benim en sevdiğim
“Ben aşk nedir bilmem
Eski kafalıyım
Bir seni bilirim
Bir de adın geçince sıkışan kalbimi
“Ben aşk nedir bilmem
Eski kafalıyım
Bir seni bilirim
Bir de adın geçince sıkışan kalbimi
Bu şiirleri seviyorum
Yalnızlık, sessizliğin kara perdesi Karanlık odaların içinde kaybolan yürekler Bir başına yol alırken anıların yüküyle Yalnızlık, acıların en derinidir.
Gözlerde hüzün, dudaklarda çaresizlik Kimsesiz sokaklarda izlerim silinir Kalabalıklar içinde sessiz bir feryat Yalnızlık, yüreği yakan bir ateştir.
Gökyüzüne bakıp yıldızlara dokunmak Bir el uzatıp sessizliği dinlemek isterim Yalnızlık, adımlarımızı yavaşlatan bir yük Anlamını kaybeden hayatın içinde.
Issızlığın ortasında kaybolmuşum Gözlerimde yalnızlık, kalbimde özlem Sessiz sokaklarda adımlarımı takip ediyor Rüzgar, üşümüş bedenimi sarmış.
Gece yıldızlarını izlerken iç çekiyorum Bir umut ışığı arıyorum karanlıkta Düşlerim sızlıyor yalnızlığın çaresizliğine Issızlığın şiiri kalbimde yazılı.
Gönlümde bir türkü söyleniyor yalnızlık için Bir nefes gibi içime çekiyorum sessizliği Issızlığın ortasında bir umut parıldıyor Belki de bu şiir, yalnızlığa direnen bir söz.
Kimseye yaranmak gibi bir çabam yok, kimseye iyi görünmek gibi de bir çabam da yok, size iyi davranıyorsam içimden geliyordur, ben asla içimden gelmeyen bir şeyi yapmam...
Bir kitap degil ama söz alıntısı olsun, yazan iyi yazmış bize de benimsemesi kalmış paylaşmak istedim paylaştım söyleyeceklerim bu kadar🤭...
“Kendi küçük hayatlarını dar kafalı küçük formüllere göre yaşayanları, bir araya toplaşmış sürüler dışında var olamayan varlıkları, yaşamlarını başkalarının düşüncelerine göre kalıplara sokanları, kölesi oldukları çocuksu kurallar nedeniyle gerçekten yaşamayı ve birey olmayı beceremeyenleri düşününce bir iki kez acı kahkahalara boğuldu.”
sen beni öpersen belki de ben gangsterleşirim
belki de şair olurum seni de aldırırım yanıma
bilesin; göğsümde hangi yöne açmış tek gülsün
yani ya bu eller öpülür, ya sen öldürülürsün.
-haydi iç de çay koyayım.
yine siz güzel alıntı
hangi kitaptan acaba bu
Ali Muhsin Ünlü'nün şiiri
teşekkürler
Cevap
0Cevap
İkisinden birini seçemedim ondan Charles bukowski nin 2 şiirinide koydum
Tanıdığım Biri İçin
Cennetteki tüm demir yatakların içinde seninki en gaddar olanıydı ben aynada bir dumandım sen ise, saçlarını, bendlerini aşan yeşim taşları ile yıkıyordun, ama sen bir kadın, ben ise bir oğlan çocuğuydum, demir bir yatak için yetreli bir oğlan çocuğu şarap ve senin için de yeterli bir erkek. Şimdi artık ben bir erkeğim her şey için yeterli bir erkek, ve sen, sen ise yaşlandın o kadar zalim değilsin artıkartık demir yatağım bomboş.
Ve Ay ve Yıldızlar ve Dünya
Ruh için iyi olan geceleyin uzun yürüyüşlerdir: dikizlemektir pencereleri, birayla çıldırmış kocalarından kurtulmaya çalışan yorgun kadınları seyretmektir.
Orhan veli kanık şiirleri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?