• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kültür & Sanat

Yaratılış mı yoksa evrim mi?

CptSimonRiley
CptSimonRiley Takip Et
Master Yaş: 23
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
74
Yapay Zekaya Sor

İnsanın kökenini doğru açıklayan hangisi?

Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Herhangibirinsanım
    Herhangibirinsanım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 97%
    +1 yıl

Evrim sanırım evrimin detayını aslında maalesef ki çok bilmiyorum fakat insan maymunlara akraba olan bir canlı maymungillerden ve eskiden maymun gibi kuyruğu vs. Var daha sonra hindistan ın asyaay carpmasıyla bir çok şey baslıyor insanlar dik yürümeye kuyruklarından kurtulmaya baslıyor diye biliyorum. tabi evrim diğer canlılarıda etkiliyor hepsi değişiyor ama bazı canlılar biraz daha kısa sürede daha fazla görünümü değişiyor galiba buda çevresel faktörlerle ilgili olması gerek bütün canlılarında ortak bir atası olan canlıdan geldiğini o canlıda ilk suda yaşadığı varsayımıda var diye biliyorum ama dediğim gibi maalesef evrim için daah detaylı araştımalarım olmadı ama bilim adamları kesin gözüyle bakıyor onlara güveniyorum sahada araştırmayı hedefliyorum

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Ekmek_Kırıntısı
    Ekmek_Kırıntısı Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 75%
    +1 yıl

Evrim ile de yaratılabilirdik. Ama doğaya bakınca evrimin imkansız olduğunu görebiliriz. Çünkü her canlı mevcut sistemleri ile bütün olarak var olmak zorunda. En basitinden bir hücrenin duvarı olmadığında ya da bir hücrenin içinde DNA'yı kopyalamakta görevli tek bir molekül bile eksik olursa, ya da spermin kuyruğu olmasa canlılık tamamen yok olup gidiyor. Yani bütün sistemler aynı anda var olacak ki canlılık sürdürülebilir olsun. Aşama aşama bir gelişme mümkün değil. Hücrenin içindeki bu molekül önceden yoktu, ya da bu organ önceden yoktu, şu parça önceden yoktu, bu parça, bu organ, bu molekül milyonlarca yılda zamanla gelişti diyemiyorsun. Çünkü o canlı o moleküle ihtiyaç duyuyor ve o canlının o molekülün evrimleşmesini milyonlarca yıl bekleyecek kadar bir zamanı yoktur. Aynı anda var olmak zorunda. Çünkü o parça olmayınca o canlının soyu tükeniyor

3
    15 Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

O canlı o moleküle mutlak bağımlı değil ara formlarda ara moleküller olabiliyor. Embriyolojide nasıl embriyo temel moleküllerden mahrum bir şekilde geçici yaşayabiliyorsa evrimsel bir geçiş de mümkün olabilir.

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

Şu an tamamen mantıksız konuştuğunun farkındasındır umarım. Hücrenin içinde DNA'yı kopyalamakta görevli bir molekül eksik olunca o hücre nasıl çoğalacak, kendi DNA'sını bile kopyalamak için tüm araçlara eksiksiz sahip olması gereken bir hücre, bir parçanın eksikliğinde çoğalamayacağı için yok olup gider. Evrim başlamadan her zaman biter. En ufak canlıdan en büyük canlıya kadar bütün canlılar mevcut sistemleri ile aynı anda var olmak zorunda. Bütün insan evrimleşse bile üreme sistemindeki en ufak bir eksiklik bile o canlının tamamen yok olmasına neden olacaktır. Aynı anda var olması gereken binlerce sistem varken, binlerce parça, organ, molekül varken, bu önceden yoktu, zamanla evrimleşti diyemezsin ve bunun nasıl mümkün olduğunu açıklayamazsın. Çünkü doğa yapıcı bir ortam değil, yıkıcı bir ortamdır. Protein doğada her zaman parçalanır. Proteinlerin parçalandığı bir doğada proteinlerin nasıl hücre olmadan var olduğunu kimse açıklayamaz

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

İlk hücrelerde protein de DNA da yoktu. RNA tek başına görev alıyordu. Hem DNA hem de protein görevini görüyordu. Yani moleküllere fazla anlam yüklemek doğru değil. Sadece organizma geliştikçe değişen roller var.

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

Halen mantıksız konuşuyorsun. Sadece RNA olsun ne fark eder. Sonuçta o RNA'nın bir şekilde kopyalanması gerekiyor ki o canlı türünü sürdürebilirsin. Virüslerin böyle mevcut bir kopyalama sistemleri yok, bu nedenle kendi RNA'larını bile kopyalamak için tam teşekküllü bir hücreye ihtiyaç duyarlar. Kendilerini kopyalamak için senin hücrelerini kullanırlar. Tek bir parçayı çıkar o hücre çoğalamıyor. Ki bir hücrenin yapısı çok komplekstir. Binlerce molekülden oluşur. Her birinin görevi de ayrıdır. Hücre var olmak için proteine ihtiyaç duyar, protein de var olmak için hücreye ihtiyaç duyar. Evrim burada bitmiştir işte

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Tamam RNA kopyalamaya ihtiyaç duyuyor evet ancak bunun evrimle çelişen bir yanı yok. Evrimsel biyologlar bunu düşünmeyecek kadar aptal değil gibi duruyor

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

Zaten açıklayamıyorlar. Bu soruyu en ünlü evrim biyologuna sordular adam bilmiyorum dedi. Belki hücreyi uzak gezegenlerde yaşayan uzaylılar yapıp dünyamıza göndermişlerdir dedi. Evrim detaylara inince çöküyor. Bu nedenle hiçbir evrimci detaya inmez. Sadece hikaye anlatır gibi evrimi anlatıyorlar, bazı canlılar uzun otlar arasında zıplaya zıplaya boyunları uzamış. Tamam detaylara inerek anlat bunu. Senin mevcut bedeninde yaşadığın bir değişiklik DNA'yı etkilemez ki. Evrim detaylarda çöküyor arkadaşım. Bunu mantıklı düşünebilen herkes anlar. Evrimde diretilmesinin tek nedeni bir yaratıcının varlığını kabul etmemektir. Yoksa onlar da biliyor böyle yıkıcı bir doğada evrimin mümkün olmadığını. Hangi hücre milyonlarca yıl mekanizmalarının evrimleşmesini bekleyebilir. Yok olur gider. Protein doğada parçalanırken doğa nasıl protein yaratabilir. Hadi yarattı bu protein milyonlarca yıl hücrenin evrimleşmesini nasıl bekledi. Bir hücre olmadan protein doğada anında parçalanır

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Ben Ergi Deniz Özsoy hocaya sordum çoğu sorumu ve detaya indikçe evrimi daha da iyi anladım. Gerek Bruce Alberts'in Molecular Biology of the Cell kitabı gerekse de Lodish'in Cell Biology kitapları her şeyi detayıyla izah ediyor. Detayından kaçılan tek şey dinler gördüğüm kadarıyla.

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

Tamam. Akılsız ve yıkıcı bir doğanın nasıl sistemli ve kompleks canlılar ürettiğini anlat bana. Detaylara inerek anlat bende öğreneyim. Bir proteinin hücre olmadan doğada nasıl milyonlarca yıl hücrenin evrimleşmesini beklediğini, bir hücrenin çoğalmak için nasıl DNA kopyalama mekanizmalarının evrimleşmesini milyonlarca yıl beklediğini anlat bana

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Peki öncelikle ilkel dünya atmosferinde çeşitli inorganik elementler vardı. Atmosferdeki elektriksel deşarjlar ile kompleks organik moleküllere geçiş aşaması yaşandı ki bu deneysel olarak kanıtlanmıştır.
      Organik komponentlerden de makromoleküller oluşumu prebiyotik koşullarda kendiliğinden gerçekleşmiştir bunun da deneysel ispatı vardır. Organik komponentler uygun koşullarda makromoleküller oluşturabilirler (nükleik asidin meydana gelişi).
      Bu makromoleküllerin oluşumu bizi RNA'nın oluşumuna götürüyor. RNA hem enzim hem genetik bilgi saklayıcısı hem de protein görevi görebilen bir yapıdaydı. Bu sebeple bu döneme RNA world dönemi adı verilir. Kendi kendini replike eden RNA'nın polar-apolar etkileşimlerle lipit membran ile sarılması ile de first cell denilen kavram meydana geldi.

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

Gerçekten bunu açıklama diye bana mı attın. Gidip internette bulduğun saçma sapan bir şeyi, üstelim sorduğum soru ile hiçbir alakası yokken, üstelik bilerek ve kasten kimsenin anlamayacağı kelimeleri ısrarla kullanarak okuyucunun kafasında sanki anlamlı bir şey anlatıyor izlenimi verilen bir dil kullanılan ama aslında bir yığın zırvanın anlatıldığı bu yazıyı bana mı attın. Bu kopyala yapıştır yaptığın şeyin benim sorduğum soru ile en ufak bir ilgisi bile yok. first cell denilen kavram meydana geldi :D:D ilk hücre yazmak yerine first cell yazınca tabi anlamlı bir şey anlatıyor gibi bir izlenim oluşturuluyor. Bütün evrimciler aynı taktiği kullanıyor. Senin de bu yazıdan hiçbir şey anlamadığına o kadar eminim ki çünkü anlasan sorduğum soru ile alakasız olduğunu anlardın. Hayali bir şey anlatılıyor burada resmen. Doğada böyle bir şey yok. Doğada proteinler parçalanır. Hücre kendini çoğaltmaz ise yok olup gider. O yapılan deneyler de oluşturulan yapay doğanın gerçek doğa ile hiçbir ilgisi yok. O deneylerde soğuk kapan kullanılıyor. Doğada soğuk kapan diye bir şey var mı? Ayrıca ben sana ilk hücre nasıl var oldu diye bile sormadım. Ki bu anlatılanlar da tamamen zırva. Bir hücre mekanizmaları olmadan nasıl çoğaldı. Ben bunu sordum sana. RNA'nın kendi kendine var olduğunu kabul etsek bile ki bu imkansızdır, bu RNA kendi kendini nasıl çoğalttı. Üstelik hiçbir mekanizmaya ihtiyaç duymadan. Bu aynı bir kitabın kendi kendini kopyaladığı ama bunun için hiçbir şeye ihtiyaç duymadığı şeklinde bir açıklamaya benziyor

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Bence siz dininizden çıkmamak için kendinizi kandırıyorsunuz ayrıca hayır kopyala yapıştır yapmadım geçen sene Tıbbi genetik dersinde her şeyi detayıyla gördüm tıp fakültesi öğrencisiyim. Bence işi uzmanlarına bırakın zira bilgileriniz geçerli değil 🙂. Doğa şartları birebir tekrarlanan deneylerden bahsettim size. Bu söylediğim kavramlar gayet anlaşılabilir anlamıyorsaniz sizde problem var demektir

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

Sen bana şimdiye kadar hiçbir şeyin açıklamasını yapmadın, tek anlattığın şey bir bildiğimiz var bize güven oldu. Eminim sende evrim teorisinden hiçbir şey anlamamışsın, çünkü anlasan anlatabilirdin. Anlatamadığın bir şeyi kendinde anlamamışsındır bu kadar basit ve net. Israrla sorduğum sorulara alakasız cevaplar verdiğin için de teşekkürler. Bir kez daha evrimin var olmadığını bir tıp fakültesi öğrencisinin evrim hakkında hiçbir şey bilmeyişinden anlamış oldum

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Ben cevapları verdim ancak siz cehennem korkusuyla inkar ediyorsunuz sanırım ne yapalım anlattıklarım karşımdakinin anlayabileceği kadarmış

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

Bunun cehennem korkusuyla ne alakası var. Ben sana tamamen mantık çerçevesinde evrimin var olmasının imkansızlığını anlattım ve bunların hiçbirine cevap veremedin. Ben mi cehennemden korkuyorum yoksa sen mi bir yaratıcının var olduğu gerçeğinden mi korkuyorsun. Ayrıca eğer doğada evrimin gerçekleşebileceği bir mekanizma olmasaydı, ki bunun tam tersi parçalama mekanizması var. Proteinler her zaman doğada parçalanıyor. Eğer evrimin gerçekleşebileceği bir mekanizma olsaydı belki o zaman bu hücrelerin nasıl yok olmadan eksik moleküller ile çoğaldığı açıklanabilirdi. Ama doğa hücrenin düşmanıdır, hücreyi parçalar onu geliştirmez. Onun evrimleşmesi için ona mühlet vermez. Yok eder onu. Tekrar oluşur tekrar yok olur, tekrar oluşur tekrar yok olur. Bu döngü hiçbir zaman bitmez. Ki ben eskiden evrim teorisine inanan biriydim, 18 yaşlarımda düşündükçe ve bu soruların cevaplarını bulamadıkça ve doğayı gözlemledikçe anladım ki evrim diye bir şey yok. Bütün canlılar aynı anda var olmak zorunda. Evrim olsaydı ben kabul ederdim ama yok. Ama öyle bir şey yok. Sadece benim vücudumda ki savunma sistemini bile çıkarsan iki gün hayatta kalamam. Sadece bütün insanların spermlerindeki kuyruğu çıkar insanlık 100 yıl içinde yok olur gider. Sen hangi aşama aşama bir gelişmeden bahsediyorsun

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Varsayımların gerçekçi temellere dayanmıyor. Fikirlerin tutarlı ancak gerçeğe dayanmayan bilim dışı şeyler. Cehennem korkusuyla çok alakası vardir efendim. Ben bir tanrının olmasından korkmuyorum zaten tanrı inancım var. Ancak evrimi inkar etmek size bir şey kazandırmayacaktır. Varsayımlarla ve 9. sınıf biyoloji bilgileriyle bir yere varamazsınız. Darwin'in kitabını umarım okumuşsunuzdur sağdan soldan internet sitesi okumakla evrimi anlamanız zor.

Yorumla
  • Sky_Walker
    Sky_Walker Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 91%
    +1 yıl

Yaratılış.

Evrimleştiğimize inanmıyorum. Ama evrim de yok diyemeyiz. Dünyadaki bütün canlılar bulunduğu coğrafyadaki şartlara göre evrilmiştir ama cinsi değişmemiştir.

1
    0 Yorumla
  • Samaranınintikamı
    Samaranınintikamı Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Cevabını bulamadığım kafamı gerçekten de kurcalayan bir soru ama evrim kuramına inanmıyorum ve Darvin, Lamarck evrim teorisinde asıl olarak açıkladıkları şey varyasyonlar ve adaptasyondur. Evrim teorisi hiçbir zaman kanıtlanmadı ama varyasyonlarla ve adaptasyonla homo sapiens canlılardan var olduğumuzu düşünüyorum.

1
    3 Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Darwin teorisi şuanda kullanılan kuram değil. Modern epigenetik kuram tercih ediliyor

Yorumla
    • Samaranınintikamı
      Samaranınintikamı
      +1 yıl

Modern epigenetik kuramda varyasyonlar ve adaptasyonları desteklemiyor mu?

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Desteklemekle beraber işin genetik boyutunu daha detaylı ele alıyor. Darwin döneminde genetik daha bilinmiyordu pek

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

14

Cevap

9

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 24,3b cevap paylaştı.

Evrim olduğunu düşünüyorum ama her türlü düşünceye saygım var.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Evrimciler yaratıcıyı İnkâr edebilmek için mi sarılıyor evrime? şuna bir göz atsana

1
    1 Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Evrim karşıtlarının kendilerini kandırmak için yorumladığı bir keşif

Yorumla
  • Derinmavi27
    Derinmavi27 Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 96%
    +1 yıl

Yaratılış elbette.. evrime cidden inanan insanlar var mı ne kadar saçma bu nasıl bir körlük diyorum😂

1
    23 Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Evrim bilimin ortaya koyduğu bir şey yalnız

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

Haaa siz maymundan geldik insana döndük diyorsunuz bu bilim falan değil çok pardon

• CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Maymundan gelmedik ilk hücreden geldik maymun bir ara formdur

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

İlk hücre nereden geldi peki beyefendi?

• CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Spontan kimyasal reaksiyonlar sonucu oluştu

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

Kur'an'ı açıp okuyamayi deneyin lütfen.. bilim Kur'an'ın içinde birbirinden ayrılmıyor eğer ona bakarsanız zaten tüm taşlar yerine oturur..

• CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Ben de size kütübü sitte ve İslam hadislerini okumayı öneririm. İnandığınız din kadına yani sana değer vermeyen bir din.

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

İslâm mi değer vermiyor yazık çok üzüldüm böyle düşünemene.. çünkü Kur'an da her aradığında her soruna cevabıni veriyor. Allah'ın kelamından daha önemli ne olabilir. üzüldüğum nokta elin yabancı dâhi araştırıp doğru yolu buluyorken bazılarinin bu kadar kör olması.. ıslah etsin

• CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Kadın bir günlük yola mahremi olmadan seyahat edemez. [2194-Buhârî-Müslim-Muvatta-Ebû Dâvud-Tirmizî-]

Kadın avrettir, dışarı çıktı mı şeytan muttali olur. [3443-Tirmizî

Oğlan çocuğu için birbirine denk iki kurban, kız çocuğu için bir kurban gerekir. [3970-Ebû Dâvud-Tirmizî-Nesâî]

Erkeklere kadınlardan daha zararlı fitne bırakmadım. [3308-Buharî-Müslim-Tirmizî]

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

Bu hadislerde yanlış olan bir şey yok.. kadını mücevher gibi düşün sen o mücevheri saklarmisin yoksa ulu orta göze mi sokarsın? Sakınmak gerekir ondan bahsediyor.. kadın yalnız çıkabilir dişari eşinden izin alarak haber vererek.. belli bir mesafeye uzağa gidemez yaninda eşi vs olmadan.. bunlar kadını hep koruyamaya yönelik... sen gece geç saatlerde çıkarsin peki kadın çıksa dahi güvende olur mu hemde bu dönemde... Kur'an da her döneme ait cevap bulabiliyorsunuz. mesele. ne demek istiyor onu anlamak.. yoksa böyle işine geleni alır işine gelmeyini almazsa bir anlamı olmaz.. anlamak gerek.. iyi hocalara tesvirlere bakmak gerekir

• CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Ahaha bu hadisleri savunuyorsunuz. Yazık özgürlüğüne düşman olman üzücü. Kadın kendini koruyamıyor mu merak ettim bu yasaklara gerek duyulmuş. Kaldı ki erkeklere 4 kadın ve sınırsız cariye hakkından bahsediyoruz. Kadın İslam'da ikinci sınıf durumundadır

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

Tesettür esas özgürlüktür bunu anlamaman daha acı. Kadın kendini belli bir noktaya kadar koruyor tesettür buna bir örnek.. diğer taraftan kadınin erkeğe erkeğin de kanına ihtiyacı vardır öyle olmasa Allah tek cinsiyet yaratirdi.. sen kimsin ki Allah'tan daha mı iyi biliyorsun hadisleri sorguluyorsun onuda tam anlamıyla beceremiyorsun zaten yapabilsen şu anda bunlari konuşuyor olmazdık. Dört kadın alma hakkı var ama onların arasında adaleti sağlayacak ve kadınların gönül rızasını edebileceksen.. bunları iyi oku burada inan uzun uzun yazamıyorum.. birazcık açın gözünüzü.. diğer dinler derken dahi onlarda İslam'ın kuralları vardı hep degistirilene kadar.. İslam geldi ve değiştirilemez..

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

Allah ıslah etsin yolun açık olsun umarım anladığın zaman İslami hak dinini geç kalmış olmazsın umuyorum..

• CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Kendini kandırıyorsun. Tesettüre özgürlük demek de ne bileyim özgürlükse kimse zorlayamaz.

Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir. [3307-Ebu Dâvud-Müslim-Buharî-İbnu Mâce]

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

Bazı verdiğin hadisler sahih değil

• CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Sahih. Buhari ve Müslim'de kaynaklarıyla beraber geçiyor. Attığım hadisler ehli sünnet tarafından sahih kabul edilir.

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

Arkadaş ben özgürüm yani sana göre savı başı açıp kadının her özel yerini görmek özgürlük mü gülüyorum sadece buna bir şey diyemiyorum inan 😂

• CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Ben açıklık özgürlük demiyorum ben istediğin gibi giyinmek özgürlüktür diyorum yani senin Allah'ın seni kapanmaya zorluyor ama açık veya inançtan bağımsız kapalı giyenler kendi tercihleriyle giyiyor. Aradaki fark belli.

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

Ne demiş medeniyet açıp saçmak ise bedeni o zaman hayvanlar bizden daha Medeni... Siz işinize geldiği gibi senin nefesine uygun geldiği yeri alıyorsun peki ya gerisi? Yani sonuçta sen İslami bilmedikce , öğrenmeye. Çalışmadikca kulaktan dolma ve nefsine uygunlarini. Cımbız ile çekersen elbet sana göre İslâm kötü olur.. kötü olan İslam değil insanlar.. İslâm hak dini doğru yolu gösteren her cevabını bulabildiğin en güzel din.. mesele bakmayı bilmekte.. gözle değil kalp ile görmeyi tastik etmeyi nasip etsin

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

Sen bu dine mensup isen gereklililleri varmm insan cenneti ister peki hadi gireyim dermi herşeyin bir bedeli var. Ben yapıyorum inanıyorum.. hiç bir şey tesadüf değil sana göre tesadüf doğa vs bunlar nasıl tesadüf olabilir nasıl bir ödül için bir şeyler yapman gerekmez.. en basitinden dünya hayatı için düşün çalışmazsan sana maaş verirlermi? Kim verir sana belesten bunları... Allahı sana can veriyor nefes veriyor yaa bunlar tesadüf mü öylesine saçma. evrim vs işleri mi bırak bu kadar kör olmayi aç artik gözlerinizi.. gerçi ben sadece söylerim geresi seni bağlar..

• CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Ben 15 yaşına kadar müslümandım dinin içinden çıktım. Medeniyet çıplaklık demiyorum medeniyet özgürlüktür diyorum kimsenin giysisine karışmamaktır diyorum sizin derdiniz özgürlükle.

• CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Evet her şey tesadüf nereden bildin?

• Derinmavi27
      Derinmavi27
      +1 yıl

Sana ne anlatsam değişmeyecek onun için sen kendi bildiğin benim de kendi bildiğim..

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Peki sen hangisinin doğru olduğunu düşünüyorsun?

1
    4 Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Evrim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İki düşünce içinde çok fazla kaynak var nasıl emin olabildin

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Çok fazla makale ve kitap okudum ve evrimin her detayı açıklanamasa da bir gerçek olduğu fikrine vardım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yine de yetersiz bence

Yorumla
  • Amozonerkeği
    Amozonerkeği Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 64%
    +1 yıl

Bilemedim ki evrime biraz daha yakınım ama tam evirimde demiyorum.

1
    0 Yorumla
  • onlyteenage
    onlyteenage Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl

Ne güzel anlamlı bir görsel👏 ben yaratılıştan olduğuna inanıyorum.

1
    0 Yorumla
  • ohadiyorummya
    ohadiyorummya Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Allah bizi yarattı evrim teorisi gerçek değil.

1
    0 Yorumla
  • Behlül-Haznedar
    Behlül-Haznedar Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 98%
    +1 yıl

Karar veremedim sence nedeir?

1
    1 Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Evrim diyorum ben

Yorumla
  • KanGörmüş
    KanGörmüş Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Evrim. Yaradılış diye bir şey yok ki

1
    1 Yorumla
    • KanGörmüş
      KanGörmüş
      +1 yıl

Keşke anket yapsaydın

Yorumla
  • külllkedisi
    külllkedisi Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Yaratılışsal bir evrim.

1
    0 Yorumla
  • Çiçekaçmayankaktüs
    Çiçekaçmayankaktüs Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Evrimsel bir yaratılış,

1
    0 Yorumla
  • Dessertsbaby
    Dessertsbaby Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 97%
    +1 yıl

Yaratılış

1
    0 Yorumla
  • BanaNeHa
    BanaNeHa Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 99%
    +1 yıl

Yaratılış

1
    0 Yorumla
  • Lady-X-Fantastic
    Lady-X-Fantastic Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 99%
    +1 yıl

Yaratılış.

1
    0 Yorumla
  • electraheartt
    electraheartt Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

evrim

1
    0 Yorumla
  • -Gnossiennes
    -Gnossiennes Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Evrim.

1
    0 Yorumla
  • Constantine_
    Constantine_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 69%
    +1 yıl

Evrim

1
    0 Yorumla
  • İndeepth
    İndeepth Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 67%
    +1 yıl

Evrim. tabii.

1
    0 Yorumla
  • Absürttbirisi
    Absürttbirisi Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Evrim

1
    0 Yorumla
  • Nestleseverxxx
    Nestleseverxxx Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 94%
    +1 yıl

Yaratılış

1
    0 Yorumla
  • Buzor
    Buzor Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 97%
    +1 yıl

Evrim

0
    0 Yorumla
  • QueenOfSea
    QueenOfSea Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Yaradılış😅😅

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Yaratılış

1
    0 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Yaratılış mı yoksa evrim mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evrim mi? Yaratılış mı? 6 cevap verildi
Evrim yaratılış ile çelişir mi? 7 cevap verildi
Neden evrim değil yaratılış? 4 cevap verildi
Evrim Bilimi mi Yoksa Dinlerdeki Yaratılışçılık mı? 10 cevap verildi
Evrimle mi var olduk yaratılışla mı hangisi bilimsel olarak ispatlandı? 21 cevap verildi
Evrim ve yaratılış hakkında kafa yorduğunuz oluyor mu? 9 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Hangi vücut tipi size daha hoş geliyor?
  • Eski mesajlarını okuyup ben bunu niye yazmışım dediğin oldu mu?
  • Size aşık olan biri var mı?
  • Biri, senin ondan hoşlandığını nasıl anlar?
  • Sizce normal bir ev temizliği kaç gün sürüyor, ben mi abartıyorum?
  • Size değer veren biri mi, yoksa sizin değer verdiğiniz biri mi? Hangisini seçerdiniz?
  • İmamoğlu ve Özel sizce yeni bir parti kurmalı mı?
  • “PASSENGER (YOLCU)” filmini izlediniz mi, nasıl buldunuz?
  • Banyo yaparken kese mi lif mi daha iyi temizlik hissi veriyor?
  • Sizce kadınlarda hangi saç şekli daha güzel?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨