Sergi gezmek kültürel açıdan önemli mi yoksa boşa zaman kaybı mı? Herhangi bir sergi gezdiniz mi şimdiye kadar?

Sergi gezmek kültürel açıdan önemli mi yoksa boşa zaman kaybı mı? Herhangi bir sergi gezdiniz mi şimdiye kadar?

Sergi gezmeye zaman kaybı diyenlerin ağzına kürekle vururum. O bit kafadan bacaklılar, telefonlara gömdükleri yüzlerini kaldırıp saçma sapan fotoğraf ve videolar ile sanal ömür çürütene kadar kalkıp birkaç sergi gezsinler.
Bana gelirsek, mümkün mertebe her fırsatı değerlendiriyorum. Özellikle resim sergilerini kaçırmamaya gayret ederim.
Gezdim ama her kafanın anlayamayacağı bir kültür bence sergi. O yüzden kendine özgü bir kitlesi oluyor genelde zaten. Boşa zaman kaybı değil tabii ki, sonuçta orada bir emek ve sanat var, onu görmek bile ufuk açıcı bir değer. Ama kültürel açıdan çok önemli mi veya zaruri mi, orası tartışılır
Sergi gezmeyen kültürsüzdür gibi bir iddiada bulunamam ama kesinlikle zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum. Sergi gezdim. Hiç de pişman olmadım. İnsana bakışaçısı kazandırıyor. Ama artık teknoloji geliştiği için sergiye bizzat katılmalı orası kişiden kişiye değişir.
Kültürel açıdan önemli olduğunu düşünüyorum birlikte yorum yapabileceğim biri de varsa ben keyif alıyorum sergi gezmekten...
Cevap
8Cevap
Çok değerli anlar bence... Özellikle gittiğim tatiller de bile antik şehir - arkeoloji müzelerini gezerim ancak istediğim sergi vb. İst. de, yine gidersem denk getireceğim...
Önemli olduğunu düşünüyorum. İnsanların daha özgün düşünebilmesini sağlıyor her şeyden önce.
Her sene annemin sergilerine mecburen katıldığım için yılda en az 1 defa sergi gezerim.
Tabi ki boşa zaman kaybı değil. Altında büyük emekler, ruh, yaşanmışlıklar, duygular barındırıyor. Her kesime hitap etmese de kültürel açıdan şart olduğunu düşünüyorum.💃
Neden zaman kaybı olsun sergi gezmek için illaki alim olup herseyden çok iyi anlamaya sanatçı olmaya gerek yok
En son Gebze center da belediyenin resim sergisine gitmiştim. Hayır kültürel açıdan önemli. Zaman kaybı değil. Resim sergilerini severim.
İlk okulda ve orta okulda iken İstanbul'da tüm múzerleri gezdirdiler... Kahire'deki müze gibi müze de hiç bir yerde görmedim..
bir kaç sergiye gitmiştim ne anladım bende bilmiyorum😂 anlamayanlar için boş gibi
Bir sürü sergi gezdim ve gezmeyi de severim Boşa zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum
Zaman kaybı, tarihi alanları gezmek ve başka şehir ve ülkeler gezmek daha önemli.
Benim için çok önemli değil💫
Sergi önemli tabi içeriğe bakmak lazim
Hiç sevmem böyle antin gundin şeyleri
Resim ve tarihi sergiler gezdim.
Gezdim, ben severim sergileri
Sıkıcı. Tercihim müzeler.
Gezdim ve kültürüm arttı
Güzel bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar