Günlük hayatta bu gördüklerimizi resmetsek sizce sanata girer mi? Nevrotik kişiliğe sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Genelde görüyorum bunları, bir şeylere benzettiğim oluyor. Tek değilimdir umarım.😄 Resme dökmek istediğim oluyor, ama deli diye düşünenler olabilir. O yüzden çekincem var. s
Not: Onedio resimlerinden alıntıdır.
Sadece nevrotik bakış açısına sahip insanlar bunları görebilir. Sizce sanata girer mi?
Bu tür fotoğrafların herkes tarafından görünüp görünmediği konusunda çelişki içerisindeyim. Sonuç olarak insan beyni, bir şeyleri; başkalarıyla ilişkilendirme konusunda oldukça rakipsiz bir sistem. Alıntısını yaptığın fotoğrafları ''onedio"dan alındığını belirtmen, bu düşünceme ekstra bir şüphe kattı. O siteye karşı ön yargılara sahibim. Bir şeyleri 'inandırmak' ya da 'yalanlamak' adına birçok teste sahip olduğunu düşünüyorum.
Gerçek hayatta, karşılaştığını iddia ettiğin bu tip nevrotik görüntüler konusundaysa; bu tür düşünceler üzerinde fazlasıyla duruyor olmandan kaynaklanıyor olabileceğini varsaymak isterim. Aksi bir durum sağlanıyorsa da, en azından 'deli' olarak nitelendirilebilecek kadar büyük bir sorun olacağını düşünüyorum. Bu tür şeyleri resmetmen oldukça güzel olabilirdi, bence bunu yapmalısın.
Pareidolia deniyor buna. Ruhsal bozukluk diyen dahi var.
Aslında bir çoğumuz, belki hepimiz yaşıyoruz bunu.
Hatta benim hoşuma gidiyor, herkesin gördüğü aynı şeye, farklı bir anlam yükleyebilmek, onların göremediğini görmek neden kötü olsun? Bir yaratıcılığım var ve bu yaratıcılık ile o görseli zihnimin bir yerine gizlediğim başka bir görsel ile eşleyebiliyorum, bu bana haz veriyor.
Örneğin şu an kafamı çevirip kapı koluna baktığımda, baş aşağı durmuş bağıran bir adam resmedebiliyorum kafamda. Kalkıp anahtarı ağzına sokup sesini kesmek eğlendiriyor yani beni, neden rahatsız olayım bundan? Bu arada anahtar yerde çünkü benim eşek sıpası yeğenim kapıyı çarptı demin.
Sonuç olarak, deli mi diyecekler? Desinler. Hasta mı diyecekler? Desinler.
Benim diyeceğim tek bir şey var,
"Yahu ben neden böyle görememişim ki bunu acaba? Ne güçlü bir hayal gücün var!"
Bence sanata girmeli. Bunu görseller objeler aracılığıyla yansıttığında neden bir bakış açısı olmasın. Bilhassa şairler veya yazarlar içlerinde biriktirdikleri olumsuz düşünceleri, farklı açılarla bağdaştırıp, yazı vasıtasıyla kağıtlara yansıtıyor. Boya fırçalarının da bu tip düşünceleri tablolara yansıttığını görüyoruz, onlara paha biçilmez değerler yükleyen tonlarca insan bunlara sanat diyebiliyorsa, materyaller aracılığıyla yapıldığında neden sanat olarak kabul edilmesin:)