Idrak'ı okudum gerisini pek çözemedim uykuluyum belki ondandir. 2 sene önce öğrenmiştim osmanlica ama unuttum ya arapca harflerinide hep unutunca böyle oldu 🥺
Selamün aleyküm, ezberleri nasıl yaptınız, izlediğiniz belirli bir teknik ve yöntem oldu mu? Bende ilahiyat öğrencisiyim, ezber yaparken zorluk yaşıyorum, yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum, şimdiden Allah razı olsun inşallah
Evet islam alfabesi fakat islam alfabesini eski türkçe yazıtlarıymış gibi yansıtamazsınız çünkü islam harfleri araptır islamiyette arap yarımadasında gelmiştir bu konuda hemfikiriz sanırım dile türkçe diyebilirsiniz fakat islam harfleriyle yazılan harflere eski türkçe diyemezsiniz ve bunu anlamamızı bekleyemezsiniz.
Latin harfleriyle yazıyorum evet dilim latince değil fakat harfler latince ben latince harfler yazarak insanlara bakın bu eski türk alfabemiz diye tanıtamam çünkü bu latin alfabesi biz ise onu kendimize uyarlamışız.
1'ncisi yukardan bakarak konuşma benimle yaşın kaç ki abicim diyorsun bana. 2'ncisi ise ben osmanlıca ya eski türkçe demiyorum mesela şuanki dilime dahi ben türkçe demiyorum latince diyorum dediğin gibi asıl türkçe orhun tamgalarıdır ve ben ondan başka bir dile de eski türkçe diye hitap edilmesinden yana değilim.
Sefine-iBelagat kardeşim ben gereken cevabı verdim neyin atarını yapıyorsun. al aha bir daha verim "İdrâk-i maâlî bu küçük akla gerekmez. Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Idrak'ı okudum gerisini pek çözemedim uykuluyum belki ondandir. 2 sene önce öğrenmiştim osmanlica ama unuttum ya arapca harflerinide hep unutunca böyle oldu 🥺
bir tekrar ile yeniden gelir o
İdrâk-i maâlî bu küçük akla gerekmez. Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez yazıyor
"İdrâk-i maâlî bu küçük akla gerekmez. Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez. Bediüzzamanın sözüdür kendisi birde bu türkçe değil osmanlı arapça...
Ben hafızım bu arada arapçam var o yüzden direk anladım.
Osmanlıca Arapça değildir Türkçedir.
Arapça ve Farsça etkisinde bir Türkçedir Osmanlıca
Ben nasıl anladım o zaman gayette arapça bilgimle anladım.
Selamün aleyküm, ezberleri nasıl yaptınız, izlediğiniz belirli bir teknik ve yöntem oldu mu? Bende ilahiyat öğrencisiyim, ezber yaparken zorluk yaşıyorum, yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum, şimdiden Allah razı olsun inşallah
Millet türk dilin yazılma şekli ise arapçadır tabiii girdirdikleri harfler var yalan yok burada ama arapça yani...
Osmanlı Türkçesi İslam harfleriyle yazıldıgı için olabilir mi acaba?
şimdi latin harfleriyle yazıyorsun o vakit şimdi bu latince mi senin mantıgına göre
Evet islam alfabesi fakat islam alfabesini eski türkçe yazıtlarıymış gibi yansıtamazsınız çünkü islam harfleri araptır islamiyette arap yarımadasında gelmiştir bu konuda hemfikiriz sanırım dile türkçe diyebilirsiniz fakat islam harfleriyle yazılan harflere eski türkçe diyemezsiniz ve bunu anlamamızı bekleyemezsiniz.
Latin harfleriyle yazıyorum evet dilim latince değil fakat harfler latince ben latince harfler yazarak insanlara bakın bu eski türk alfabemiz diye tanıtamam çünkü bu latin alfabesi biz ise onu kendimize uyarlamışız.
Abicim halk arasında Osmanlıcanın bir diğer adı Eski Türkçedir
ben Eski Türk alfabemiz diye bir kelam etmedim.
Türklerin ilk ve kendi buldukları alfabe Orhun tamgalarıdır günlük hayatta kullanırımda bu tamgaları
1'ncisi yukardan bakarak konuşma benimle yaşın kaç ki abicim diyorsun bana.
2'ncisi ise ben osmanlıca ya eski türkçe demiyorum mesela şuanki dilime dahi ben türkçe demiyorum latince diyorum dediğin gibi asıl türkçe orhun tamgalarıdır ve ben ondan başka bir dile de eski türkçe diye hitap edilmesinden yana değilim.
Abicim lafını herkese karşı kullanırım ben böyleyim.
Lisan ile alfabe arasında ki tefrikayı anlamanız umuduyla..
Türkçeyede latince dendi ya ölsemde gam yemem
Vesselam
İslam harfleriyle yazıldığı için arapça oluyor olabilir mi acaba?
İslam harfi diye bir şey de yoktur ayrıca. Kuran harfleridir o. Kur'an harflerinin dili de Arapça dır
Kız ben seni vurmaz mıyam, saçlarından asmaz mıyam, seni gibi bir zalimi tarihlere yazmaz mıyam yazıyor
komik oldugunuzu sanıyorsanız sizin yerinize utanayım
Bu kadarlarını okuyamıyorum 🥲
aga be
İdrâk-i maâlî bu küçük akla gerekmez. Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez yazıyor
Eski turkce degil bu arap harfleriyle turkce...
Osmanlıca halk arasında da litaratürde de Eski Türkçe diye geçer
Kemal Kılıçdaroğlu aday olmasın
Yazıyor.
😂😂ha ha ah ahah o heryere uyuyor ama haaa...
ucuz siyasetinizi gidin başka yerde yapın basit
Sefine-iBelagat kardeşim ben gereken cevabı verdim neyin atarını yapıyorsun. al aha bir daha verim
"İdrâk-i maâlî bu küçük akla gerekmez. Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez.
@halil233 sana demiyorum yukardaki densize diyorum
İki sohbet de edemeyeceğim ayrıca ucuz ne alaka?
neyse münakaşaya girmeyeceğim iyi geceler
Münakaşa gerektirecek Bir şey görmüyorum zaten iyi geceler
Bu arapça Türkçe değil
Türkçedir
Pardon hsjsjs
harf ınkılabın zararlarının tezahürü
Senin öyle yazan parmakların dert görmesin