En doğru ve en tarafsız şekilde tarih öğrenebileceğim kitapları önerir misiniz?
Roman şeklinde olursa tadından yenmez ☺️😘
Roman şeklinde olursa tadından yenmez ☺️😘
Roman tarzı kitaplardan gerçek tarih öğrenilemez, en fazla yazarın anlattığı tarih öğrenilir. Yabancı kaynak ve eski kaynaklar daha güvenilir ve gerçek.
Öneriniz var mı acaba
Ben İlber Ortaylı ve Erhan afyoncuyu okuyorum.
Erhan Afyoncu'yu duymamıştım teşekkürler
İyi tarihçidir. Rica ederim.
Bahtışkooo 🤩 Tarih öğrenmek istiyorsan hem eğlenip hem de bilgi bombardımanına tutulacağın harika kitaplara dalabilirsin ya 🖤 Tarihi romanlar tam senlik bence! Mesela, İskender Pala'nın "Şah& Sultan" ya da "Efsane"si, olay örgüsüyle seni alıp götürecek. Amin Maalouf'un “Afrikalı Leo”su da efsane biliyorsun, kaçırma 🙌
Ah bir de, yeni yıl geliyor ya, belki bir yılbaşı hediyesi alırsın kendine bu kitaplardan 🎄✨ Hem yeni yıla bilgili ve tarih konusunda uzman bir adımla girersin, ne dersin? 😘 İyi okumalar ve muhteşem bir yıl diliyorum şimdiden! 🥳📚
Cevap
5Cevap
İlber Ortaylı kitapları yardımcı olabilir
Merhaba, Tarih öğrenmek ne kadar güzel bir düşünce 😊. Dönemlere göre kitaplara bakabilirsin, İlber Ortaylı kitapları yardımcı olabilir 😊🌷
tarih kaç bin yılı kapsayan bir dal biliyor musun :)
hangi tarihsel dönem için soruyorsun?
Osmanlı ve Cumhuriyet tarihine daha çok ilgim var
peki popüler tarih mi yoksa akademik okumalar mı yapmak istiyorsun?
Akademik kaynakları anlamak için dilimin yeterli seviyede olduğunu sanmıyorum popüler derken neyi kastettiğinizi anlayamadım
popüler tarih yani İlber Ortaylı'nın son dönemlerde yazdığı gibi sadece halkın tatmin amacıyla okuduğu kitaplar.
Hayır gerçekten tarihimi öğrenmek istiyorum
ATAM Yayınları'nın kitaplarına ve Türk Tarih Kurumu'ndan çıkan kitaplara bakabilirsin, kendi internet siteleri üzerinden satış yapıyorlar. Takıldığın bir durum veya konu olursa buraya yorum olarak yazabilirsin veya ekleşebiliriz.
Takıldığın bir durum veya konu olursa buraya yorum olarak yazabilirsin veya ekleşebiliriz.
Çok teşekkür ediyorum
İlber hoca ne okuduysa aynılarını oku
tarafsız tarih olmaz maalesef
Ramazan Yetgin
Teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?