Müzisyenlik desen boş. Şarkıcılık desen rezalet. Böyle böyle yorum yaparak gençlerin tüm hevesini kıranlar var hâlâ. Görüyorum.

Müzisyenlik desen boş. Şarkıcılık desen rezalet. Böyle böyle yorum yaparak gençlerin tüm hevesini kıranlar var hâlâ. Görüyorum.

Ben müzikle uğraşıyorum ama hobi olarak yapmam gerekiyor. Çünkü sanata değer verilmiyor. Ünlüysen dinleniyorsun diğer türlü çok bir geleceğin olmuyor. Maddi olarak beklentini düşük tutman gerekiyor.
Ne yazık ki öyle.
Aslına bakarsan, değerini bilenlerin gözünde sanatçılar çok özel insanlar. Yetenekleriyle, yaratıcılıklarıyla, kendilerini ifade ediş biçimleriyle hayatı sıradan olmaktan çıkarıp yaşanmaya değer kılıyorlar. Hayata kattıkları değerin karşılığını da çoğu zaman alamıyorlar, en azından bu ülkede. Sadece müzisyenler değil, görsel sanatlarda, plastik sanatlarda da durum aynı. Sanat eğitimi alan gençler yurtdışına gitmek istiyorlar maalesef.
Ülkemizin sanata olan bakış açısı ona verdiği değer yok gibi, müzik resim, vs bununla ilgili devletinde bir altyapı oluşturması gerektiğini düşünüyorum Avrupa'da bir şey yapmak istersen devlet sana o desteği veriyor burada bu işleyiş kötü maalesef..
En basit örnek adam youtuber sanatçı oluyor çok örnekleri var her parayı basan sarkıcı oluyor 😀
Cevap
8Cevap
Meslek tabi ki. ama insanlar ön yargılı
Meslek kavramını anlamamış bir toplumda yaşıyoruz maalesef. Meslek sahibi olmayı tüccar olmak sanıyorlar. Hâlbuki meslek sülûk kökünden türeyen bir kelime. Yani kendi yolunu tarzını tutmuş ve o yolda ilerleyebilecek birikim ve becerilerle donanmış kişidir
Toplumun medeniyet ve gelişmişlik seviyesiyle alakalı bir durum.
Sanat anlayışı yok çünkü. Basit olarak görülüyor, üzücü.
Profesyonellik azaldı düne kadar trap rap yoktu her şey doğaldı mesela
Bunlar doğuştan gelen yetenekler diye olabilir. Meslek sonradan öğrenilen bir şey
Hepsi de cok guzel yaa
Beynini aktif kullanmayan insan herşeyi eleştirir
Geri kalmış ülkelerde bu böyle
Misal bizim kültürde.
Para kazandırmıyor çünkü
Parası az diye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?