Cehennemi her coğrafya ya da duygu duruma göre yorumlayabiliriz. Çölde ateştir kutuplarda buz evladını kaybedene depresyona girene ocagı batana ağır bir darbe yiyene hayat cehennemdir. Burdan kasıtla verilen imtiyazların geri alınması cehennemlik bir durumdur. Sonsuza kadar cehaletle kınanmış bir şekilde bırakılmakta bir nevi sonsuz ateşin içinde yanmak olacaktır zira yaşarken felsefe yapma bilgi edinme herşeyi öğrenme yetimiz varken dünyevi arzular peşinde koşarak bunları red ederek öldük ve yaratıcıyı anlama kapasitemizi red ettik ruhumuzu onunla bütünleştiremeden ahirete göçtük işte bu en büyük cehennemdir. Yani verilen beyin ve aklı kullanmamanın sonucu cehennemdir. Bize herseyi öğrenme imkanı sunan şey fiziksel bedenimizdir maddiyatıda maneviyatıda enerjiyide inceleyebilme imkanımız varken boş bir hayatla heba edersek somucunda sonsuz pişmanlık içine düşücez çünkü mutlak akıl olan yaratıcıya ancak akılla gidilir.. Kuranı kerimde Allah gecen her yere akıl kelimesini koyarsak aklın bize ne yapmamız gerektigi söyledigini görürüz..
Sonlu bir yaşamda yapılanlar için sonsuz ateşte yakmak adil ise tanrıda adil değildir. Önce yarat, sonra bir kader yaz, yazılan kader kötü ise sonsuz ateşte yak, o zaman yapacak bir şey yok, iyi birisi olsan dahi tanrı seni yakabilir. Zaten iyi ne? Kötü ne? Bunlara cevap verilmeli önce, sonra tanrı iyi mi? Kötü mü? Bu sorulara cevap verilmesi lazım.
Zaten ben tanrıya inanmıyorum bu insanların uydurmasıdır yani geçmiş zamanda insanlar daha bilimi bilmiyorken dinleri yazmışlardır korkutmak ya da kurallara uymaları için. bu yüzden de tanrıya inanmıyorum. ayrıca sonsuza kadar ceza adil ve mantıklı değil için de en küçük sevgi olan bir şey sonsuz cezayı mantıklı bulmaz zaten.
Sonsuz yanmayı bilemem ama şu an burada ki gerçekliği yalanlayamam veya inkar edemem. Zorla bir şey yapma durumu yoksa keyfe ve zevke yapılan kötülük yapma durumunun cezası olmalı yani bilmiyorum. Kimse Allah veya Tanrı gibi düşünmesi imkansız var veya yok benim düşünceme göre. Sadece çevreye ve kendine zarar vermemek benim fikrimce mantıklı. Detaylar yani ben insanım gözlemlediğim kadar bilgi sahibimiyim daha fazlasına değil bu sınırlı akılım ile.
Seçimlerin geneli hangi durumda olursa olsun iyi ve sevgi ile yapılabilir tabi başka bir insan tarafında zorla baskı ile alı konululmadıysa. Şunu da kabul ediyorum bu gerçeklikte eşitlik yok kendimi ve çevremi koruyabilidiğim kadar varım. Hayatı berbatlaştıran kanımca insanlar hatta kendi kenimi bile düşüncelerim ile zehirleyip kısır döngüye sokan bizzat benim. Bilmiyorum düşüncem bu yani felsefeci vs. Deģilim. Öte dünya konusunda gidip görmediğim için de ne desem canım yazı yazmış olucam. Ölünce.. hayırlısı..😕
Me too. Ancak gtun yiyorsa davranma :D dflkgjsdlkf karşında öyle bir güç varsa sen sadece bir robotsun sahibinin yaptıgı ! Sen bir robot üretsen sana kafa tutsa mutlaka söker dağıtırsın :D buda öyle bir şey
İnanıyonmu? Ayrıca hani şu deprem yüzünden en kaz altında 5 gün kalmış daha yeni doğmuş bir bebeğin yaşamasını bilimle açıklayabilirlermi her şeyi bilime bağlayanlar?
Kimseye bir şey yönlendiremem ben kimim ki? Veya insanlar bu sitede sorduğum sorudan etkilenip din değiştirecek kadar iradesiz mi sence? Ve neden bu kadar korkuyorsun bir şeyleri araştırıp düşünmelerinden insanların?
1. Evet idaresizler var maalesef 2. Korkmuyorum kızıyorum araştırdıklarıda yok burada inanmayanlar zaten var maalesef birde dini paylaşımlar yapıp konuşanlar daha çok olunca sonumuzun gelmesinden endişeleniyorum ayrıca Sana özel demiyorum nerde varsa hep yazıyorum gördüğümde uyarıyorum ama sen fazla alındın galiba
Sırf birisi seni tanımıyor diye müebbet hapis cezası vermek ne kadar adil değilse, kendisine adil diyen varlığın kendisini tanımadığını söyleyenlere orta çağ zihnihetiyle ceza vereceği iddiası hiçbir zaman olmayacak bir durum.