Wilipedia'da Dünya'da ilk konuşulan dilin Sanskritçe olduğu yazıyor...

Wilipedia'da Dünya'da ilk konuşulan dilin Sanskritçe olduğu yazıyor...
Sanskritçe olacağını zannetmiyorum, herkesi Aryan ırkı yapmak gibi bir dertleri var galiba 😀 Bir arkadaşın da dediği gibi ilk konuşulan dil işaret dili olabilir, hatta sonraları; seslerle, hecelerle ve yazılarla kendilerini ifade etmiş olabilirler. Bunun en güzel örneklerini, mağarada yapılan çizimler, su testisi, çanak-çömlek ve taşlara yapılan doğa taklidi çizimler örnek olarak gösterilebilir. Sanskiritçe dilinden ziyade bana nedense Orhun Alfabesi olan Runik yazısı daha eski gibi geliyor.
Hiçbir fikrim yok. Bu konuda araştırma yapmaya gerek duymadım. İlginç bir konu. Eğlenceli bir yazıya boş zamanımda denk gelirsem okumak isterim. Ama şu anda klasik mantık çalışmam lazım.
Hadi Omayra... Yaparsın sen. Oku bi çırpıda şunu 😊
Dert aldım durup dururken. Bir şeyi yarım bırakma huyum da yok. Mecbur bitireceğim 😊
Hukuk mantığı mı klasik akıl yürütme mi, hobi olarak okumuyorsunuzdur diye varsayıyorum 😊
Klasik mantık.
Açık öğretim sosyoloji 2. sınıf... haftaya finaller var 🙄
Kolay gelsin, "Bütün öğrenciler çalışkandır"ı ters döndürün diyeblirler 😊
🙄 Du bakalım biraz okuyayım döndürebilecek miyim... Liseden beri mantık okumadım
Kolay gelsin 😊
Sağolasın
Hiçbir öğrenci çalışkan olmayan değildir. (yani hiçbir öğrenci tembel değildir anlamında)
👍
Cevap
8Cevap
İlk dilin işaret dili olduğu düşünülüyor.
İlk insanlar konuşmayı bilmiyordu bence sonrakiler konuşmaya başlamıştır.
Ilk insan ya da ilk dil yoktur, evrim vardır. milyar yıl içinde homo sapiens olarak homurtu, hırıltı, bağırtı gibi seslerden dillere geçmişiz
Bunu araştırmanın bana hiçbir şekilde fayda vermeyeceğini bildiğim için umrumda değil.
Arapça . Ondan hala ilk çağda yaşıyor olabilirler 😛
@54srp sen bilirsin. Hangı dili konusuyordunuz 😂
Gönül mü o kim 😂
Harbiden fosilsin aklına gelen insana bak ya 😂
İşaret dili ilk etapta
Bence neden dillerini daha çok kullanıyorlardı.
*beden dillerini
Mağara dili
şuşuca
Olabilir
2018de oynadığım zamanlar da para istiyordu, hala öyledir herhalde
Keske konusmasalardi
Hz adem ilk insan olduguna gore arapçadir galiba
Arapça değil
Çince
Mogolca
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar