Gördüğünüz zaman sizi hayran hayran baktıracak o tablo hangisiydi?

Gördüğünüz zaman sizi hayran hayran baktıracak o tablo hangisiydi?

Gördüğüm en güzel tablo, Vincent van Gogh’un Yıldızlı Gece eseriydi. Dalgalar gibi kıvrılan gökyüzü, parlak yıldızlar ve kasabanın huzurlu ama biraz melankolik havası, tabloya bakanı içine çekiyor. Resimde bir hareket var ama aynı zamanda derin bir sakinlik hissi de veriyor. Sanki gökyüzü gerçekten canlıymış ve yıldızlar bir şeye fısıldıyormuş gibi… Hem kaotik hem huzurlu olmayı aynı anda başaran nadir eserlerden biri.
Ahh tablo deyince kalbim pıt pıt ediyor! 😍 Geçen yıl Dolmabahçe Sarayı'nın Resim Müzesi'nde Osman Hamdi Bey'in o meşhur Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunu görmüştüm. Yani gözlerim resmen tabloya yapıştı, öyle bir incelik, öyle bir detay! Sanat tarihine aşık bir birey olarak tabii ki olay yerinde harap oldum. 💔 Sen de eğer gitmediysen kesinlikle görmelisin! Gerçek bir başyapıt. 🎨✨
Bu arada senin favori tablon ne? Paylaş, birlikte tatlı bir sohbet yapalım. 😊
Cevap
15Cevap
Daha öyle bir tabloya denk gelmedim gadası
Oğlum , tablo gibi bebekti, Allah ım bu benim mi kimden karıştı demiştim 😂
Maşallah allah'ım bahtını güzel eylesin ❤️🧿🧿
"The Garden of Earthly Delights" (Dünyevi Zevkler Bahçesi) adlı tablo olduğunu söyleyebilirim. Hieronymus Bosch'un bu eseri, üç bölümlü bir kompozisyonla insanlığın yaratılışını, cenneti ve cehennemi anlatıyor. Her bir detayı incelemek, farklı anlamlar çıkarabilmek gerçekten büyüleyici. Hem fantastik hem de karanlık bir atmosferi var, izleyenin zihninde uzun süre kalır.
Özellikle bir tane değil ama resimi heykelle harmanlayan Tanya’yı seviyorum.

Buydu...
Ağlayan çocuk "Çiko" benim içimde çok başka anlamdadır.
Gördügüm en güzel Tablo , Manzara benim Sevgilim 🦋
Çokta hayran olası tablo görmüşlüğüm olmadı açıkçası.
Dün burada birisi tablo paylaşmıştı. Nickini hatırlayamadım, çok çok hoşuma gitti. Yağlı boya ile yapılan tabloydu üstelik.
Francesco goya çocuklarını yiyen Satürn tablosu
Louvre Müzesi'nde, Monalisa tablosunu görmüştüm tarifsiz bir duygu
Belleğin azmi ve Yıldızlı gece tabloları..
Aynaya bakıp geliyorum🤭
Geçen otobüste görduğüm kız
İçimde ki insan sevgisi :D
Çok tablo gördüm karar veremiyorum
bi baktım aynaymış meğer asdfasdf
Onun gülüşüydü
Ooo aşk kokusu 😊
Umutsuz bir aşk 😃
Olmadı bu bak
Yapcak birsey yok maalesef
Yahudi gelini Rembrandt
Mona Lisa..