"Derinliği yoksa hayatın ne çıkar uzunluğundan?"
Mehmet Akif Ersoy
Ayıcılar geçti, affedilmemiş insanlar geçti
şehirler taş yürekliydi şarkısı-beyaz
insanların büyük rüyaları vardı
insanlar bir ölümle öldüler ki
sevgiler arasında şaşırıp
bir unuttular ki deme gitsin.
Cemal Süreya şiiriymis. İlk kez duydum bunu 👏
dokuz kere öptü beni. birincisi karaca kadar çekingen bir öpücüktü. usulca, sonuçlarını bilmeden öpüştük. gözlerimizin buluştuğu ilk an bir ormandı, dudaklarımız çağlayan.
Dilimin ucunda ama cikartamadim sairini. Ama mükemmel:)
Şiirin şairi yok aslinda
Nazire mi yazdın. Tanıdık geliyor ama diğer taraftan özgün duruyor
Ekşi sözlük yazarlarindan biri yazmiş
Hmm
Seni bulmaktan önce aramak isterim. Seni sevmekten önce anlamak isterim. Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de, Sana hep, hep yeniden başlamak isterim.
Bu şiiri ilk kez Selena dizisinde duymuştum yaklaşık 10 12 yıl önce. Hiç aklımdan çıkmadı. Mükemmel bir Özdemir Asaf şiiri:)
benimde ordan aklımda kaldı benim de çok hoşuma gidiyo
Ağlamak için gözden yaş mı akmalı?
Dudaklar gülerken insan ağlayamaz mı?
Sevmek için güzele mi bakmalı,
çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? 👏
Kesinlikle. Victor Hugo çok büyük bir şair. Ve tabi yazarlığı da mükemmel. Sefiller romanını okumadiysan tavsiye ederim
Ben de yıllardır okumak istiyordum ama hep birşeyler çıktı. 2 gün önce kitaplıkta gördüm. Bakinayim dedim o gün bitirdim kitabı. Öylesine sarıyor:) rica ederim
Cevap
2Cevap
"Yavaşça kalemin kulağına eğilip dedim ki:'Bir daha onun adını yazarsan, seni de kırarım."
Sayfayı yırtıp yeniden başlamak lazım:)
"bir mavi kuş var yüreğimde
çıkmaya can atan"
Mükemmel 👏
Sıhhatim rûh-i lebindedir.
Helâk olsam yine.
Tig-i gamzenden kesilmem çâk çâk olsam yine.
Hâsılı beyhûde cevr etme bana.
Sevdim seni.
Şeyh Galip şiiriymis. Kalıbını bulamadım. 3 fâilâtün 1 fâilün mü acaba. Ve anlamı da dört dörtlük ceviremedim ama gayet güzel
Şiir bilmem
Şiirsiz olmaz kardeşim:)
İnsa sadece un ve su ile de yaşayabilir. Ama güzel yaşamak için herşeyden tadiyoruz:). Şiirsiz de yaşanır tabi ama ruhuna hitap eden bir şair sana yön verir. Şiir deyince aklına cemal Süreya vs gelmesin. Örnek Mehmet Akif Ersoy. Örnek Ömer Hayyam. Örnek Yunus Emre. Ahmet Yesevi...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?