Merhabalar, kendimi bildim bileli sanat tutkusu olan bir insanım ve her dalını seviyorum. Durum böyleyken sanat ile ilgili bir meslek ile uğraşmak istiyorum tabii ki. Çoklu zeka kuramı testinde müziksel zekam olduğu çıkmıştı ama müzisyenlik kesin olmayan bir meslek gibi geliyor. Görsel, müzik ve edebiyat alanlarına ayrı bir ilgim var. Sizce sanat ile ilgili hangi meslekleri seçebilirim?
Keşke meslek olarak değil de ciddi olarak sevdiğimiz şekilde baksak. Kesinlikle seviyorsundur buna bir şey demiyorum. Ülkenin sanata ve sanatçıya verdiği değer belli. Böyle olunca da kişiler para için başka meslekleri seçebiliyor veya yaptığı sanatı mecburi para kazanmak için kendi yeteneğiyle uzaktan yakından alakası olmayan şekilde sanat eserleri çıkarmasına sebep oluyor.
Ressam grafiker illustratör ve müzisyenim. Aynı zamanda yazarlık yaptım. Sinopsis ile uyarladığım eseri çizgi romana döküp basımını sağladım. Valilik tarafından dağıtılan eser ile özgüven alıp tasarım ofisi açtım.
Oncelikle kendini kesfetmen gerekiyor. Yapabileceklerini, yapamayacaklarini, sevdiğin yaparken zevk aldigin seyleri veya tam tersini vs bunlara göre kendini yonlendirmen gerekiyor. Hayatin boyunca surdurecegin bir meslegi kararini birkac saatte veremezsin.