yeryuzu askin yuzu oluncaya dek
saraylar saltanatlar coker
kan susar birgun
zulum biter.
menekselerde acilir ustumuzde
leylaklarda guler.
bugunlerden geriye,
bir yarina gidenler kalir
bir de yarinlar icin direnenler...
Tam olarak ne demek paylaşan birisinin düşüncesi nedir?
saraylar saltanatlar coker
kan susar birgun
zulum biter.
menekselerde acilir ustumuzde
leylaklarda guler.
bugunlerden geriye,
bir de yarinlar icin direnenler...
Tam olarak ne demek paylaşan birisinin düşüncesi nedir?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
kafam acken basmıyor ıftardan sonra sorsaydın keske :)
Allah kabul etsiin iftar geçti yaz şimdi:))
amin cumlemıze yazacagım bır sanıye
Şair burada yeryüzüne aşkın yüzü tanımlamasıyla dünyaya savaşın değil sevginin , sadakatin , tutkunun hakim olacağı günü belirtmiş.
Keza su yazdıkları ; saraylar saltanatlar coker
kan susar birgun
zulum biter.
Yazdıgımı destekleyen metaforlar. Burasını bence anlamıssındır gayet acık o ılk kısımlar asıl kısıma gelıcek olursak.. beynı yakan yer burası :)
Menekşe literaturde edebıyatta genelde masumıyet karınesını temsıl eder... Şair in anlatmak ıstedıgı seyın bunla alakalı oldugunu dusunuyorum... haksız suclamalar , yargılamalar , iftira sonucu tukenmıs hayatlar bıter ve adalet dunyaya hakım olur.. menekseler tekrar acar.
Leylak ise gorunus ıtıbarı ıle boynunu bukmus huzunlu bır cıcek edasındadır ama kokusu cok keskın bır kokudur , bıryerde okumustum yurtdısında bazı ulkelerde peyzaj malzemesı olarak yol kenarlarına dosenıyormus sebebı ıse gorme engelleı vatandasları kokusu vasıtasıyla kaldırımda yonlendırmesıymıs... Bu cıcek aynı zamanda baharın habercısıymıs burdan yola cıkıp cumleyı toparlarsak bence saırın anlatmak ıstedıgı sey.. kardeslık , ırklar arası sevgi bağı, ırkcılıgın olmadıgı bır dunya ve tabıı kı bahar dolayısıyla nevruza bir gönderme...
bugunlerden geriye,
bir de yarinlar icin direnenler... derken tum bunlar olmadan olacakları gorup onceden hasatını ekıp bekleyenlerden bahsedıyor... kan , gozyası ve sabırla umudunu hc tuketmeyenlerı mucadele edıp ayakta kalanları... kan, gozyası , keder dokmeden zafere ve guzel gunlere ulasılamayacagını...
benım yorumum boyle ıyı aksamlar
Teşekkürlerrr
sadece teskkurler oyle mı... oda ıyıymıs.. hıcmı fıkrın yok yazdıklarımla alakalı. Yazmasanda olurmus gıbısınden gecıstırdınde
Aa tesuf ederim sadece ben bu şiirin altında anlam var mı diye merak etmiştim yani bunu bi arkadaşım paylaştı internetten baktım bi kaç bir şey buldum sende şiiri yorumlamışsın teşekkür ettim uğraşmışsın:)
Bu kan susar bir gün diyerek regl olan kızlara show yapmayın akan kan elbet durur demek istiyo bence
Yani elbet bir gün hayalimiz gerçek olur
Hee kötü bir anlam yok yani ben kötu sandim
Devrimci bir şiir hocam
Kotu bir şey mi yani pek bilemiyorum bunu paylaşan kişi hangi partiyi destekliyordur onu anlayabilir miyiz
O kadarını bilmem
Hım anladım teşekkürler kendisine karşı bir şeyler düşündüğüm çocuk paylaşmışta bende anlamadim
Kendine sor
Olmaz hiç muhabbetimiz yok
O zaman sana ne faydası varki
Ağzın laf yapsın biraz, muhabbet etmek için şiiri bahane et