Mevcut şartlarda herkesin kitap fiyatlarını önemsediğini biliyorum.
Yazar, çevirmen, yayınevi, sayfa sayısı, baskı sayısı sizler için önemli parametreler mi?
Yazar, çevirmen, yayınevi, sayfa sayısı, baskı sayısı sizler için önemli parametreler mi?
Öncelikle konusu ilgi alanlarım içinde olmalı. Konu ilgi alanlarımdaysa yazarına bakarım. Yazarı ciddi birisiyse alıp okurum. Ama mesela özellikle tarih konusunda hiçbir şey bilmeden oturma organından uydurduklarını tarih diye yazan din tüccarı şerefsizler var. Onları okumam.
Benim için en önemli kriter yazarıdır.
Dilini, üslubunu, görüşünü ve hayal dünyasını daha önce sevmiş ve benimsemiş olduğum bir yazarın tüm kitaplarını takip eder, okurum.
Bu durum şöyle bir soruyu da beraberinde getiriyor;
Peki yeni yazarları nasıl katıyorum kütüphaneme? :)
O zaman da benzer zevklere sahip olduğum, kitap ve yazar tercihlerini sevdiğim tanıdıklarımın önerilerine bakıyorum.
Çevirmen dışında geri kalan tüm kriterler teferruattır benim için.
Çevirmen'e de ikinci bir yazar gözüyle bakarım. Ve yabancı dildeki yayınlarda, bir yazar için ne düşünüyorsam, çevirmeni için de aynı hassasiyete sahibim.
Selamlar yazarına ve arka kapak yazılarını okurum etkiliyorsa alabilirim ama yorumlarınıda okuyorum ve arada sırada cok satılan bölümünde bakıyorum ilgimi cekiyor yani
Bu saydıklarının tabii ki de hepsi önemli zaten bir kitap alırken başka neye bakacaksın ki değil mi
İlk kısımda dediğin gibi artık fiyatları o kadar yüksek ki genelde ucuz bir site arıyorum hangisi ucuzsa ona bakıyorum. Size de tavsiyem Amazon sitesi gerçekten birçok yerle yarı yarıya fark koyuyor bir göz atabilirsiniz.
Tabii ki kitap hakkında alışveriş listesi hakkında ve çeviri hakkındaki yorumlara bakıyorum çünkü gerçekten bazı çeviriler çok kötü oluyor bunu birçok kişi eğer yorumda söylediyse o kitabı almaktan vazgeçiyorum başka bir yayınevine basıma çeviriye bakıyorum
Cevap
9Cevap
Kitapların içeriğine
Kitap almadan önce 3-4 siteye girip fiyat karşılaştırması yapıyorum nerede daha uygunsa oradan alırım
Yayınevi ve yazarıda çok önemlidir çünkü bazı yazarların çok abartıldığını düşünüyorum, kitaplarına karşıda objektif yorum yapamıyorlar okuyucular.
Kitap hakkında yapılan yorumlarıda mutlaka dikkate alırım
Rica ederim.
Yorumlara bakarım, eğer gösteriliyorsa iç sayfalara falan göz gezdiririm. Bazı yayınevlerinin çeviri hatası ve editöryal hatalarından dolayı kesinlikle tercih etmiyorum.
Okuyacağım kitapları alır ve yayın evine bakar çeviri ise ilk basımlarını alırım , sadeleştirilmiş kitap sevmem
Eğer klasik bir kitap alacaksam mutlaka orjinalini almaya dikkat ederim. Özeti olmamalı.
Açıkçası alacağım kitabı biraz araştırıp yayınevi kitap kalitesine bakıyorum kitap belliyse tabii
Bazı kitap fontları gözümü kötü etkiliyor
Bence önemli çünkü okuduğun yazarın düşüncelerini benimsiyorsun doğru birisi olması şart
Artık alışveriş yapmıyorum ama eskiden iş bankasının kitaplarını alırdım. Takıntı gibi düşünebilirsin ondan iyi çeviri yoktur diye düşünmeden alırdım işte
Benim için önemli olan kitabın kalitesi ve yayınevi. Yazarı kadar bunlara da önem veririm.
Yazarına bakıyorum önce eğer saçma sapan kişiler değilse al oku her kitap bir şey katar insana
garip bir şekilde yazarın türk veya yabancı olduğuna dikkat ediyorum
Basım tarihi ile beraber hepsi önemli
Benim için sadece konusu önemli :)
Önemli hepsi
Dua yayın eviyse alırım
Yayinevi ve cevirmen
Orijinallik ve fiyat
Fiyatı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?