Merhaba.. İlk kendi yanıtımla başlamak istedim. Saçma değil belki ama 'ne gerek vardı' dediğim bir ezber olayım var..Muazzez AbacıTürk Sanat Müziğini, özellikle çok eski yıllarda üretilen eserlerleri çok seven biriyim. Daha okuma yazmayı yeni öğrenmişken çok eski bir Türk Sanat Müziği şarkısının sözlerini ezberlemiştim.
Şu göğsüm yırtılıp baksan dikenler hep aynı güldendir..
Şikayet bilmeyen kalbim kanar hep aynı eldendir..
Bu dertten kurtulan yok mu, dualar hangi dildendir..
Şikayet bilmeyen kalbim, kanar hep aynı eldendir..
Muazzez Abacı 'nın da seslendirdiği bu şarkı sözü, henüz 7 yaş için ağır bir ezber sanırım.. 😊
Paydos zili çalıyor bak Bitti masal bitti bu aşk al götür benden Paydos zili çalıyor bak Bitti masal bitti bu aşk al götür benden Bir tek gözlerini, anılarını bana bırak Bir de o tattığımız sevdaları Öpsene beni sen öpsene beni Bakma bana öyle yabancı gibi Öpsene beni sen öpsene beni Sende sevdin biliyorum deliler gibi Öpsene beni, öpsene beni Bakma bana öyle yabancı gibi Öpsene beni, öpsene beni Sende sevdin biliyorum deliler gibi Al resmimi, sende kalsın Bitti masal bitti bu aşk al götür benden Al resmimi, sende kalsın Bitti masal bitti bu aşk al götür benden Bir gün gelir beni anılarımı çok ararsın Belki bulursun yeni sevdalarda
ezber konusunda oldum olası ben beceriksizim.. görsel hafızam iyidir sokakların isimlerini ezberlemek için uğraşmıştım hoşlandığım kızı etkilemek adına ama pek beceri sahibi olamamıştım şunu yazmıştım
Şimdi sen okula gelirken Bilmem kaç sokaktan geçiyorsun ya.. Benim bütün sokaklarım sana çıkıyor..
kısa bir süreli hoşlanmaydı ret yemiştim gerçi ama aklımda kalan bu olmuş :)
Açıkçası senden de bir farkımız yok aslında. Bende Ferdi Tayfur hayranıydım. Çok severdim. Onları dinleyerek bugünlere geldik. Ama Türk Halk ve Sanat Müziğini de çok severim.
Küçüklüğümüz de Polis Radyosu, TRT Çocuk ve TGRT FM de vardı. Onları dinlemek başakaca bir şeydi.
Ben, bütün dünya buna inansa diye bi şarkı var onu ezberleyip yetmiyor gibi tersinden ezberlemiştim bi de. Ve o kadar lanet ki unutamıyorum dgdd Nütüb aynüd anub asnani rib asnani dfdf