Başka enstrümanlarda çalmak gibi bir niyetim var bu saatten sorna 9-10 yaşında ki çocuklar ile aynı derslikte ya da birebir derslerde olsa aynı ortamda denk gelmek çok sırıtır mı? :)
Belli bir yaştan sonra enstrüman dersi almak saçma mı?
Neden saçma olsun ki. Kendinizi sınırlamayın. Önemli olan o enstrümanı çalarken mutlu olmanız. Çocuklarla aynı yerde olmak bir şey ifade etmez ki. Birebir almış olsanız daha rahat hissedebilirsiniz belki, onu deneyin ancak ön yargılarınız nedeni ile denemekten vazgeçmeyin derim. Yaş sadece bir şeyleri yeterince istemeyenlerin bahanesi olabilir.
Hayır. Bizim bağlama kursuna 50 yaş civarı kişilerde geliyordu. 10 yaşındaki çocuklarda. Insan istedikten sonra her yasta bilgisine bilgi katabilir , hobi edinebilir. Öğrenebilir. Zaten kac yasına gelirsek gelelim , hala hayattan birşeyler öğrenmiyor muyuz? Öğrenmek asla bitmiyor. Gitar kursundaki yaşca hepsinden büyük bendim mesela. Ama hep beraber notalara akorlara çalışır, beraber şarkılar okurduk. Çok eğlenceli idi 💜💜🌻🌻
Her yaşta her şey öğrenilir , öğrenmenin yaşı yok ki. Ben çello çalmayı 24 yaşında başladım.. özel ders aldım , sınıf ortamı tercih etmedim bire bir en iyisi..