Tarihte bugün: Mercidabık Savaşı kazanıldı! Yavuz Sultan Selim'i seviyor musunuz?

Merhaba,
Bugün tarihi bir olayla sizlerleyim 📚.

Tarihte bugün:Mercidâbık Muharebesi, 24 Ağustos 1516 tarihinde I. Selim komutasındaki Osmanlı Devleti ordusu ile Kansu Gavri komutasındaki Memlûk Devleti ordusu arasında gerçekleşen muharebedir. Suriye'nin Halep şehrinin kuzeyinde gerçekleşen muharebe, Osmanlı ordusunun mutlak zaferiyle sonuçlanmıştır. Muharebenin sonucunda Memlûk Sultanı Kansu Gavri ölmüş, Memlûk kuvvetleri bozulmuş ve Suriye toprakları Osmanlı Devleti egemenliğine açılmıştır.

Bu savaş sonrası Mısır'a yürüyen Yavuz Sultan Selim orayı da ele geçirmiş ve ilk Türk Halife olmuştur.

3 savaş ile dönemin 2 büyük süper gücünü tarihe gömen Yavuz, büyük bir cesaret ve zeka örneğidir.

Peki siz Yavuz Sultan Selim'i seviyor musunuz?

Tarihte bugün: Mercidabık Savaşı kazanıldı! Yavuz Sultan Selimi seviyor musunuz?
Tarihte bugün: Mercidabık Savaşı kazanıldı! Yavuz Sultan Selimi seviyor musunuz?

#Mario

#Mario45

#TarihçiMario

24 Ağustos 2022

Çarşamba 00.10

Evet seviyorum
Hayır sevmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Sevmeyeni olsa da büyük bir askeri deha ve cesaret örneği olduğunu düşünüyorum. Babasının yaptığı hataları fark edip onu uyaran ama babasının gerekeni yapamaması üzerine ona karşı mücadeleye girişip kaybetmesine rağmen mücadeleyi bırakmaması ve ülkenin başına geçerek gerekli düzenlemeleri yapması ve ardından hiç zaman kaybetmeden doğuya sefer düzenlemesi onun nasıl bir vatansever olduğunu da gözler önüne seriyor.3 savaş ile dönemin 2 süper gücünü tarihe gömmek takdir edilesi bir başarı
Tarihte bugün: Mercidabık Savaşı kazanıldı! Yavuz Sultan Selim'i seviyor musunuz?