivibu ve D-Smart da var sanırım) ve tarih tv izleyebilirsin kitap olarak ise şu veya bu diyemem neyin tarihi ilgini çekiyorsa ona dair bir okuma yapabilirsin
Hepsini merak ediyorum ya ahshha
O daha iyi ya oku oku bitiremez sürekli keyif alacak bir hobi edinmiş olursun :) valla klasik olarak uygarlıklar setleri oluyor onları alabilirsin, bunun dışında Türk, Osmanlı, Avrupa ve dinler tarihine dair kitaplar alabilirsin. Sanayi devrimi, Orta Doğu tarihi vs vs diye çeşitlendirebilirsin de, tarih dediğimiz çok geniş bir alan sonuçta. Dinozorlar tarihi bile olabilir 😂 tabi böyle bir kitap var mı onu bilemiyorum ama geçmişte kalan her şey tarihin konusudur
Tamamdır teşekkür ederim : )
Rica ederim iyi okumalar dilerim, ayrıca kısa süreler için keyifli vakit geçirmeye Vikipedi'den tarihte bugün bölümüne de bakabilirsin :)
Hepsi aklımda✨
Cevap
10Cevap
istediğin tarih dönemini araştırarak başla bence sevdiğin kitapları da okuyabilirsin.
Kesinlikle doğru literatür araştırması nasıl yapılır öğrenmen gerekiyor
Bunun içinde tarih bölümüne gidip hocalara sorabilirsin
Sizin ilginiz var mı tarihe
Var Ama hafızam zayıf
Makalelerde okuyabilirsin
Kitap okumaya pek vaktim olmuyor daha çok video ve belgesel tarzı izlemeyi tercih ediyorum.
32. Gün belgeselleri ve haluk tatar izls
Bakacam teşekkür ederim.
tarih çok geniş bir alan, tarihte neyin tarihi?
Her şeyi merak ediyorum ama özellikle Haçlı Savaşları ve müslümanlara yapılanları öğrenmek istiyorum. Bunun için önerebileceğin belgesel, kitap var mı?
müslüman, selçuklu, osmanlı, haçlıseferleri gibi konuları en iyi Ahmet Anapalı'dan dinlersin.
Başka mutlaka öğrenmen gerek dediğin bir konu var mı?
ilber hocayı takip et onun güzel kitapları başka tavsiyeler de veriyor
Çok severim İlber hocayı.
youtube'da tarih obası diye bir kanal var o kitap öneriyor arada
belgesel izlemelisin.
Var mı önerin?
Celo'yu dinle öğrenirsin
O kim?
Celal hoca tarih kpss
Önce yüzeysel bilgin olsun. Sonra derinlere inersin
Ha tamam celo yazınca bilemedim. Eğlenceli anlatıyorsa izlerim. Ders için izlemiyorum çünkü.
Wuu çok eğlenceli. Netflix tadında. Ben çok gülüyorum o anlatınca
Rica ederim
Uzay makinesini icat etmeni
Ramazan yetgin iyidir
Onun videolarının çoğunu izledim.
Videolarında anlatmadığım daha bir sürü şey var demişti. Hepsini bilmek istiyorum. Sınav için değil bu arada sadece merak.
Petra
İnternetten öğren
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?