Ben sergi gezmeyi çok severim. Hem resim sergisi hem de diğer el sanatları sergisini. İnsana ayrı bir huzur veriyor. Hem de kültür olarak daha geliştiğimizi düşünüyorum. Bana kalırsa bu sergileri gezmenin birden fazla faydası var. 1. Faydası yetenek keşfetmek
Malum Avrupa'daki gibi ülkemizde çok fazla önem verilmiyor ülkemizde resim sanatına ve ressamlara. Sergi gezerek yeni yetenekleri kesfedebiliriz. Hem onların da bir şansı olmuş olur. Belki tazecik bir ressamlar müthiş bir portre alırız da evimiz de senlenir. 2. Faydası yeni insanlar tanımak
Entelektüellik günümüzde çok az kişi de bulunan bir unsur. Pek çok kişi önemsemiyor. Ama bu tarz yerlerde daha çok olduğunu düşünüyorum. En azından kendim gibi resim sanat akim gibi şeyleri konuşabileceğim birisini tanımış olurum. 3. Faydası
İllaki almak zorunda değiliz ama o sergiyi açan kişiye moral vermiş oluruz. Düşünsene bir kişi özene bezene çizmiş olduğun tabloya harika bu şekilde devam et diyor. Sen olsan mutlu olmaz mısın? Şahsen ben cok mutlu olurum. Emeklerinin boşa gitmediğini hissetmiş olur. 4. Faydası sanatsal tartışmalar
En önemlisi bu bence. Bir tablo hakkında neye benzemiş ne anlatmış ne olmuş ne bitmiş diye bunun tartışmasını yapmak pahabiçilmez bir duygu. En azından benim için :))
farklı materyaller kullanarak düşüncelerini nasıl aktardığına tanıklık etmek ve incelemek büyük keyif. Resim sergisi gezmeyeli çok oldu. En son arkadaşımın resim sergisinde resminin sergileneceği amatör ressamcıların sergisini gezmiştim.
sıkılmam. ben profesyonel düzeyde karakalem çiziyorum. sanata zaten yatkınım. resim sergisine gidecek olsam da ne kadar emek verilmiş neler yapmış diye gözlemler, eleştirir değer biçerdim kendi kendime.
3-4 resim sergisi ve müzesi gezdim. Yalan yok modern resimden bir halt anlamıyorum ama hayatın içinden gelen veya bir şeye hitap eden resimler hoş oluyor. Gösteriş olsa fotoğraf çekerdim ama onu da yapmadım. Zaten müzelerin çoğunu da kız kardeşimle gezdim.
Koronadan once geziyorduk ve eglenceli oluyordu ozellikle amator ressamlarin sergileri guzel oluyordu. Gosteris oldugunu dusunmuyorum sosyallesmek ve resim/sanatla ilgili bir seyler ogrenmek icin guzel bir aktivite diye dusunuyorum.