Fotograf hakkında düşünceleriniz nedir?

Günümüz teknolojisi ve sosyal medya nedeniyle herkes fotograf konusunda istekli. Her ne kadar dijital teknoloji bazı şeyleri değiştirmiş olsa da 200 yıla yaklaşan fotograf tarihinde değişmeyen ana kurallar var. Bunun 30 senesine bizzat şahitlik edip 100 önce çekilmiş fotograf filmlerine dokunmuş, bu sanatı ülkede var eden ustalardan birinin yeğeni olarak bugüne gelmiş ve 1973 ten beri profesyonel fotograf reklam ve medya da var olmuş bir babanın oğlu olmaktan gelen bilgi ve tecrübemin çoğunu dijital öncesi analog dönemde edinmiş, meslek terbiyesi ve ilkeleri ustalardan almış biri olarak hepimizin hocası Ara Güler'in "“En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi, en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı.” sözüne gerçekten inanıyorum. 1985 doğumluyum 1952 model Leica bile kullandım. Hepsinin tadı başka. Ne çekecek yahu bu dediğimde Dijital makinemizi yeni almıştık sanırım 2005. Babamın 1979 yılında görüp yıllarca parasını biriktirip 1984 te aldığı Rolleiflex SL66 ile başlayan serüvenimde amcamın makinesini küçümsedim ama çıkan fotografım beni cezbetti. Leica bir dünya markasıdır bunu da biliyordum.
Şimdilerde ise aynasız teknolojisi başka noktada. Telefonlar gelişti ama her şey pahalı. Ancak bilirseniz telefonunuz makineniz bu gelişim çağında geri kalmış bile olsa çok şey yapabilirsiniz.

2 fotograf da Samsung A30s İle çekildi

Üstteki bu akşamüstü alttaki bir kaç gün önce

Siz ne düşünüyorsunuz. Fotograf çeksin diye iPhone almanızı saçma ve gayriiktisadi buluyorum. O kadar bütçeniz varsa ben size daha tatmin edici fotograflar için makine seçebilirim

Güncellemeler
1 yıl
Güncel
Güncellemeler
1 yıl
Kimse yok mu?
Güncellemeler
1 yıl
Düşünceler