Harry Potter evreninden bir konuğu çizerek keyfimi yerine getireyim dedim. Görüldüğü üzere bazı teknik aksaklıklar sonucu yine kapınıza dayandım. Snape neden benzemiyor?
Değerli görüşlerinizi bekler, esenlikler dilerim.Severus Çoban..
Burun kanatlarını göz altlarını ve kaşları yanlış çizmişsin. Ayrıca o kadar belirgin kırışıklıklıklar olmamasına rağmen o kadar belirgin yapmışsın ki adamın yüzü sarkık durmuş. Hüsnü çobana benziyor Snape ile alakası yok tek ortak noktası elinde asa olması. Bana bunu göstersen elinde çomak tutmuş hüsnü çoban çizimi derdim
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya gerçekten elinde çomak tutmuş Hüsnü Çoban ise =/
Harry Potter filminde en ama en çok sevdiğim karakter. Ama pek benzememiş daha çok arka sokaklar dizisindeki Hüsnü çabana benzemiş ama olsun güzel olmuş gerçekten.
Bence yanlış fotoğraf seçimi. Birde baştan iyi incelenmemiş. Snape yuvarlak yüzlü değil, kaşları o kadar ince ve kavisli değil. Göz altı torbaları, ve burnu da o kadar büyük değil. Çizgileri de öyle belirgin değil. Bence sen Snape karakterini tiye aldın bilerek. Bunu bilerek yapmışsın çünkü 😅
Öncelikle eline sağlık. Birincisi daha uzun bir yüz olmalıymış, ikincisi ağız mimiği tamamen farklı görünüyor belki de odur bütün ifadeyi değiştiren. Üçüncüsü de depth of field dediğimiz o mekansal derinlik eksik sanırım , paralel projection da çizilmiş gibi dümdüz düzlem algısı.
Adam görse kendinden korkar ama güzel olmuş olur öyle seyler ben bunun yarısının ceyreginin ceyreğini cizemem ellerine saglık zamanla olacak bakalım ben de ufak tefek bir seyler yapmaya çalışacağım elimden ne gelirse artık benim alanım da fotoğraf
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Başarılar dilerim dostum, hakkında hayırlısı olsun.
senin snape azcık kilolu olmuş hatlarını azcık daha ince ve keskin yap gözleri yanlardan az daha uzun yap yüzüne çok fazla detay eklemişsin ve detaylar fazla belirgin olmuş azalt ve silikleştir burnu çok kalın olmuş incelt senin resimde snape gülümsüyor gibi asıl resimde gülmüyor saçları ön taraflarda azcık daha volümlü ve yüzüne yakın çizebilirsin asıl resimde de olduğu gibi daha karanlık görünür.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Problem çizgilerin derinliği ve büyüklüğünde. Snape'in alnında tek belirgin çizgi varken seninkinde 3 tane var. Snape'in gözlerinin altı biraz daha siyah ve torbası seninki kadar geniş değil. Yüzü biraz uzun ve zayıf. Seninki biraz tombul olmuş gibi. Kısacası küçük detaylar benzememesine sebep olmuş. Her şeye rağmen başarılı bir çizim. Tebrik ederim 😇
Yüzünü yanlardan biraz daha basık yapman lazım gibi ve burnu çok yayık duyor biraz daha ince bir burna sahip ama benzemiyor diyemeyiz eline sağlık güzel de olmuş bir harry potter hayranı olarak ben sevdim ☺️
yüzünü tombul cizmissin agzi asagi dogru olmasi lazim burnuda benzemiyor sanki devlet bahceliye saç ekmişler gibi olmuş cidden özür dilerim ama aklima ilk o geldi 🤣
Harry Potter Türkiye'de çekilse kim hangi karakteri oynar görselini benzemiş. Özgür Ozan geldi aklıma. Ama yine de güzel çalışma olmuş, ellerine sağlık.
Bence başarılı sadece kaşları yukarıda cizmissin birde burun ve ağız çevresinde çok fazla detay eklemissin orijinalinden fazla olmuş ama çok başarılı tebrikler
Yüzünü şişirmişsin adamın. Ayrıca orijinalinde sinirli değil ama sen biraz çatık kaş yapmışsın. Bu ikisi dışında iyi olmuş gibi. Emin olamadım, bilemiyorum.