Ve-iż tekûlu lilleżî en’ama (A) llâhu ‘aleyhi veen’amte ‘aleyhi emsik ‘aleyke zevceke vetteki (A) llâhe vetuḣfî fî nefsike ma (A) llâhu mubdîhi vetaḣşâ-nnâse va (A) llâhu ehakku en taḣşâh (u)(s) felemmâ kadâ zeydun minhâ vataran zevvecnâkehâ likey lâ yekûne ‘alâ-lmu/minîne haracun fî ezvâci ed’iyâ-ihim iżâ kadav minhunne vatarâ (an)(c) vekâne emru (A) llâhi mef’ûlâ (n)
''Hani sen Allah’ın kendisine nimet verdiği, senin de (azat etmek suretiyle) iyilikte bulunduğun kimseye, “Eşini nikâhında tut (onu boşama) ve Allah’tan sakın” diyordun. İçinde, Allah’ın ortaya çıkaracağı bir şeyi gizliyor ve insanlardan çekiniyordun. Oysa kendisinden çekinmene Allah daha lâyıktı. Zeyd, eşinden yana isteğini yerine getirince (eşini boşayınca), onu seninle evlendirdik ki, eşlerinden yana isteklerini yerine getirdiklerinde (onları boşadıklarında), evlatlıklarının eşleriyle evlenmeleri konusunda mü’minlere bir zorluk olmasın. Allah’ın emri mutlaka yerine getirilmiştir.''
Bu sure bana hep ilginç gelmiştir. Peygamberin, evlatlığının eşiyle evlenmesi için neden ayet indirilsin? Acaba siyasi bir evlilik mi söz konusuydu? Ayrıca peygamber kimden çekiniyordu ki?
Not: Diyanet İşleri mealidir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer