• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kültür & Sanat

Dünya'daki ilk insan hangi dilde konuşuyordu?

sarımınlaciverti
sarımınlaciverti Takip Et
Yoda Yaş: 119
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
14
Yapay Zekaya Sor
Dünyadaki ilk insan hangi dilde konuşuyordu?
Güncellemeler
+1 yıl
İlk dil Arapçaymış
Dünya'daki ilk insan hangi dilde konuşuyordu?
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Ragnar_Lodbrok
    Ragnar_Lodbrok Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 64%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 677 cevap paylaştı.

Dünya'daki ilk insan diye bir şey yok, o yüzden bu soru anlamsız

Ancak, bugün hala yaşayan dillerin klasifikasyonu incelendiğinde, toplam 4-5 tane dilden türemiş bir diller bütünü olduğu söylenebilir ancak bu da aşırı tartışmalı. En iyi incelenen diller Hint-Avrupa dillerinden oluşuyor, onların bile 488 tane dili var, çoğu ölü

Afrika'da yüzlerce, binlerde dil var, normal çünkü insanlığın Afrika'dan türediği kesin gibi. Asya'ya doğru gittikçe köken dil grupları azalıyor gibi, ancak sorun oraların dillerinin pek yazlı geçmişinin olmaması

1
    16 Yorumla
    • Abdurrahman00t
      Abdurrahman00t
      +1 yıl

Benim merak ettiğim, ilk insan diye bir şey yoksa birden binlerce kişi mi oluştu?
      İnsanlar üreye üreye çoğalıyor ya bir başlangıcı olması lazım değil mi?

Yorumla
    • Ragnar_Lodbrok
      Ragnar_Lodbrok
      +1 yıl

@Abdurrahman00t Neye göre başlangıç? İnsan olarak bildiğimiz canlı çat diye tek bir bireyden evrilmedi, koca bir kitle türleşme sonucu zamanla bugünkü halini aldı

Yani dolayısı ile, ortada bir tane insan, onlardan türeyen nesiller yok.

Yorumla
    • Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ u
      Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ
      +1 yıl

Kısacası ilk insan arapça konuşmuyordu 😃

Yorumla
    • Ragnar_Lodbrok
      Ragnar_Lodbrok
      +1 yıl

@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Aslında düşününce, ''Allah niye ilk başta hak dini gönderip korumadı'' sorusuna bir cevap verilmiş oluyor.

Cennette dil ne? Arapça, ilk insan nece konuşuyor? İlk İnsanca. Arapça gelişene kadar din gönderip durdu, Arapça gelişince daha da peygamber göndermedi

Nasıl inanmazsın, çok mantıklı?

Yorumla
    • Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ u
      Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ
      +1 yıl

Yorumlarını okumak çok bilgilendirici 👍

Yorumla
    • Abdurrahman00t
      Abdurrahman00t
      +1 yıl

İnsan formuna bakacak olursak, tesadüfen oluşacak bir şey değil. Günümüz teknolojisi ile bile beyni anlamakta aciz kalan bilim var.

Böyle muhteşem bir düzen milyonlar, milyarlarca denemeden olduğuna inanmak hiç akıl kârı değil.

"koca bir kitle türleşme"
      Bu bana Kur'an'da şu ayeti anımsattı: And olsun biz insanı kuru bir çamurdan, suretlenmîş balçıktan yarattık." (Hicr, 15/26).
      Tabi benim inancımda, önce Adem as. Sonra Havva as yaratılmıştır.

İslam bunu çok uzun zaman önce söylemiş. Henüz bilim diye bir şey o zamanda mümkün değilken.

Cennetteki dil nedir, şu nedir gibi sorular pek ilgimi çekmiyor, fayda verici sorular değil.

Yorumla
    • Ragnar_Lodbrok
      Ragnar_Lodbrok
      +1 yıl

@Abdurrahman00t Arkadaşım, insanların bir yılan tarafından kandırılmış iki tane ahmağın cennet diye süper fantastik bir yerden sürüldüğü için bu dünyada olduğuna inanıyorsun

O çok mantıklı geliyor da bu mu saçma geliyor? Bırakın allahaşkına ya! Nereye tesadüfen oluşacak bir şey değil? Evrim tesadüflere dayanmıyor zaten inatla, ısrarla şu meseleleri din adamlarının retoriğiyle değerlendirmeye uğraşıyorsunuz!

Yorumla
    • Abdurrahman00t
      Abdurrahman00t
      +1 yıl

Ben senin inancına hakaret ediyor muyum? Edebi bir şekilde tartışma, konuşma olacaksa olur. Böyle saygıdan yoksun bir şekilde konuşmanın lüzumu yok.

Herkes ölünce neyin ne olduğu ortaya çıkar. Çok değil, 50 - 80 yıl sonra mutlaka ölürüz (belki yarın)

İyi günler.

Yorumla
    • Ragnar_Lodbrok
      Ragnar_Lodbrok
      +1 yıl

@Abdurrahman00t Bir şeye hakaret etmiyorum, olanı söylüyorum.

Bal gibi de biliyorsun en basit tabirle, deli saçması olan bir şeye hiç düşünmeden inanıp, evrimsel mekanizmaya saçma demenin anlamsız olduğunu

Nasıl ifade edeceğiz ulan biz kendimizi? Hemen her şeye hakaret yaftası vurup mağduriyete kaçacaksanız, bari dininizi her konuda öne atmayın

Çünkü hiçbir şey söylenmesin istiyorsunuz, böyle bir hakkınız da yok

Yorumla
    • Abdurrahman00t
      Abdurrahman00t
      +1 yıl

Bu nedir bu, "Arkadaşım, insanların bir yılan tarafından kandırılmış iki tane ahmağın cennet diye süper fantastik bir yerden sürüldüğü için bu dünyada olduğuna inanıyorsun"

Senin kötülediğin İslam inancının ideolojisinde şöyle bir anlayış var, onların tanrılarına küfür vb şeyler etmeyin. Sizde daha akıllı zannettiğiniz yerde bile daha gerici düşünüyorsunuz.

İnsanın dini kendini oluşturur. Nasıl ki siz kendinize ya da bilime inanıp o araştırmalar konusunda argümanlar sunup, onlar gibi konuşuyor iseniz bizde inancımız doğrultusunda konuşuruz.

Bilimin yanıldığı çok çok dönemler oldu. Sizde inandığımız şeyler gibi olacaksınız.

Ben size bir şey söylemeyin diye bir şey mi dedim? Tekrar edeyim isterseniz, "Edebi bir şekilde tartışma, konuşma olacaksa olur. Böyle saygıdan yoksun bir şekilde konuşmanın lüzumu yok."

Anlaşılan siz fevri davranıyor ve görmüyorsunuz benim ne demek istediğimi. Hoş görmeseniz de olur. Dilediğiniz gibi yaşayın.

Yorumla
    • Ragnar_Lodbrok
      Ragnar_Lodbrok
      +1 yıl

@Abdurrahman00t E bu saçma değil mi yani? Sonuçta eğer mantıklı bir tartışma içinde isek, bunun rasyonel olarak inanılacak tarafının olmadığını kabul etmeniz lazım.

Evrime ''Oluru yok'' diyip buna saçma denince ''Hakaret'' diye karnınızdan konuşamazsınız, ben fevri değilim siz aptalca şeyler söylüyorsunuz

Bilim yanılınca ne oluyor? Kendini düzeltiyor

Siz dünyanın en abartılı, en iddialı, altında da hiçbir kanıt olmayan iddialarına inanıyorsunuz, yanılıyor olma ihtimaliniz biliminkinden bin kat fazla. Yanılma durumunda bir şeyin düzeltileceği de yok, nesiller boyu hayatından çalınmış, parası, vakti, hatta ailesi ile olan ilişkileri zarar görmüş milyonlara bu sorumsuzca savunduğunuz inançların kaybettirdiklerini geri verme şansınız yok

Bir de şu ''Benim ne dediğimi görmüyorsunuz'' diyenler, genelde karşı tarafın ne anlattığını anlamayanlar oluyor, dünyanın en sığ yerinden konuya bakmanın dezavantajları bunlar

Yorumla
    • Abdurrahman00t
      Abdurrahman00t
      +1 yıl

Ya kimin milyonları gitmiş? Kim kandırılmış? İslam inancından hangi kötülüğü yapın diye emrediyor da insanlar onu yapıyor da sömürü uğruyor?

İslam'ın iddia ettiği şeylerin hangisi yalan çıkmış. Şu günahtan, şundan yasak dur bunu yapma diye üzerine basa basa söylenilen şeyleri insanlar yaptığında zarara uğruyor.

Tek bir doğru vardır. Senin doğrun mu, benim doğrum göreceğiz diyorum. Senin bugün bana sunduğun kaynaklar, birkaç sene sonra "aslında bu böyle değilmiş, yanılmışız" denildiğinde, siz ne diyeceksiniz? Geçmişte olduğu gibi eski olarak kabul ettiğiniz şeyi yeni bir şey ile değiştirip, aslında bizim doğrumuz buydu, biz geç farkettik" diyeceksiniz.

Bizim inancımızda zaten insanın klavuzu belli, Kur'an. Kuranı açıkça tefsir eden de hadisler.

Siz üstün körü okuyup, tefsirini idrak edemez iken yalan demeniz safsata. Ben bilime düşman biri değilim, ben bilimin bu kadar gelişmediğini söyleyen biriyim sadece. Şu an çelişkili gibi görünen bilim.

1400 küsür sene önce Kuran'da evrenin nasıl yapıldığı anlatılıyor. Bilim buna ne zaman ulaştı? 100 sene önce miydi? Bu sadece bir örnek.

Yani kusurlu bakarsanız her şeyde kusur görürsünüz. Ama siz görmek istemiyor gibi konuşup, zamanla değişen bilime ayak sağlayıp değişiyorsunuz. Doğru olan bir şey değişmez.

Sığ olmayan hayatınızda başarılar.

Yorumla
    • Ragnar_Lodbrok
      Ragnar_Lodbrok
      +1 yıl

@Abdurrahman00t İslam inancının kendisi kötü olabilir, ayrıca, bence mesela kadınların yanında erkek olmadan sokağa çıkmasının iyi olmadığını savunmak, sıkı bedevi değerlerini topluma dayatmak, din tabanlı merkezi otorite altında insanları örgütleyip sürekli savaş çıkarmaya dayali bir ideoloji kurmak tamamen kötü şeyler ve hepsi İslam'da var.

İslam'ın iddia ettiği ne doğru çıktı da yalanını arıyorsun? Kuran'ı açıp okudun mu? Dağların dünyaya stabilite olsun diye kazık olarak çakıldığını söylüyor, Zülkarneyn'in Güneş'i bir balçık içinde batarken gördüğünü iddia ediyor vesaire.

Tek bir doğru yoktur, doğruluk diye bir şey yoktu zaten.

Şu ''Siz sonra yanılacaksınız'' edebiyatı gerçekten sıktı ya, siz istiyorsunuz ki, çağlar boyunca hep aynı şeylere inanılsın, aynı değerlerde kalalım, sabit bir yapımız olsun.

Ama sonra ''Gerici'' diyince de bozuluyorsunuz e bu tam gericilik işte. ''Ben hiç değişmiyorum, benim inancım mutlak doğrudur ve kanıtlama ihtiyacım da yok, artık bu inançların atıl kaldığı, hiçbir toplumsal değerle uyuşmadığı ve yasalarla da çelişir hale geldiği bir çağda bile inatla bunları savunacağım, kimse de bir şey bilmiyor'' tavrı var ve bu uzun vadede sana ve senin kafa yapındakilere zarar verecek.

Çünkü 20 yıldan sonra bir de iktidar değişimi olur da bundan usanmış insanların talepleri ülkeye hakim olursa, çok büyük açmazda bulacaksınız kendinizi

Yorumla
    • Ragnar_Lodbrok
      Ragnar_Lodbrok
      +1 yıl

@Abdurrahman00t Kuran'da da evrenin nasıl yapıldığı falan anlatılmıyor, palavranızdan da usandık artık. Biz onu genişletmekteyiz diye niyeyse şimdi bir çeviri yapılıyor, onun da ne anlamda söylendiği bilirsiz, aynı Kuran göğün bir kubbe gibi yükseltildiği gibi tamamen yanlış şeyler de söylüyor haybeye maval okuyorsunuz

Yorumla
    • Abdurrahman00t
      Abdurrahman00t
      +1 yıl

Görelim 😂

Yorumla
    • Abdurrahman00t
      Abdurrahman00t
      +1 yıl

Ben sana gel benim doğruma demiyorum. Doğru bildiğini yaşa. Ben sana ne kadar anlatsam da boş.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• CEWİLLARD
    CEWİLLARD Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Süryanice, İbranice ya da Aramca. (Dinlere göre)

İlk dil diye bir şey var mı o da şüpheli. Çünkü bir dilin dil olabilmesi için geniş bir topluluk tarafından konuşulması lazım. Kime göre ilk dil? Mezopotamya'da Aramca Asurca Sümerce ilk dildir Mısırda Mısırca. Çinde Mandarin. Avrupada Keltçe.

Yani ilk dil diye bir şey yok. Her toplumun kendine göre ilk dili var.

0
    1 Yorumla
    • CEWİLLARD
      CEWİLLARD
      +1 yıl

İlk dil Arapça değil. On bin yıldır Arabistan'dan çıkamayan bir toplum nasıl ilk dil olur?

Yorumla
  • Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ u
    Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 35%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 404 cevap paylaştı.

Bilenler aydınlatsın arapça diyorlar 😃

0
    1 Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

😂😂

Yorumla
  • kralkobrax21
    kralkobrax21 Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 52%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 605 cevap paylaştı.

Şimdi bazıları arapça diyeceklerdir.

0
    3 Yorumla
    • kralkobrax21
      kralkobrax21
      +1 yıl

En iyi görüş için teşekkürler

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Ricalar 😀

Yorumla
    • kralkobrax21
      kralkobrax21
      +1 yıl

☕️

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

6

Cevap

18

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 24,5b cevap paylaştı.

işaret dili

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bunun deneyi yapılmış yanılmıyorsam. İbranice olduğu saptanmış. Yeni doğan çocuk izole edilmiş dil edinmesin diye ve kendi ağzından çıkan ilk kelime bekos yani ekmek olmus.

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Frigce imiş o İbranice değil.
      barisozcan.com/.../

• sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Ben sümer diye biliyorum

• Junİchi
    Junİchi Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Konuşmaya gereksinim duyduklarını sanmıyorum ama işaret dili olabilir

1
    0 Yorumla
  • XG10AV
    XG10AV Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 581 cevap paylaştı.

Bilimsel olarak öncelikle işaret dili ve sonrasında Tamil ve Sanskritçe.

Dinsel olarak ise ilk insan olarak kabul gören Hz. Adem Cennet'te Arapça, Yeryüzünde Süryânîce konuşuyordu.

0
    1 Yorumla
    • Ragnar_Lodbrok
      Ragnar_Lodbrok
      +1 yıl

Sanskritçe en eski dil falan değil, Bronz çağında ortaya çıkmış bir dil

Sanskritçe ile aynı dönemde var olan başka diller yok mu da Sanskritçe ilk dil oluyor? Bugün Hint Avrupa dili bile yeniden oluşturulma aşamasında bayağı leksografisi belirlenmişken nasıl Hint Avrupa Dilinden Türemiş Sanskritçe en eski dil oluyor yahu?

Yorumla
  • Dördüncümurat4
    Dördüncümurat4 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 98%
    +1 yıl

Eskiden dünyada tek bi dil vardı , insanlar sapkınlaştıkça Allah onlara ceza olsun diye dillerini karıştırdı , ilk dil Ademce olması mantıklı 🤷🏻‍♂️

0
    0 Yorumla
  • ErtugrulKARTAL1903
    ErtugrulKARTAL1903 Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 68%
    +1 yıl

Bende merak ediyorum. Gören eden de yok. Herkes sallıyor işte bir şeyler 🤣

1
    6 Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Aynen sallamak bedava 😀

Yorumla
    • ErtugrulKARTAL1903
      ErtugrulKARTAL1903
      +1 yıl

İşaret ediyorlardı kesin birbirlerine. Ama gözleri görmüyor diye de bir rivayet var 😂

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

İlk insan kör mü yaratılmış nasıl hayatta kaldı la bunlar 😂

Yorumla
    • ErtugrulKARTAL1903
      ErtugrulKARTAL1903
      +1 yıl

6. His galiba 😀. Birbirlerini çıplak görmesinler diye kör olduklarını biliyorum 🤭🤷🙈

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Tüh mahrum kalmışlar 😀

Yorumla
    • ErtugrulKARTAL1903
      ErtugrulKARTAL1903
      +1 yıl

Ahahah sonradan açılmış işte gözleri. Sayelerinde biz gelmişiz dünyaya 😀😝😈💪

Yorumla
  • Kenank07
    Kenank07 Takip Et
    Guru Yaş: 38
    +1 yıl

ilk dil hangisi bilmiyorum da ilk konuşan kesin kadındı 😂

0
    0 Yorumla
  • Alakurt78
    Alakurt78 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35
    +1 yıl

ben bunu değil de ilk saksoyu kim çekti ne düşünüpte çekti onu merak ediyorum

1
    26 Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Boşuna demiyorlar insanın başına ne gelirse ya meraktan ya da yaaa... Diye 😅😅😅

Yorumla
    • Alakurt78
      Alakurt78
      +1 yıl

@Kenank07 hahahahahahahahah

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Benden demesi bebeğim sen bilirsin 😅

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Gerçekten bunu mu merak ediyorsun🤦‍♀️😂

Yorumla
    • Alakurt78
      Alakurt78
      +1 yıl

evet bunu merak ediyorum

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Bende merak etmeye başladım bak 🤔

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Bu meraktan dolayı basınız sık aik belaya giriyor mu sizin 😅😅🤔

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Sen sus

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Siz aranızda anlasın hangimiz daha merak diye ok 😅

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Sen konuşma sen daha meraklısın 🤣

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Bişey derdim de neyse bro 😂

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Hıhı

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Sen saksonun tarihini merak et bence çokta şey yapma fazla

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Oldu sende gizli üyeyi merak et 😝

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Sen varya sennnn bide oralcı ciktinya pess 😂😂😂

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Oysaki ben seni böyle mi hayal etmiştim haa 😄

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Kimi 🤣

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Sarının lacisini 😂

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

🤫🤫🤫

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Maşallah sen benden daha merakliymissin sen sus 🤫🤭

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Merak konusunda üstüme tanımam 😂

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Biz seninle başkası şahit olmadan konusamiya ak miyoz bak bu seferde diger meraklı üyeye ileti gidiyor her seferinde 😂😅😂😅

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Gitsin o belki memnun mesajları okumaktan 😂

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Böyle daha zevkli oluyor ayrıca 🤣

Yorumla
    • Kenank07
      Kenank07
      +1 yıl

Farkettim zevkinden odun vermiyorsun 😅

Yorumla
    • Alakurt78
      Alakurt78
      +1 yıl

boktan sohbetinize özelden devam edermisiniz.

Yorumla
  • İstanbull_hanım
    İstanbull_hanım Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

Bence konuşmuyordu dil sonradan doğdu

1
    0 Yorumla
  • a101kekspir
    a101kekspir Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Kemal sunanın bir filmi vardı hanzo kjj

2
    0 Yorumla
  • TeslaDaVinci
    TeslaDaVinci Takip Et
    Guru Yaş: 49 , eic 97%
    +1 yıl

Arapçanın ilk versiyonu sanırım.

0
    16 Yorumla
    • kralkobrax21
      kralkobrax21
      +1 yıl

Kim söylüyor

Yorumla
    • TeslaDaVinci
      TeslaDaVinci
      +1 yıl

@kralkobrax21 O dönemde Hz. Ademin yaşadığına inanıyorum. Bir dilin oluşması için yeterince topluluk olmayabilir.

Yorumla
    • kralkobrax21
      kralkobrax21
      +1 yıl

Arapça olduğunu nereden biliyorsun ve kim söylüyor

Yorumla
    • TeslaDaVinci
      TeslaDaVinci
      +1 yıl

@kralkobrax21 ilk versiyonu dedim. Refaransım Kuranı Kerim.

Yorumla
    • kralkobrax21
      kralkobrax21
      +1 yıl

Kur'an araplara inmeseydi de Fransızlara inseydi bu sefer de Fransızca derdin

Yorumla
    • TeslaDaVinci
      TeslaDaVinci
      +1 yıl

@kralkobrax21 Kuranda yazsaydı evet. Aşlah ayetinde ifade etmiş. Hz. Ademe isimleri öğretmiş.

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Hz İbrahim de mi araptı onada mı arapça indi?

Yorumla
    • TeslaDaVinci
      TeslaDaVinci
      +1 yıl

O dönemde insan sayısınıda değerlendirmeniz lazım. Maymundan geldiğimize inanmıyorum. Milyonlarca yıllık süreç içerisinde maymunların kalmaması gerekiyordu. Hala varlar. Bu sebeple yaratılış gereği, Hz. Adem ilk insandır. Allah kendisine isimleri öğrettiğini ayetinde söylüyor. Bende arapçanın ilk versiyonu olduğunu düşünüyorum.

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

İnanç ayrı bi konu şimdi arapça dersen önceki peygamberlerinde ayetleri var hepsi arapça değildi ben sümer dili olduğunu düşünüyorum

Yorumla
    • TeslaDaVinci
      TeslaDaVinci
      +1 yıl

İlk tarihi kalıntılar var ama o zaman göbeklitepe senin bu tezini yaşanlayabilir. Onlar sümerce konuşmuyorlarsa eğer.

Yorumla
    • kralkobrax21
      kralkobrax21
      +1 yıl

İlk dil nasıldı kimse bilemez, arkeolojik buluntular sadece yazı ile ilgilidir. Konuşma dili on binlerce yılda değişmiştir.

Yorumla
    • TeslaDaVinci
      TeslaDaVinci
      +1 yıl

@kralkobrax21 kimsenin bilnediği konuda sende yorum yapıyorsun.

Yorumla
    • kralkobrax21
      kralkobrax21
      +1 yıl

Arapça olduğunu sen söylüyorsun

Yorumla
    • TeslaDaVinci
      TeslaDaVinci
      +1 yıl

@kralkobrax21 Arapçanın ilk versiyonu dedim.

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Doğru Allah'ın tek bi dili vardı o da arapçaydı bize haksızlık oldu aynen bu şekilde oldu

Yorumla
    • TeslaDaVinci
      TeslaDaVinci
      +1 yıl

Ne alaka. Türkçe konuşman seni dinsiz mi yapıyor. Bir din bir millete ait diye bir şey mi var. Sadece dili bu. Bu nasıl bir mantık ve bencillik anlamadım.

Yorumla
  • CptSimonRiley
    CptSimonRiley Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

İlk insan yok.

1
    0 Yorumla
  • DalgınBirKız
    DalgınBirKız Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 98%
    +1 yıl

Arapça diye biliyorum

0
    1 Yorumla
    • kralkobrax21
      kralkobrax21
      +1 yıl

Kim söylüyor

Yorumla
  • AnneBitti
    AnneBitti Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 96%
    +1 yıl

İnsanca konuşuyordu 😄

0
    0 Yorumla
  • acexx
    acexx Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

ilk insanlarin dilini konuşuyordu :)

0
    7 Yorumla
    • acexx
      acexx
      +1 yıl

Yok öyle birsey

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Ne yok

Yorumla
    • acexx
      acexx
      +1 yıl

İlk dipbarapca yazmisin

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Şaka yaptım arapça diyenler oluyorda 😂

Yorumla
    • acexx
      acexx
      +1 yıl

Himm Büyük ihtimalle tarzanca

Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Sümer diye biliyorum ne kadar doğrudur bilemem.

Yorumla
    • acexx
      acexx
      +1 yıl

Sümerler 5 6 bin yıllık daha eski diller vardir

Yorumla
  • AskıdaHayat
    AskıdaHayat Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Konuşmuyordu bence

0
    2 Yorumla
    • sarımınlaciverti
      sarımınlaciverti
      +1 yıl

Ee nasıl diller oluştu

Yorumla
    • AskıdaHayat
      AskıdaHayat
      +1 yıl

Önce işaret dili, sonrasında jest ve mimikler. Konuşmanın gelişmesi de bunların getirdiği gerekeinimler

Yorumla
  • ElCuco
    ElCuco Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl

Maymunca

0
    0 Yorumla
  • KahveSacliHeRif
    KahveSacliHeRif Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 46%
    +1 yıl

Hiç dusunmemistim

0
    0 Yorumla
  • TekErkek94
    TekErkek94 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Farsça.

0
    0 Yorumla
  • HBsrr
    HBsrr Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 43%
    +1 yıl

Kuş dili

0
    0 Yorumla
  • Varcharr
    Varcharr Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

Soru mu bu Türkçe tabii 😒

0
    0 Yorumla
  • Kaphiedral
    Kaphiedral Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl

Bence İbranice.

0
    0 Yorumla
  • justtttt
    justtttt Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl

İşaret diliyle

0
    0 Yorumla
  • Bymeraklı11
    Bymeraklı11 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Tanzanyaca :)

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Dünya'daki ilk insan hangi dilde konuşuyordu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Dünyadaki ilk insan hangi dilde konuşuyordu? 15 cevap verildi
Sizce Dünya'daki ilk insanlar hangi dilde konuşuyorlardı? 4 cevap verildi
Sizce Dünya'daki ilk insanlar hangi dilde konuşuyorlardı? 17 cevap verildi
Dünya üzerinde ilk konuşulan dil, hangi dildi? 10 cevap verildi
Sizce dünya üzerinde ilk konuşulan dil hangisiydi? 39 cevap verildi
Arkadaşlar ödev hazırlıyorum, sizce Dünya üzerinde ilk konuşulan dil hangisi? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İnsan kalbini korudukça soğuk biri gibi mi görünür?
  • Bana okuduğunuz en güzel kitabı önerecek olsanız bu hangi kitap olurdu?
  • En cok neyinize iltifat alıyorsunuz?
  • Alexander Nübel Beşiktaş'ta! Sizce Alman kaleci Beşiktaş'ta başarılı olabilir mi?
  • Şiddet gören erkeklerin başvuru yapabileceği bir yer olmalı mı?
  • Youtube Videosu İzlerken Hangi Kalitede İzlersiniz?
  • Tokalaşmayı sever misiniz?
  • Sizce bir insanın hayattaki gerçek değeri neyle ölçülür?
  • Bu devirde nasıl sevmek lazım?
  • İlişkide tartışma çıkınca sevgiliye engel atan mı yoksa engellenen taraf mısınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨