Bazen eski baskılar daha uygun oluyor ve yazarın önceden yazdığı ama çağa ve polemiklere göre değiştirdiği yerler oluyor. En basitinden dilinde değişim olabiliyor. Ya da çok baskı yapması dikkatinizi çeker mi?
🦄🌈
🦄🌈
Kitabın baskısı dikkatimi çekmez ama yayım evi önemli çünkü kitabın ele alınmayan konuları bir başka yayım evinde ortaya çıkabiliyor örneğin J. JACK roussenin Robinson
Ben soracaktım yayınevini, neyse neyse engel değil. Evet haklısın bazısının çevirmeni veya editörü ya da sermayesi iyi olmuyor
Sen sor yine de
Neden gizli oldun?
Bilinmemek iyiidir😉😊
Okuyacağım kitapları içeriklerine göre seçerim. Önce ihtiyacımı veya isteğimi belirlerim, sonra buna yönelik kitapları bulup haklarında yapılmış eleştirileri okurum. Zaten çoğu kitabı dijital okuduğum için kapak benim için hiçbir önem arz etmiyor.
Dijital nereden buluyorsun?
Dijital mağazalardan satın alıyorum veya korsana özendirmek gibi olmasın ama bazı rus sitelerinde paylaşıyorlar. Okuduğum kitaplar genelde İngilizce olduğu için bulmakta sıkıntı yaşamıyorum. Ama Türkçe kaynaklar biraz sınırlı evet.
Evet sınırlı Z Library 'den indiriyorum bende genelde. Hem bence yazarı ölmüş ve çok okunan kitapları kaçak yollarla indirmek korsan sayılmaz artık.
Bazı yazarlar zaten satışını yapıp para kazandığı eski kitaplarının ücretsiz indirilmesine bir şey demiyorlar zaten
Demesinler zaten öğrencinin parası olsa uğraşır mı o kadar? Keşke dergilere de ücretsiz pdf erişmenin bir yolu olsa... Gerçi varmış da ben bilmiyorum.
Öğrenmek için para gerekmesi hep canımı sıkmıştır zaten. Bilgi insanlığın ortak mirasıdır. Kimsenin tekelinde olmamalı.
Evet bende öyle düşünüyorum ama bir yandan da saatlerce masa başında geçirmiş veya hayatı boyunca hovarda olarak hor görülmüş şair ve yazarları görüp ailelerini geçindirmek için sıkıntı çektiklerini de okuyunca bir yandan da yaşayan yazarlar için yazdıkları kitapların alınması taraftarıyım.
Zaten kitap satın almamın tek sebebi bu. Öte yandan yazarlığın veya sanatçılığın bir meslekten ziyade bir yaşam biçimi olduğunu düşünüyorum. Bence yazarların yazarlık dışında bir mesleği olmalı.
O zaman yazmaya nasıl vakit ayıracak ki? Okumalar yapması lazım ayrıca yazarak kendini geliştirmesi lazım. Mesela Nazlı Eray günde on saat yazıya ayırıyormuş.
Ben özellikle bazı, nadir bulunan ilk baskıları sahaflardan ya da mezatlardan bulup koleksiyon olarak toplamaya çalışıyorum.
Daha uygun veya daha farklı yazıldığı için değil belki ama daha değerli olduğu için.
Ben teşekkür ederim. Yorumlarınız güzel. Ayrıca şarkılarla ilgili tüm bencelerinizi okumuştum ilgi çekici siteye renk katıyorsunuz.
Cevap
4Cevap
Fark etmiyor
Sen direkt kitap sevmiyorsun sanırım...
Evet aslında okumak isterdim ama okuduğum zaman sonunu getiremiyorum ve sıkılıyorum.
Ederim. Kaliteli olmalı. Aldığım her şeyde geçerli.
Eveeet
Ederim
Evet fazlasıyla
Etmem
Haayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?