Dün gece okkalı bir küfür savurdum. Caran d’Ache pastel boyaların fiyatı 3.200 lirayı bulmuş. Hüzünlendim ve caran d’achelarımı çeyizime kadırıp MonAmi’ye geri döndüm. Biraz karanlık, biraz esmer ten biraz da erotizm ekleyince hislere; benim içime sinen bir çalışma çıktı ortaya. Sizin fikriniz nedir?
Sanatın her türlüsüne saygım var. Fakat bu resim olmamış. Resmedilen bir kadın ve boynunda tasma var. Ne kadar çirkin ve aşağılayıcı. Kadınların varlık savaşı verdiği bir zamanda bu resim olmamış. Sanatınızı insanları köleleştiren resimlerle ilerletmek yerine, insanları yücelten resimler ile göstermenizi tavsiye ediyorum. Kadını böylesine aşağılayıp, rencide edip, köleleştirip Dünyada sansasyon yaratmış bir tablo, resim bilmiyorum ben.
Yorumunuza katılmamakla beraber, yine de teşekkür ediyorum. Voltaire’in dediği gibi “Fikirlerinizi desteklemiyorum ama onları savunabilmeniz için hayatımı feda etmeye hazırım.” Çalışmalarımda insanın karanlık yanlarını kullanıyorum genelde… Burada kadın köleliği değil de biraz tutku esareti düşündüm mesela…
Evet, amatörce bir hobi tabi ki benimkisi, profesyonel ressam falan değilim. Akşam eve gittiğimde kaliteli vakit geçirme çabası olarak adlandırabilirim...
Gerçekten çok güzel resimler paylaşıyorsun bence başarılısın resim konusunda. Güzel bir hobi. Ayrıca vaktini böyle güzel şeylere ayırıyor olman çok daha güzel 😄