1962'de Almanya'da çok az fotoğrafçıya verilen "Master of Leica" ünvanını kazandı.

Bunun ardından İsviçre'de çıkan Camera dergisi kendisine özel bir sayı ayırdı.
1964'de Mariana Noris'in ABD'de basılan "Young Turkey" adlı yapıtında fotoğrafları kullanıldı.1967'de Japonya'da çıkan "Photography of the World" antolojisinde Richard Avedon ile birlikte bir dizi fotoğrafı yayınlandı. 1967'de Kanada'da açılan "İnsanların Dünyasına Bakışlar" sergisinde, 1968'de New York Modern Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen "Renkli Fotoğrafğın On Ustası" adlı sergide; aynı yıl Almanya'da, Köln'de Fotokina Fuarı'nda yapıtları sergilendi.

Ara Güler bir fotoğraf sanatçısıdır desek de o kendini bir fotoğrafçı değil gazeteci olarak tanımlardı. Bir bomba patlar, fotoğrafçı kaçar, gazeteci oraya gider. Olayı öğrenmek için. Ben bir gazeteciyim derdi.

Pablo Picasso'nun 90. yaş günü için yayımlanan "Picasso Metamorphose et unite" adlı kitap için Picasso'nun foto-röportajını yaptı.
1975'de Yavuz zırhlısının sökülmesini konu alan "Kahramanın Sonu" adlı bir belgesel film çekti.

Salvador Dali'nin ünlü fotoğraflarından birini çekti.

En güzel fotoğrafı en iyi fotoğraf makinası çekmez. Öyle olsaydı en güzel romanı en iyi daktilo yazardı. Usta gazeteci Ara Güler ömrü boyunca bir milyondan fazla fotoğraf çekmiştir.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer