Okumak için aldığınız bir kitabı sevmezseniz eğer yarıda bırakır mısınız yoksa bitirir misiniz?

Okumak için aldığınız bir kitabı sevmezseniz eğer yarıda bırakır mısınız yoksa bitirir misiniz?

Yarıda bırakmayı sevmiyorum ama çokta anlamaya çalışarak okumam. Daha doğrusu beğenmediğim için boş okurum. Sadece öylesine. Mesala bu kitabı aldım beğenmedim okudum ama zevk almadım. Bir an önce bitmesini istedikçe kitap elimde süründü 🤦♀️
İnsan sevmediği şeye ne kadar tahammül edebilir ki? Sabretmek için okuyabilirim mesela sevmediğim kitabı, sabrı öğretir, sevmediğin şeye dayanma gücünü artırır ama zaten sabırlı biriysem o kitaptan alacağım hiçbir verim kalmamıştır, başka kitap okurum.
Ayrıca benim bu sitede yazdıklarım genelde mantıklı şeyler oluyor. Sitedeki arkadaşlarım yazılarımı, görüşlerimi dikkatli bir şekilde okuyup ders alsınlar. Herkes için çok önemli ve hayati şeyler paylaşıyorum. Özellikle benim görüşüme denk geldiğiniz anda bir kağıt kalem alıp not almanızı tavsiye ediyorum.
Genel olarak takıntım olduğu için hem film hem de kitap dahil yarıda bırakmak gibi huylarım hiç yok. yani ya hiç okumam ya da okuduysam sonuna kadar okurdum. film de aynı şekilde yani bir filme başladıysam yarım saat geçtikten sonra beğenmesem bile mutlaka filmin sonunu görmek için izlerim. aynısı kitaplar için de geçerli. belki okumaya ara verebilirim ama asla bırakmam.

Milena'ya Mektuplar kitabını büyük bir ilgi ve merak ile almıştım birkaç yıl önce.
Ancak o kadar sıkıcı geldi ki, daha kitabı yarılamadan okumayı bıraktım.
Cevap
6Cevap
Benim yarım bırakma gibi pis bir huyum var. Yediğim yemek hariç her şeyi yarım bırakıyorum. Sevgilimi de yarım bıraktım. Gerçekten kötü bir insanım. Kitabı da sevmezsem bırakırım her türlü kolay pes eden birisiyim
Bana çok benziyorsun
☹️
Bitiririm. Ama çok verimli bir okuma olur mu? Elbette olamaz. En azından, o kitap hakkında bir nebze olsun bilgi edinmiş olurum. Okumaktan, asla zarar gelmez..
Kötü kitap yarım bırakılır. İlla hepsini okuyacaksın diye bir şey yok vakit kaybı. Ayrıca sevdiğiniz bazı kitaplar da tam okunmaz. İçinden aldığımızı alırsınız ihtiyacınız olduğunda tekrar dönersiniz. Ben kitap okuyorum diyip popüler andavallığa uyarsanız zaten amacınız kitap okumak olmaz. Ben bu kitabı okudum demek için okumuşsunuzdur
bırakırım kaç kitap bıraktım öyle yarım tahammülsüzüm ben ya
heey ben sinema salonunda filmi beğenmediğim için salonu terk etmiş insanım
Genellikle okuduğum kitabı yarıda bırakmayı sevmeyen biriyim, ama eğer hiç sevmemişsem bırakabilirim.
Kitabı alıp okuduktan sonra sevmeyenler de ayrı seviye. Kitabı almadan bi incelersin, ondan sonra da seversin ya da sevmezsin.
Sevmezsem yarıda bırakırım sıkıcı geliyor zaten okumaya devam edersem💫
Benim başladığım şeyi bitirme gibi hastalığım var. Yarım bırakmam okurum
Hayat çok kısa. Sevmediğimiz, mutlu etmeyen ve zoraki yaptığımız her şeyi yarım bırakmalı aslında.
Kütüphaneme okunmamış kitap koymam. Mecbur bitiririm.
Yıllar geçse de okumaya devam ediyorum. Takıntı oldu bende.
İnsanları bile yarı yolda bırakıyorlar knk :( Kitap ne ki :(
Kitabı bitiririm çünkü bir kere okumaya başlamışım başka bir kitaba başlasam sonra aklıma takılır bitirmem gereken başka bir kitap varken ben başkasına başladım diye
Bırakırım. Boşa vakit kaybı yaşamak istemem. Aynı şey dizi/filmler için de geçerli. Beğenmezsem izlemeyi bırakırım. Bitirmek için zorlamam kendimi.
İlgimi çekmeyen bi kitabı zaten almam ayrıca okumaya da tennezül etmem.
Yarıda bırakırım
Birakirim
Seviyorsam bırakırım yenisine başlarım
Bitirmeye çalışırım
Yarım bırakmam öyle böyle okurum o kitabı 🙃
Kitap okumam
Bırakırım
Bitiririm ama verimli olmaz.
Sarmazsa bırakırım
Bitirmeye çalışırım
Sevmezsem okumam.
Yarıda bırakırım