Hep böyle bi algı varr, kültürlü ve entelektüel kişiler sevmez gibii. Niyeymiş ya?

Hep böyle bi algı varr, kültürlü ve entelektüel kişiler sevmez gibii. Niyeymiş ya?
Bir insanın kültür seviyesi Recep İvedik ile ölçülmez. Komik buluyor olabilir, gülebilir gayet normal yani. Ha ben gülmüyorum, dudaklarım bile oynamıyor o ayrı mesele. Mesela Tolga Çevik izlerken hayatta gülmem ama Cem Yılmaz'ı izlerken kahkahalar atarım. Bu durumun kültürle bağlantısı yok.
kişinin tecrübesine ve zevklerine göre değişiyor sanırım :)
Dikkat Şahan Çıkabilir zamanlarında hakikaten komik ve yaratıcıydı, daha rafine espriler, ince görülen şakalar; düşünülmüş ve eğlenceli replikler oluyordu; bu kadar yükselip sevilmesine de o sebep oldu sanırım.
İlk filme de hak verip sevdi insanlar, ve bu yüzden ilgi gösterdiler diyelim... Ama ikinciden sonra yavaş yavaş hakikaten çekilmez ve gülünmez bir şeye doğru evrildi...
dikkat şahan çıkabilir gerçekten güzeldi :D bence filminin 2 ve 3. serisi de güzel, espriler daha bayat oldu tabii ama yine de kültürsüz denmemeli gülene
Bir dağ ayısının hareketlerine gülmek kültürlü olmanın işareti midir sence? Olay bel altı espri değil, Tolga Çevik'de yapıyor mesela ama edebiyle, ince espri şeklinde yapıyor. Lafı gediğine oturtmak, hazır cevap olmak bir sanattır ve zeka, kültür belirtisidir. Recep İvedik'te bunlar yok ki. Böhöhöhö diye bir gülüş, bolca küfür, tokat atma, tükürmeden ibaret.
Elit ayağına yatıp da şu adama gülüyorlarsa konuşmamaları gerekir. Gülmek güzeldir gülün gitsin
Cevap
42Cevap
Hiçbir filmini izlemedim.
Arada önüme çıkan ve mecburen izlemek zorunda kaldığım kısa videolarını bile fazlasıyla itici ve sevimsiz buluyorum. Kıssadan hisse:
Kültürlü denilen insan; kültür olgusunun içindeki mizah ve komedi unsurlarının bilincindedir. Bu nedenle, hırpani ve hayvani tavırlar sergileyerek ve absürt şakalarla rol alan bir karakterin film adı altındaki gösterisine "komedi" olarak bakmayacağı ve dolayısıyla bunu sevmeyeceği bariz bir kaidedir.
Yarattığı tipleme tam bir öküz. Gülünecek bir şey olmadığı gibi hayvanlığı normalize ettiği için son derece de kötü bir örnek.
selam ne alakası var dostlarım var beğenmiyor ben beğeniyorum
ben de beğeniyorum, selam. bence de alakası yok ama millette böyle bi algı var
boş ver milleti sen bak kendine eglencene
Gülmemeli bana göre aşırı saçma bir film
"Bir insanın neye güldüğünden zekâsını, nasıl güldüğünden edebini öğrenirsin.." diye bir söz var..
Bu adamın 5. filmiydi galiba Survivor gibi yarışmaya katıldığı.. O filminde çok gülmüştüm.. Çünkü gerçekten çok iyi esprileri vardı.. Senaryo kaliteliydi..
İlk filmine hiç gülmedim mesela..
Fakat, bu adamın ilk çıkış videosu "Halime, seni çok özledik.." ile günlerce arkadaşlar arasında dalga geçtik.. Çok iyiydi..
İşte o video..
https://www.youtube.com/embed/e5kc-BpHLHAÇünkü mizah zeka işidir ve recep ivedikte de mizaha dair neredeyse hiçbir şey yok. Mizah dediği yerlerin neredeyse hemen hepsinde ya küfrediyor ya da iğrenç davranışlarda bulunuyor. Haksız mıyım? Buna da neden aklı başında bir insan gülsün, severek takip etsin?
Hiç bıkmadan gülerek izliyorum. Çok argo bel altı basit esprileri var ama çoğunluğu güldürmeyi ve ilgisini çekmeyi nedense başarıyor. Ben buna sanat diyorum. Kim ne derse desin. Recep İvedik türünün ilk ve son örneği. Yerli buna benzer birçok argo belaltı basit komediler yapıldı fakat Recep İvedik gibi başarı elde edemedi. Ben Recep İvedik efsane diyorum.😜
ahah ben de gülüyorum seviyorum valla :D insanlar neden kültürsüzlük olarak görür anlamam
boş ver sen insanları eğlenmene bak 😘
Ben gülmüyorum arkadaşım anıra anıra gülüyor. O opera ben tiyatro okuyorum. Kültür konusu tartışılır 😏
aa güzel bir yorum.. demek ki kişiden kişiye değişiyor kültürle alakası yok
Güleni çok olur. Bir komedyen toplumun yansımasıdır. Besili camış karakterini sempatik ve halkın içinden bulduklarına göre Şahan Gökbakar başarılı bir toplum sentezcisidir aslında. Türk toplumunun genel özeti de Recep İvedik karakteri olduğu için insanlar da bakıp bakıp "aaa aynı ben" diye gülerler. 10 sene sonra da Talabani ile Ghaddafi zencilerle grup yapar ona bakar gülersiniz artık bunlar yine iyi günleriniz.
Kendini kultur konusunda eksik hissedenler Kendini kulturlu gostermek icin soyler boyle seyleri. Sen takilma. Tipki turkiyedeki fanatik turk milliyetcilerin neredeyse tamaminin yunan gurcu bulgar rus ermeni kirmasi olmasi gibi. Eksik yanlarini kapatalim gizlenelim derken dozunu fazla kaciriyorlar.
katılıyorum size..
Ben tahammül edemiyorum, midem bulanıyor adamın tavırlarından ve edpri denilen iğrençliklerden. 1 kez iddia kaybettim diye gitmek zorunda kalmıştım filmine bir daha asla izlemem.
ben seviyorum :( çoğu insan senin gibi düşünüyor ama
Neticede komedi filmi, ona gülmeyecek de neye gülecek? 😃
Ben izliyorum, çoğu zaman da en neşesiz olduğum anlarda bile yüzümü güldürmeyi başarmıştır. Recep İvedik filmlerine karşı ön yargılı değilim..
Üstten bakınca kaba Saba ayı gibi biri görünüyor fakat filmi dikkatli izlerseniz o kaba Saba adamın müthiş bir genel kültür ve bilgi sahibi olduğu, ince sosyal espriler yaptığını görürsünüz. Kısacası bazı şeyler göründüğü gibi değildir
katılıyorum size bence de derin tarafları var :D
Kültürle mizahı da karıştırmayalım be.
Gayet gülebilir. Katıla katıla kahkaha atabilir. Yeter ki relax olalım.
bence de gülebilir, gülmeli de.. çünkü komik :D
Aslında saçmalık bu.
Bu film öyle kültürel anlamda kimseye bir şey katmaz, ama işin ötesinde film amacına hizmet ediyor. Güldürüyor mu? Güldürüyor, bitti işte. BKM programlarından da iyidir, senelerdir oynuyor onlar.
katılıyorum size zaten bu filmlerin aşırı kültür iddiası yok yani..
Elbette...
Kültürlü ve entelektüel kişi ne sever acaba? Kendini böyle adlandırıp kalıplara sokan kişiler boş yere kendilerini gazlıyorlar bu kadar. Hakikaten havası söndü gözümde bu kavramların ya da bu tip kişilerin. İçi boş çünkü.
haklısınız entelektüel olacağım diye kasıntı olup çıkıyorlar...
Yoo kim güya entelektüel olan? Bahsettiğim entel diye dolanıp boş olanlar değil ben direkt bu kavramın boş olduğunu söylüyorum. Belli filmleri izlemek ya da belli bir müzik türünü dinlemek birini entel vs yapmaz kasıntı yapar.
Gizli gizli gülüyorlar amaçları sadece imajlarına zede gelemsin
doğru valla gülmüyorum diyen yalancıdır
Recep ivediliği aşağılayan entelektüel kesim konuşanlarda belden aşağı küfürlere haykırarak gülüyor. O yüzden çok da kasmamak lazım. Herkes neyi komik buluyorsa ona gülsün.
Kültür meselesinden çok normal bir tip değil normal insan zaten bu karaktere gülmez çünkü komik değil
bize komik geliyor :(
Bazı şakaları mide bulandırıcı özellikle son filminde cinsellikten başka bişe konuşmuyor sinemaya gidip gülmemistim valla. İlk 1-2 serisi güzeldi
1-2-3 seviyorum ben de en çok :)
Ben seviyorum ya 😃
hahahahahaha ben de sseviyorum :D
Bence alakası bile yok sonuçta biri komedi biri kültür gülmek isteyen insan her şeyde gülebilir yani bunda bir şart veya özellik olması gerekmiyor
bence de öyle.. millet saçma sapan kültürsüz etiketi yapıştırıyo
Aynen
kesinlikle katılıyorum kültürlü insan recep ivediğin mide bulandırıcı hallerine gülmez
Ne alaka be 😀 komik olana gülünür yani ama öyle tipler mevcut maalesef
evet öyle tipler yüzünden sordum :D ama bence de gülünür gayet de komik
Recep İvedik en çok kadınlar seviyor, kadınlar da seviye yok zaten sever onlar böyle seviyesiz şeyleri
Kültürlü insan olmak Recep İvedik'e gülmek ya da gülmemekle olmaz. Hoşuna gidene güler gitmeyeni de beğenmez ve izlemez.
Hic izlemedim ya la, bi oturup izlemek lazim
aaa nası ya,, 1-2-3 net izlemelisinnn
Kültürü böyle bunlarla ayrıştıranlar kasıntı kültürsüz esas :d
bence de aşırı kasıntılar hem de...
Aksam vardi daha baktim😄her bölümünü sayisizca izledim
hahah bendensin :D
Gülmek kadar güzel bir şey var mı insan gülsün de neye gülerse gülsün
bence de <3 onlar kasıntılıktan bizim gülmemizden rahatsız oluyor gibi :D
İlk filminde fazla gülmedim ama iyi bir insan olduğunu düşünüyorum Recep Bey’in
2-3 ve çok iyi özellikle bence :D
Alakası yok bence herkes izlemiştir herkeste gülmüştür
bence de ya gülmüyorum diyen yalancıdır :D
Sevmez tabi sevenlerin ve gülenlerin hali ortada
Tabiki herkes seviyesi göre hareket etmeli
Yoo ben gayette gülüyorum gerçi 1-2-3 dışındakileri izlemedim
gülmese bile hayretle karşılar, bu hayvani karakter bizim toplumun gerçeğidir
bunun gibi yüzbinler toplumda yaşıyor, böyle davarolarr hep var olacaktır
Kültürlü bir insanmış, insan insan ise her şeye gülmeyi bilir
Ben gülmüyorum gülenden de soğuyorum soğuduklarım da benden soğusun
Bilmiyorum.. herkes herkesi sevmez.. sevmek zorunda da değil...
Yoo ne alaka gayet komik geliyor bana ben kültürsüzmüyüm şimdi
Kültürle alakası yok. Recep İvedik asla izlenmez
tercih meselesi mizah anlayışı na bağlı kültürle alakalı deyil bence
Sevmemeli Recep İvedik’i kültürlü insan. Öyle komplekstir bu.
Kültürlü insan Recep İvedik izler mi olmalıydı sorunun doğrusu. Sonuçta izlemeden gülemeyiz.
Alakası yok, gülebilir. Belli bir kalıba sokmak ne kadar mantıklı yani...
komik olduğu sahnelerde herkes güler ama "komik" olması şart :/
Bana komik gelmez ama gülene kültürsüz muamelesi yapmam
Yani adam kusuyo osuruyo komik degil hiç de sevmem
Türk kültürünü ayılık olarak yansıtıyor gidenin kendine saygısı yok
Kim ne düşünür inan hiç umrumda değil ben çok gülüyorum izlerken😂 Gidip izleyeyim hatta biraz hajah
Evet zaten kendisi bile eleştiri amaçlı yapmisti ama baya tutunca devam ettirdi
Yazarı ünlü karikatürist Serkan Altuniğne, Peungen dergisinden.
Neyi sevecen dininle milletinle kültürünü dalga geciyon sende geçip karşısına giluyon
Kimisi sever kimisi sevmez. Bunun kültür ile bir alakası yoktur. Mizah dediğimiz şeye herkes gülmez.
katılıyorum size
Suna harbiden gulen var mı , bundan daha iyi bir sürü Türk komedi filmi var
Gayette komik bir karakter. Herkes gülebilir.
argo, küfürler vs sanırım kültürsüz gibi gösteriyor izleyeni ama bence de komik
Kültürle değil karakterle alakalı bence
hangi karakterler gülmez
Ne alaka. Ne sacma düşünceleriniz var
benim düşüncem değil başkaları böyle... herkes böyle mi diye sordum
Kusura bakma o zaman. Bakma o mallara sen. Herkes kendini bilgili kültürlü sanar olmus. 😀
biz gülelim onlar bizi ilgilendirmez 😂😅
hahah doğru kim ne derse desin
senle yan yana koltuklarda ivedik 6 ve 7 yi izlemek isterdim popcorn da alırdım 😅
Herkes guler bence
argo, küfürler vs sanırım kültürsüz gibi gösteriyor izleyeni ama bence de komik yaniii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?