hayır bence ucuz kitap kötü kitap değildir. yani bir ürünün fiyatını genelde kalitesi belirlese de bence kitaplarda bu aynı değildir. çünkü genel olarak mesela çok sevdiğim fantastik kitaplar oluyor yüzüklerin efendisi gibi bunları bazen farklı fiyatlarda bulabiliyorum online olarak. ya da adını bile duymadığım kitapları çok ucuza gördüğüm de oluyor.. Kitap seçerken fiyatın tek kriter olmaması önemli zaten benim için. Kitabın içeriği, konusu, yazarın ünü, okuyucu yorumları ve ilgi alanıma uyması ve uygunluğu gibi faktörleri değerlendirmesine bakıyorum ben. Bir kitabın fiyatı düşük olsa da, bana keyifli bir okuma deneyimi sunuyorsa tamamdır o kitap benim için.
kitabın ücretinden ziyade içeriği önemlidir. hatta yazarı. yazarını az çok tanıyorsanız nasıl eser vereceğini tahmin edebilirsiniz. dolayısıyla fiyatından, kapağından ve diğer etkenlerden ziyade en önemlisi fikrimce bu.
mesela birde örnek olarak dünya klasikleri nispeten ucuzdur ama değersiz midir?
Bir kitabın ucuz olması onu kalitesiz yapmaz. Boş bir içerik olduğu anlamına gelmez. Belki dolu dolu bir maceraya atılacaksın ama o bunu bilemeyecek mesela.
Bazı insanlar her şeyi daha pahalıya satın alarak kendini yüksek bir statü de sanıyorlar ve hissetmek istiyorlar.
Asıl boş olan kendisi. Neden ucuz kitap boş kitap olsun? Bazı kitapseverler kitaplarını bedava veriyor, üstelik hiç kullanmadıkları sıfır kitaplarını, ayrıca bazı yazarlar yazdıkları kitapları herkes okusun diye en uyguna satmaya çalışıyorlar, o yazarların kitapları da enfes ve kaliteli. Ayrıca ikinci el kitap satan bir site var, o sitede de Esra Ezmeci'nin bazı kitapları da var, ben çok severim Esra Ezmeci'yi, ikinci el olarak uygun fiyata kitabını alırım, önemli olan o kitabın temiz kullanılmış olması ve bana ait olması. Mesele kitabın ucuz olması değil, içeriğinin kaliteli olmasıdır. Ucuz kitaba kötü kitap diyen ve tek bir yazarın kitabını okuyan o şahsiyet fazla para harcamayı akıllılık sanmasın ve vizyonunu geliştirsin bence. Zira layığıyla, emek verirerek yazılan hiçbir kitap ucuz, kötü olamaz
Asla, kitap kitaptır. Sana hiçbir şey katmayan kitap yoktur. Az katan vardır, çok katan vardır. Kitapların her türlüsü kıymetlidir. Kitapların değeri fiyatı ile ölçülemez