Hayır. Çok kitap okumuş biri olarak söylüyorum içten gelerek okunmalı. Sırf birilerine hava atmak için kitap okuyan varsa da çok yazık. Zamanını boş yere ziyan ediyor demektir.
Övündüğün her şey ayağına bağ bence. Övünülecek bir şey değil o bireysel zamanını değerlendirme biçimidir. İlk kitabı bulanın ben olduğunu düşünmezsek küçük düşürücü. Biriyle sohbet ederken muhabbeti geçer ama baaaak bende bu kitabı okudum işte demek ucubece 😂😂😂
Hic okumayan bu toplumun içinde ovunulecek bir şey bence. Ama hava atılacak bir şey değil hava atmak için okuyorsa okumasın zaten. Ben de kitap okuyorum hava atma fikri aklımın ucundan geçmedi.
Övünülmesi değil, normalleştirilmesi gereken bir şey. Nasıl ki saçma sapan şeyler bu şartlarda normal olarak konuşuluyor, kitap okumak da bu şekilde normalleştirilmeli ¢
Hava atan gerçekten okumuyordur. Ben çok okurum çook severim ve fazla kitap okur bitirirsem misal iyi hissederim. Özellikle psikoloji sosyoloji din konuları okuduğum roman da dahil okuduklarım bana bir şeyler katıyor bu yönden insan kendi kendini övebilir daha fazla bilgiye teşvik edebilir bunu bi başkasına lanse etmek şart değil
"Sonuçta yaparken bizi mutlu eden bir şey neden övünülecek bir şey olsun ki" demişsiniz. Birçok insan paraya, mala ve mülke sahip olmakla mutlu ve bununla hava atabiliyor. Kimse mutsuz olduğu bir şeyle hava atmaz diye düşünüyorum.
Kitap okuyor olmak bir marifet. Ama asıl marifet kitaplardan öğrendiğini uygulayabilmek. Öğrendiğini hayatına eklemek. Yoksa kitap yüklü eşekten farkı olmaz insanın
Bazıları över kendilerini diğer insanlardan ne kadar üstün olduklarını göstermek için. Övülecek bir durum değildir, fakat okumak faydalıdır insanı geliştirir. Bilgi sahibi olunur.
Çünkü toplumumuzda kültürlü insan olmayı sadece kitap okumaktan ibaret sanıyorlar. Kültürlü olduğunu hissedip aşağılık kompleksinden çıkmaya çalışıyorlar. Başka bişey değil
Bence kitap okuyup buna odaklanmak kesinlikle meziyet. Eskisi gibi okuyamıyorum ve odaklanıp sayfalarca okuyan insanlara imreniyorum artık. Retro mudur dert midir nedir ya ahshs
ben düzenli okuyorum. 500'den fazla da kitabım var geçmişe dönük, bugün basılan. Bu benim zevkim. Başkasının ne yaptığı ilgilendirmez öte yandan bastıra bastıra bir yerlerde söylemem