Soru aynı bu şekilde verildi yani hocamız dünyadaki insanların ilk hangi dilde konuştuklarını sormuş yanlış anlamadıysam, google ile bulamadım, sizce nasıl hazırlayayım, ne yazayım...

Soru aynı bu şekilde verildi yani hocamız dünyadaki insanların ilk hangi dilde konuştuklarını sormuş yanlış anlamadıysam, google ile bulamadım, sizce nasıl hazırlayayım, ne yazayım...
Âdem aleyhisselama, şu anda dünyada mevcut bütün dilleri öğretildi. Âdem aleyhisselam da Arapça, Süryanice, İbranice ve diğer bütün dillerde kitaplar yazıp her dil ile konuşmuştur. Hz. Âdemden sonra çocukları dünyanın her tarafına dağılınca, onlardan her biri, bu dillerin belirli birisiyle konuşmaya başladı.
Tabi Darwin teorisine inanılirsa, dil ilk oluşurken insanların anlamlı homurtularıyla ve varlıkların çıkardıkları sesleri taklit etmesiyle, jest ve mimiklerle oluştuğu, zamanla dilim kendi doğal seyri içinde o dili konuşan toplumun kültürüne bağlı olarak geliştigi dusunülmekte. Yani
Ses ve görsel işaretlerle doğanın yansımaları ve taklitleri > Seslerin kelimelere dönüşmesi > Kelimelerin tabletler, duvarlar ve kağıtlar gibi cisimlerin üzerinde yazıya dökülmesi > Gramer ve fonetik kuralların olusması şeklinde asama kaydediyor. Bu sebeple dünyanın ilk dili diye bir şey yoktur. Farklı coğrafyada yaşayan farklı insanlar, kendi kültürlerine uygun olarak konuştular. Bu sebeple yüzlerce farklı dil var deniyor.
Teşekkür ederim yazdıklarınızı temize geçtim bir iki şey de ben ekledim bugn götüreceğim elinize sağlık ♥
Rica ederim. Bilsem daha uzun yazardim. :)
ben olsam doğa üstünü de işin içine katar hem materyalist hem doğa üstü cevaplar vererek cürretkar davranırdım.
insanlar bir şekilde dil geliştiriyor benim bildiğim kadarıyla büyüyene kadar izole edilseler bile.
Cevap
3Cevap
hoca ne sormuş buraya yazarsan biz de anlayalım
İletişim amaçlı sesler çıkarıldı. Soru saçma
Hangi dil kuramina gore
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?