Benimki plaklar, radyolar, eski televizyonlar.. Seçenekler azdı bu yüzden insanlar içinde boğulmuyorlardı. Hele o radyodan çıkan cızırtılı müzik seslerine bayılıyorum.

Benimki plaklar, radyolar, eski televizyonlar.. Seçenekler azdı bu yüzden insanlar içinde boğulmuyorlardı. Hele o radyodan çıkan cızırtılı müzik seslerine bayılıyorum.

Haftada bir banyo yapıyorduk tek bir odanın içinde bütün aile oturuyorduk akşam gelip ödevleri yapıyorduk sabah okula gidiyorduk önlüklerimizi filan giyip ne bileyim güzel günlerdi
Evet ya biz de kışın henüz ben küçükken ev çok soğuk olduğu için aynı odada uyur, uyumadan önce de küçücük bir televizyonda çizgi film izlerdik
Özgünlükleri, çalışkanlıkları, fikirleri. En vasat güruhun dahi kendine özgü bir tarzı, yaşam şekli varmış. O günün genel popüler kültür etkisine ya çok kapılmıyor ya da çabucak kurtulabiliyorlarmış. Yani ki herkesin farklı bir dünya oluşu. Ayrıca eski yılları günümüzden daha gelişmiş buluyorum hem nostaljik hem fütüristik, üretken, hayalperest, hem edebi, ince hem teknolojik, her çeşit müzik şekli mesela Anadolu Rock! Bugünün şartlarında o kafayı nadiren yakalayabilmişiz. Aynı dönemdeki çizgi romanlar ve bilim kurgulara bakın, bugünün şartlarında daha ilerisini yazabilmiş değiliz. Bana kalırsa bi' zaman depremi oldu, tarihler kaydı, bugünler daha geçmişte olmalı, o günler daha ileride olmalıydı. Tabii sanallaşma etkisi de olabilir, insanlar dünyadan ziyade sanal dünyasını zenginleştirmek istediği için, bugünün en iyi tarafı da sanal dünya iştttt. Ayrıca plak ve iğne arasındaki cızırtı, yeter cevaptır. Radyo, televizyon, gazeteler, eski model arabalar, eldivenler, bandanalar, analog kamerrrraaaa. 40-90'lı yıllar arasındaki dönemler en bi' çok da 70-90 arası dönem çizgi roman evreni ya da başka bir gezegen gibi.
O kadar güzel yazmışsın ki🥺 uğraşıp böyle uzun uzun yazdığın için teşekkür ederim hepsi gözümde canlandı ve her birine katılıyorum. Salvador dali, Vincent, çok da uzak bir geçmişte olmayan Dostoyevski ve niceleri. Hepsi de kendi dünyasında yaşayan, yeni fikirlerin ve akımların insanlarıydı. Şimdinin sanatı bile çoğunlukla kopyadan ibaret. Ne yeni bir akım ne yeni bir fantastik dünya ne de yeni birilerine nadiren bile rastlamıyorum. İnsanlar akımları tiktok denen o saçma uygulamada deniyorlar. Ah şu yüzyıl..
Geçmişin teknolojisine özlem duyan gençleri görmeye bayılıyorum. 40 yıllık, Pioneer marka, kocaman hoparlörlei olan kasetçalarlı bir müzik setim var, hâlâ kullanıyorum. Plaklarım var, kasetlerim var. ❤️
Ne güzell
Cevap
8Cevap
Eski filmler
Nostalji kokan her şeyi severim. Eskinin verdiği samimiyet ve derinlik şimdilerde pek kalmadı.
90'lara yeniden dönebilmeyi çok isterdim.
Plaklar ilgimi çekiyor benim ama sahip değilim. Radyo dinliyorum ve çok hoşlanıyorum beni küçüklüğüme götürüyor
Eski sohbetler çok daha güzeldi.
Alternatif olmayınca her akşam komşu sohbeti olurdu 😂
Şimdi seçenekleri kendin belirlersin. eskiden mecbur gibi bişeydi.
Çizgi filmler ve sokak oyunları
Filimler
Ve kültür
Eskiden her şey daha güzeldi
Gelecek kaygısı yoktu
Vardır mutlaka, o zamanlarda da krizler, yoksullar vardı ama ilişkiler çok daha samimiydi
Coook sey var kucuk ama mutlu ediyodu
eskiler güzelmiş
Kaç doğumlusun :)
2000 (:
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?