Ben şahsen sonu güzel bitecek kitapları seçmek istesem de hayat gibi kitaplar da şans oluyor. Stefan Zweig'in 4 kitabında bulamadım, bakalım ilerleyen seriler de neler olacak.
19 Ocak, 2023 Perşembe Saat 22.10

Ben şahsen sonu güzel bitecek kitapları seçmek istesem de hayat gibi kitaplar da şans oluyor. Stefan Zweig'in 4 kitabında bulamadım, bakalım ilerleyen seriler de neler olacak.
19 Ocak, 2023 Perşembe Saat 22.10
Yan karakter olur genelde okuduklarımda hep derim bunun yüzü ne zaman gülecek be adam, onun tarafında güzel bir olay yaşanırsa işte o bana mutluluğu getiriyor.
Gerçekten adamın kaç tane kitabını okudum ya bir hepsi ya intiharla bitiyor ya ölümle bitiyor
Aynen öyle ama sonunda heyecanını kaybettiriyor işte
Zorlama bitmesin mesela sevmiyorum öyle sonları yani sırf mutlu bitirmek adına saçmalıyorlar bazen çok alakasız yerleri birleştiriyorlar hiç gerek yok olması gerektiği gibi bitsin belki herkes ölebilir Belki bir cinayet çözülmeyebilir bunlar gayet normal şeyler bunları illaki mutlu sona kavuşturmaya gerek yok beni mutlu etmesi için daha gerçekçi ve daha olayların akışında bitmesi gerekiyor
Birde bu okuduğum kitapta konudan konuya atlıyor lemon kıyısı sonra lorrenna hepsi de ölümle intihar ile bitiyor zaten yazarı da intihar ederek vefat etmiş.
Cevabınız için teşekkür ederim her zaman beklerim ☺️GeceMuhafızı
Ondan kopunca biter hikaye vede bilsin diye söylüyorum bitti sondu ona verdiğim düzgün davranışım o her seferinde ihanet ederk kapattı bitti bende hayatıma yoneliyorum artık
Zweig'ın mutlu sonla biten bir kitabını ben de hatırlamıyorum. O kadar öyküsü ve kitabında neredeyse tamamı hüzün, hüsran ev melankoli ile bitiyor.
Adam zaten intihar ederek vefat etmiş normal bir kişi değil
Evet, intihar etti ama o dönemde hayatındaki süreç oldukça sıkıntılı ve kasvetliydi. Şöyle düşün:
İnancın gereği Naziler tarafından mimleniyorsun, av oluyorsun, peşine düşülüyor, sığınacak yer bulamıyorsun ve yığınla üzüntü içinde ülkeni terk edip başka bir memlekette başka bir toprağa basıyorsun.
Bununla da kalmıyorsun, Nazi Almanya'sının her yeri işgal edebileceğini düşünüyorsun. Çünkü, o dönemlerde Nazi Almanya'sı ordusu birçok yönden üstündü.
Tüm bu olumsuz tablonun olduğu bir senaryoda melankolik bir ruhla intiharın doğru karar olduğuna inanıyorsun.
Belki de adamın kitapları bu yüzden böyle 😊
Belki de değil, gerçekten bu yüzden böyle. Sadece öykülerini değil, biyografik yazılarını da okumanı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim
Tutarsız tavırları olan bir insana nasıl davranmalıyım? ↗
Rica etsem yorum yapabilir misin fikrini merak ediyorum
Teşekkürler.
Rica ediyorum
Cevap
2Cevap
Kesin olarak biter, olayları birbirine bağlarsa mutluluk getirir.
Sonunu tamamlamayan kitapları okurken deli oluyorum.
Ana karakter huzura ersin
Eğlenceli biterse
Sevenler kavuşsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?