Negatif ateistliğin diğer ateist türlerine göre daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. (mesele ateistliğin doğru olup olmadığı değil) çünkü varlığını kabul etmediği bir "şeyin", "yok" olduğunu kanıtlamaya çalışmazlar. Yani tanrı yoktur onlara göre ve bunu ispat etmek için çaba sarf etmezler çünkü gerek yoktur... Yani kanıt yükü "kabul eden" dedir...
"neden yüzyıllardır evrim teorisini çürütemediler" diye bi videoya denk geldim. Ve başlığı çok mantıksız buldum Çünkü tanrının varlığını kabul edenlere yönelik bi söylemdi ve bu çok gereksizdi. Dediğim gibi kanıt yükü yani ispatlama kabul eden içindir. E evrim teorisini kabul etmeyen teistlerin bunu çürütmesin de beklemek abesle iştigal olur..(Aynı şekilde reddettiği halde, olmadığını yani evrimi çürütenlerde vardır..)
Bu düşüncelerde asıl olay inanç olduğu için bir yerden sonrayı kanıtlamaya çalışmak ya da zorlamak kişinin inancına saygısızlık oluyor. Kişi neye inanıp tatmin oluyorsa bu onun için vicdanen yeterli oluyor zaten
Kimse kimseye bir şey kanıtlamak zorunda olmamalı bence, inanıp, inanmamak kişinin kendi bileceği iştir, illa birilerinide ikna etme çabası içine girmemeli insan, iki taraf içinde bu yobazlıktır.
Ben senin kedini acıktığım için yedim desem bunun kötü bir ahlak suçu olduğuna ikna etmeye çalışmayacak mısın insanları? Bunu sadece inanç olarak görme. İletişim kurduğumuz için bu da hayatımızın bir parçası.
@rinoceronte kedimi yersen seni pçaklarım.😂 Bu hukuk ile ilgilidir, tanrı konusu soyut bir konudur, özneldir inanıp inanmamanın topluma bir fayda veya zararı dokunmayacaktır 21. yyda yaşıyoruz insanları artık cennet, cehennem değil hapis cezaları korkutuyor.
@rinoceronte ben görüşümde insanların temel ahlak kurallarından veya sanal olup, olmadıklarından bahsetmedim. İnsanların birbirlerine tanrıyı ıspat etme çabasının yersiz olduğundan bahsettim. Bu zaten tamaman zaman kaybıdır.
Ben aynı fikirde değilim. Bu konu sanaldaki uç konulardan, tanrının varlığı. İsteyen konuşabilir bence. Zaman kaybı olup olmaması zamana mekana ve kişilere göre değişebilir
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1
Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kanıt yükü sanaldır ve herkes için yaşam adına gereklidir. Sanal olduğu için sanal düşüncelerle temellendirilir. Ateistler için bu boşluk her zaman vardır ve asla dolmaz. Çünkü ateist topluluğun düşüncelerini temellendirecek büyük oranda bir sanal düşüncesi yoktur. Olamayacaktır da. Çünkü insanlar birbirinden bağımsızdır. Bir insan düşüncesi başka insan düşüncesine uymaz. Sonuçta kaos hakim olur.
@terazininbiri görüşlerimin %95 i troll. Bazen arada böyle normal görüş yazarım. Bence de yazmıyorum. Soru da sormuyorum. Öyle arada denk gelirsem. Siteyi ciddi olarak kullanmıyorum.
Sohbet bittiğine göre görüş yapabilirim... Tartıştığım insanlar hep, ya onda ya da bunda demişlerdi. Birinden birinde kanıt yükü diye konuştular. Açıkçası ilk defa böyle bi görüşe denk geldim.. "sanal" kelimesinin yerine "soyut" kavramını kullandım, sanal diye okuyunca ilk bi anlayamadım yazılanları. Her neyse kanıt yükünün soyut olduğunu ve her iki tarafında, buna kalben ihtiyaçları olduğunu anladım.
Yaratılışın temeli evrime dayanıyor ateistlere göre ve bu küçük bi temellendirme değil gibi. Ama büyük oranda ortak bi düşüncesi olamaz dediniz? Evrimi dahil ediyor musunuz